Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 16:33:00
|
|
|
|
Torbica
|
Mi odosmo malo u setnju i na sladoled. Moji nisu dobijali paznju na nocni program, zabavljali sami sebe i zaspivali, bez moje ili asistencije mm. Dobijali bi samo shshshshshhsh...
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 16:34:11
|
|
|
|
emicaa
|
ma moram je odvesti i zbog tog prduckanja,to dosta utice na ovo njeno lose spavanje,ali vidjecemo sta on misli.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 16:37:32
|
|
|
|
Torbica
|
Ja kao i doca mislim da je T odlicna!
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 16:43:55
|
|
|
|
doktorkakristal
|
EMICE samo joj je osetljiv stomacic ,nista drugo,ja mislim da nema veze sa spavanjem,prosto toliko informacija upije tokom dana da uvece trea sve to da se slegne i onda sanjaju i bude se ,nekako mislim da je to ta razvojna faza,e sad neke bebe prosto imaju cvrsci san pa se ne probude ili se sami uspavljuju kao sto su deca nase TORBI
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 17:02:19
|
|
|
|
emicaa
|
Stomačić joj jest osjetljiv,ali noću počne u snu plakati i kad se isprdi onda se smiri i nastavi,dosta joj to remeti san,nekad je dovoljno samo da je pomazim a nekad ustanemo i ona zaspi na tri minute,i opet budna i tako u krug po sat vremena,hoće da spava ali ne može.da joj bar da neki lijekić za stomak jer flatulex slabo pomaže.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 20:30:08
|
|
|
|
Torbica
|
Emice, ja mislim da je Ljisha apsolvirala kod svoje D, osetljiv stomacic. Tacno je detektovala namirnice koje njenoj cerkici smetaju i kombinacije koje joj ne idu i koje idu. Mislim da bi mogla da ti da poneki koristan savet. Ja kad ti pogledam tiker i vidim da je 10 meseci, nije ni mala, a opet, deca kao Ljishina imaju taj problem nevezano za uzrast. Svakako nije bas tako jednostavno. Moji nisu imali takvih problema i kad bi se budili, znala sam da je sve ok sa njima. To je druga prica od ove kad sumnjas da postoji neki problem.
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 20:37:25
|
|
|
|
Mala Elena
|
A Emice, izbegavas li ti jos neke namirnice koje izazivaju nadutost i gasove?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 20:42:20
|
|
|
|
Bibilib
|
Emice i ja sam imala problem tako sa mojim sinom samo je njega tako drzalo po dva sata,kuka place ne mogu da ga smirim sve dok se ne isprdi da izvines a posle mu bude bolje,kazem ti ja sam mu davala caj os kima i to mu je pomoglo...
< Poruku je uredio Bibilib -- 21.9.2014 20:43:01 >
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 20:45:36
|
|
|
|
Torbica
|
Ne znam da li ima tema osetljiv stomacic
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 20:49:30
|
|
|
|
emicaa
|
E hvala Torbice što mi spomenu Ljišu,moraću je sutra gnjavit. Elena ne dajem njoj ništa što izaziva nadutost,jede hranu koju je jela i prije i nije joj smetala,ovo je u zadnjie dvije sedmice otprilike ovako,još ne pije kravlje mlijeko,koristimo ad mlijeko isto od njenog trećeg mjeseca.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 21:37:57
|
|
|
|
doktorkakristal
|
zdravo mame,ja tek sad da odmorim D kasno zaspala,bile smo u parku popodne bas je uzivala inace danas joj je punih 11 meseci sad smo veliki za temu cu da pogledam pa javljam nema slicna tema tako da emice mozes da otvoris
< Poruku je uredio doktorkakristal RR -- 21.9.2014 21:43:54 >
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 21.9.2014 23:47:57
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: emicaa ma moram je odvesti i zbog tog prduckanja,to dosta utice na ovo njeno lose spavanje,ali vidjecemo sta on misli. IZVORNA PORUKA: emicaa Stomačić joj jest osjetljiv,ali noću počne u snu plakati i kad se isprdi onda se smiri i nastavi,dosta joj to remeti san,nekad je dovoljno samo da je pomazim a nekad ustanemo i ona zaspi na tri minute,i opet budna i tako u krug po sat vremena,hoće da spava ali ne može.da joj bar da neki lijekić za stomak jer flatulex slabo pomaže. IZVORNA PORUKA: emicaa E hvala Torbice što mi spomenu Ljišu,moraću je sutra gnjavit. Elena ne dajem njoj ništa što izaziva nadutost,jede hranu koju je jela i prije i nije joj smetala,ovo je u zadnjie dvije sedmice otprilike ovako,još ne pije kravlje mlijeko,koristimo ad mlijeko isto od njenog trećeg mjeseca. Prvo samo da kazem dobro vece mamama pa da se bacim na Emicin problem . Ja sam peglala ves jer imamo misha bas tamo gde mi je letnja kuhinja a odmah pored u sobi i veseraj pa brze bolje da ispeglam sve sto sam za vikend oprala za svaki slucaj. Emice eto ako ti je za utehu ja veceras ocekujem budjenje Jela je nesto vrlo brzo posle rucka crno grozdje. Ono izuzetno nadima i nas odrasle a i njih male. Stomak je ometa u lepom spavanju. Veruj mi , kad moju D ne muci stomak lepo spava celu noc. Zato ikazem da niko nije blesav da se budi nocu bez razloga , a pogotovo sto se bude u placu. E tako kad se jadna probudi iskreno nekad je pustim da se ispresavija od plakanja jer mu to dodje kao da radi vezbe i onda prdne i kraj. Medjutim kad je bila manja nisam je naravno pustala da se tako jadna bacaka vec sam je drzala na sebi da joj grejem stomacic, ma kao kad bas male bebe imaju grceve. Pomagalo je donekle ali verujem da ti se budi svako malo u najstrasnijem placu. Desavalo nam se da se budi celu noc svako malo a tek pred jutros se jadna isprdi. E sad prilikom uvodjenja hrane ja verujem da niste imali problema kao ni mi. Ja imam teoriju oko toga (ja za sve imam teoriju -fizicar). Kad smo uvodile hranu npr karfiol, nije bilo reakcije, nije bilo gasova i td. Ali kasnije je ta namirnica pocela da izaziva gasove kod D. Zasto????? Pa stomak je prosto poceo "efikasnije" da vari dok je na pocetku uvodjenja prakticno sve prolazilo kroz nju. Znaci kako sazreva sistem za varenje bebe su sposobnije da iz namirnica uzimaju sve sastojke (i zdrave i nezdrave ). Secam se da sam se gomilu puta preispitivala da li sam dovoljno oprezno uvela namirnice ali iskreno jesam, davila sam sa zumancetom mesec dana, svaku namirnicu tri dana i td. Prosto je to do njihovih stomaka. Ti ces isto kao i ja vec videti sta smeta tvojoj curici. Ja dajem D i te "problematicne" namirnice ali u toku prepodneva. Recimo imala je gasove od lubenice, znaci ako jede lubenicu uvece ja odmah neki probiotik da joj bar malko olaksam. Ako jede prepodne do uvece se uglavnom isprducka. Ne bih previse davala ni zitarice, npr od prosa ima bas strasne gasove, od one kase milupa7 zitarica bolje da ti ne pricam. To su bile muke i muke. Noci neprospavane (tad se i navikla da je ja uspavljujem a do tad se sama uspavljivala). Plazmu izbegavamo u sirokom luku i sve sto ima soju. (znaci skoro sve kupovno). Ako jede voce odmah nakon rucka ili u nekom kratkom roku ima gasove tako da ja cesto njoj ni ne dam drugu uzinu u toku dana, vec joj dam prosto veceru malo ranije. Od jabuke je imala strahovite gasove a npr jabuke je sad ne muci. I td itd. Sutra nadji temu pa cemo da divanimo. Izvinjavam se sad svima za ovaj off ali eto rekoh da podelim sa tobom nesto i da ti kazem da je sve to normalno. Meni je dr rekla da D prosto tako vari hranu. Pisacu ti jos koje namirnice joj smetaju i kad joj sta dajem. (kod mene ti je sve isplanirano sto se toga tice upravo da ne bi bilo nocnog budjenja odnosno da ga svedem na minimum ako je to moguce). Pozdrav mame
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 7:44:45
|
|
|
|
mirkam
|
Jutro mamice. Pijuckam kafu, M u hranilici lupa igrackama i tako... U petak smo na kontrolu, uh, kad pomislim na onu njegovu dr vec mi je lose Eto naucio je da sjedi, sta li ce nam sad naci da nije dobro
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 7:46:25
|
|
|
|
emicaa
|
Hvala ljišo,ću da otvorim temu...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 7:48:03
|
|
|
|
doktorkakristal
|
jutro mame,ja sam slogirana D se budila celu noc ,uzas sad me boli glava,napolju uzasna magla,a moracu da izadjem sa njom,zaboravila sam sinoc da joj uzmem kravicu za dorucak ako se dan po jutru poznaje,bolje da se vratim u krevet odmah
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 7:49:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro! Sinoc mi se Sofija probudila u 3. Plakala je. Lepo je legnem i krenem da pevam. Za 5 minuta je zaspala. Evo jos spava i nije se jos probudila. Znaci, samo je trazila utehu-mene. Nije bila gladna. Sad moram.da ubacim u petu posto u 11 idem na posao.
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 7:51:40
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Spavala sam citavih 4 sata. A. ce me urnisati danas Jos uvek spava. Valjda ce ova kisa malo stati, da mozemo da prosetamo.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 11:17:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Tek sada pijem kafu, glava puca, svaki dan isto. Kosta je katastrofa nervozan, jako lose spava. Nadam se da su zubici, balavi, gura sve u usta. Ma uzas. Boli ga dok jede, poludecu
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 13:06:45
|
|
|
|
emicaa
|
Dijana sve će to proći i naša će dječica spavati toliko da ćemo ih ujutru morati buditi...samo strpljenaaaaa
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 13:08:11
|
|
|
|
mati
|
Zdravo mame... I Mita se nocas prevrtao celu noc i kmecao i trazio cici. Sve me je izgrizo i razvuko. Ne verujem ni da mi ide vise toliko mleka koliko je on nocas razvlacio.
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 21:34:17
|
|
|
|
doktorkakristal
|
tek sad sedoh,opet kukamo zajedno podseti me na trudnicke dane,salu na stranu D je haos ovih dana izgleda nicu dvojke,ako i nocas bude lose spavala ja cu da poludim,ljudi moji sta je ovo svako malo je nesto muci
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 21:59:36
|
|
|
|
superm
|
Zenske, samo da vas pozdravim, vikend smo proveli u skitnji, nova radna nedelja je pocela, pa ajmo opet isto u krug! Vreme je ocaaajnooo! Falice nam setnjice...
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 22:12:13
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mame, E jedva da nocu dva sata spava u svom krevecu...evo uspavala se, sada jeci polako kao da ce zaplakati, podigne se da vidi ima li koga i nastavi...sve sam na oprezu kad ce se probuditi. Cesto siku izbaci i gura rukav ili pesnicu... verovatno su zubi. Casti onaj kome prvo izadje A ja se prehladila, nos otisao u aut.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 22.9.2014 23:47:46
|
|
|
|
mati
|
Doco vis da nam sudjeno da kukamo zajedno... Ma kad prezivesmo i iznesosmo onakve trudnoce, proci ce i zubici... ME i kod nas ista situacija. Spava u svom krevecu do prvog budjenja , a onda spava na sisi sa mnom. Evo bas ocekujem da se probudi.
|
|
RE: Razgovori mama 09/14 [chat] 23.9.2014 1:32:58
|
|
|
|
dijana1*
|
Kosta samo danju spava u krevecu a uvece do 12-01 h i onda prelazi kod mene. Ali poslednjih 8-9 dana dete je nemoguce. Nocu se budi na svakih 10-15 min i place. Malo ga nosam i nastavi. Da znam da su zubici sto posto, ne bi se brinula a ovako me je malo strah da li je sve uredu sa njim. Mozda ga nesto drugo muci. Mm i ja smo veceras isli u bioskop. Kako je lepo malo izaci medj'' ljude A Doco sto se kukanja ticevidis da nam je u krvi
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 23.9.2014 1:34:17 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Sanja ili Anjaguppy RRKoje ime vam se više dopada?Sanja (
36%)
Anja (
64%)
Ukupan broj glasova: 50Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!