Mariya -> RE: Vrsnjacko nasilje (27.1.2017 22:26:55)
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Savetovala sam N da je izbegava, i ona to pokušava, ali kaže da ne vredi jer ona namerno ide za njom i stane joj bukvalno iza leđa i zeza je. Tako po ceo dan ova beži po sobi a mala je prati, dok jednom N nije poludela i gurnula je, pa je N završila u kazni. Zato sad ćuti i trpi da ne bi opet išla u kaznu. N mi kaže da svaki put uredno prijavi tu malu, ali ta mala samo dobije opomenu i posle 5 min opet po starom. I ja sam razgovarala sa vaspitačicama i tražila da reaguju, kao hoće, nema problema, ali N se i dalje žali. Između redova su mi rekle da ne znaju šta sa tom malom da rade jer ne vreai ništa, pa su pustili. Moja drugarica je imala identičan problem, samo su u pitanju dečaci. Njenog sina je tako maltretirao drugi dečak. 2 godine je njen sin dolazio kući plačući i žalio se da ga taj dečak, B maltretira na razne načine. Stane iza njega, gurne ga i onda mu vikne "Pazi, što ne gledaš gde ideš" Udara ga po zadnjici i viče "Kaka, kaka". Podmeće nogu. Gurne ga sa bicikla. Ismeva ga. Stane iza njega pa mu šapuće gadosti. Čupka ga za kosu, uvo, čačka ga po glavi, radi svašta da bi ga izazvao i da ga udari i posle naravno nije on kriv jer nije on prvi udario, njega su udarili. I ja sam imala prilike da vidim šta radi, jednom sam se i izvikala na njega, sve mame su čule samo njegova "nije". Pravi se gluva. Isti problem, njegova majka njemu uopšte nije autoritet, ne zna sa njim. Vaspitačica je svesna kakav je ali ni ona kao ne može sa njim. Kad ga pošalje u kaznu dečak vrišti, urla, baca se, svo vreme koliko je u kazni i to toliko ometa a i užasava ostalu decu da ga više ni ne kažnjava. I drugarica se žalila, zvali su roditelje na razgovor, psiholog i pedagog ga posmatraju. Kažu da je napredovao od prošle godine ali ipak ije i dalje problematičan. Drugarica je na kraju prebacila svog sina u drugu grupu.
|
|
|
|