choopa choops -> RE: vrsnjacko nasilje (13.11.2014 14:17:38)
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Juce sam bas popi*dela,Lanu je juce devojcica iz razreda iz cista mira granom ubola pored oka,rekla sam joj da joj prenese da to vise ne radi jer cu doci da to resim,na sta joj je ona rekla da je bas briga i da ce sad namerno to da radi,ne daj Boze da je pogodila u oko,ne znam sta bih bila u stanju da uradim,ne znam ko su joj roditelji jer ide u boravak [sm=smiley7.gif] Prvo [sm=smiley31.gif] za nju i za tebe. Drugo, sa L je u razred krenulo nekoliko djece čije je ponašanje blago rečeno užasno. Ali jedan dječak se posebno ističe. em je veći od svih, em je nevaspitan. Od toga da ne sjedi na času, izlazi iz učionice, ljuti se aako nije prvi u redu, galami na času i sve to nekako i nije strašno. Oni u prvoj godini spoje 2 klupe i sjedi ih po četvoro. On je sjedao sa mojom L, sa jednim dječakom koji je dobrica prava i djevojčicom koja ne govori srpski. L bi mi dolazi svaki dan iz škole sa nekim žalbama sitnim: on galami, oni ne mogu da čuju učiteljicu, ona pije vodu iz flaše na odmoru, on je stalno udara i onda joj se prospe, iz čista mira u sred časa udari rukama najjače što može o sto pa se oni prepadnu, uzme im ljepilo pa sve izljepi po papiru...I tako dalje. Moram da kažem da dijete nije psihički zaostalo, tu bih imala opravdanje normalno, nego je nevaspitan. Sve sam to prećutala, dok mi jedan dan L nije došla iz škole i rekla da je on stavio ruke na vrat kao da je davi???? Onda sam stvarno otišla i razgovarala sa učiteljicom (koja je baš, baš super) i rekla joj da mi se L žali na te i te stvari, da nisam sigurna da li je u pravu i govori li istinu, jer djeca mogu da izmisle svašta, ali ako može da obrati pažnju. Ona mi je rekla da je taj dječak jako bezobrazan, da je ona već razgovarala sa njegovom mamom, te da je njegova mama svjesna problema, ali ona mu ništa ne može???? učiteljica je bila ljuta na nju, i ja bih. Ja sam rekla, da ako ogu ikako da pomognem da me zovne. U smislu da idemo svi zajedno kod psihologa, direktora, koga bilo. I da je moje dijete SREĆOM društveno i ne drži to u sebi,nego odmah kaže, ali da će se on danas sutra namjeračit na nekoga ko je slab i neće moći da podnese taj pritisak. Ona ga je automatski prebacila u prvu klupu, ispred nje, ali i dalje ima problema sa njim, iako je u odnosu na početak škole napredovao.. Ne zato što ona nije autoritet, nego zato što je on nenormalno bezobrazan. trudi se maksimalno i to se vidi, ali on je zbilja težak za saradnju. Kad se slična situacija dešavala sestriću (a on je ćutao i trpio dok nije više mogao da istrpi i počeo kući da govori kako ga boli stomak ili ovo ili ono samo da ne bi išao u školu) , ja sam bila u fazonu: Ma ja ću da odem tamo svašta ću napravit. Međutim sada kao roditelj, plašim se kako da se ponašam u toj situaciji. Ako se ja postavim kao Bog i batina, onda on može još više da je uzme na zub i telk onda da joj pravi probleme. A opet ne mogu ni da ćutim. Zato sam odabrala najrpije razgovor sa učiteljicom, a onda bih išla dalje da se stvari nisu popravile. Za sad je sve OK. I da, meni je vrlo bitno da je pitam svaki dan kako je bilo u školi, i onda kroz priču provučem kakav je bio taj mali da bih bila u toku. I da joj dam do znanja da uvijek ima zaštitnika u nama i u učiteljici. Ne znam, interesuje me ako ima neko stručno mišljenje, ali ja sam se ponijela ovako i za sada stvari stoje dobro. Ljubi princezu [sm=smiley27.gif]
|
|
|
|