Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:19:06
|
|
|
|
wivern
|
Bubulence dobro me opomenu, nemam toplomer na spisku Ja sam htela da sve spremimo, ne zato sto nemam poverenja u mm, nego zato sto ce i on tih dana biti rastrzanNece znati ni gde mu je d*pe a gde glava. Ovako mu dajem jos par dana da se "odmori" a onda ga uprezem maximalno
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:33:53
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Hvaaala vam drugarice!! bas sam slucajno videla na aksa shop sajtu podugacak spisak sta sve treba spremiti za bebicu, sta za bolnicu, pa zato reko da priupitam kad se sve to kupuje Ko prvi put dobija detence, moze taman po tom spisku da vidi sta mu sve treba i da li ima, mislim da je korisno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:36:47
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Imam jos jedno pitanjce, veceras sam sva radoznala Ono kad kazu otvoren si 1, 2, 3 prsta ili cm, kako se to zna tj cime se meri? Pretpostavljam da ne vidi preko UZ vec pregledom tj ubacivanjem prstiju ginekologa, ili se varam?
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 7.9.2014 21:37:04 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:41:16
|
|
|
|
bubulence
|
mislim da mere pregledom, tako sam stekla utisak kada sam otisla da se poradjam. drugo, imas i ovde temu ‘kamperski vodic za porodiliste‘ a imas i temu sta je potrebno za novorodjence pa malo pregledaj. ima mnogo korisnih stvari... mada ces dobiti i spisak u skolici ukoliko budes isla
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:45:26
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Hvaala Bubi, ma da, imam ja jos vremena, nego kako krenuste ovde da pricate o porodjaju i stvarcicama setih se par stvari da pitam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:47:56
|
|
|
|
bubulence
|
samo ti draga pitaj i razgledaj polako. proleti vreme, jako brzo. ja samo cekam da mi dr potvrdi pol pa da krenem sa pripremama .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 21:58:58
|
|
|
|
branki*
|
drugarice,ima i ova tema pripreme za dolazak bebe iz porodilista meni se inace vec oci sklapaju..sutra rano ustajanje,vrtic...
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 22:18:05
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Ipokrisia Hvaaala vam drugarice!! bas sam slucajno videla na aksa shop sajtu podugacak spisak sta sve treba spremiti za bebicu, sta za bolnicu, pa zato reko da priupitam kad se sve to kupuje Ko prvi put dobija detence, moze taman po tom spisku da vidi sta mu sve treba i da li ima, mislim da je korisno Ipo po meni su svi ti spiskovi predugacki a mnoge stvari bespotrebne bar za tih par dana dok si u bolnici. Ponesi najosnovnije sve ostalo doneceti kasnije ako zatreba. Ako mi verujes ja sam nosila samo par stvarcica za bebu i nije mi ni trebalo vise od toga,za sebe takodje.Jedino mi manjkalo toalet papira koristila sam ga za sve i svasta. A sve sam kupovala jos u 8 mesecu a na pocetku 9.i stavila u torbu.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 7.9.2014 22:47:09
|
|
|
|
Trcosava
|
Ala ste se raspisale... Pišem i ja izjutra. Sad da odmaram. Ljubim vas
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:00:02
|
|
|
|
branki*
|
stomacici,spavkate? ja budna od 6..stavila sinoc neke viklere sundjeraste,kao da mi kosa ujutru bude bujnija da mogu da je pustim i da ne koristim presu.celle noci sam se budila,ne mogu uopste da se namestim,samo zulja,bem ti viklere! odvela bozu u vrtic,sad je druga vaspitacica,menjaju se,ona mi se vise dopala od prve na prvi pogled,videcemo.u pola 4 ima roditeljski,bas sam uzbudjena!to nam je prvi roditeljski. stavila kupus da se kuva,ne volim ga,ali mm reko da ga skuvam..pa,ajde.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:07:07
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutru stomacici Ja ustala pre sat vremena pa doruckovala, popila lekice. Napolju kisa pljusti... Dok jedem jabuku i cekam patronaznu sestru iscitala sam sve sto ste pisale juce.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:09:54
|
|
|
|
wivern
|
Hellooooo.. ja se pola noci davila sa zapusenim nosem i onda me pred jutro popustilo. Danas opet da zovem rzzo i vidim sta je sa mojim novcima..smucilo mi se vise. Imam osecaj kao da milim za svoje pare. A sutra krecem na psihofizicke pripreme i bas se radujem.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:13:44
|
|
|
|
branki*
|
ja vas citam i ne mogu da verujem..wiv,pa je l mi treba svaki dan da zovemo da vidimo sta je sa tih 35%?!da l je moguce...ma,kod nas sve moguce. spava mi se,peku me oci.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:18:59
|
|
|
|
wivern
|
Branki prvo zoves jednom da ostavis podatke, pa onda za par dana opet dok oni to provere. Ipak je to drzavna sluzba, prvo ide kafa pa sav ostali posao Ja sam nervozna jer me je Dunjci sokirala tamo na temi za trudnicko i porodiljsko, oko nekog uskladjivanja. I posle se pitaju sto ima sve manje dece, a cak i one zene koje rade ne dobijaju celu platu kao trudnicko. No to je vec druga tema. Branki moras da se spremis u full-u za roditeljski. I pitanja unapred da spremis
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:20:40
|
|
|
|
branki*
|
lelee,sto kaze surda mora i ja da pocnem sa psihofizickim pripremama onda
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:29:06
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Ipo draga, sve je stvar izbora. ali ja sam htela da sve spremim pre odlaska u porodiliste i tako sam i uradila. bukvalno sam sve kupila, oprala, slozila, namestila i otisla da se porodim. i uzivala sam u svemu tome. jedino sam zaboravila toplomer i sisaljku za naos, to sam kupila posle porodjaja. mene stmomak jako jako boli. juce i danas smo ceo dan imali goste ili smo bili u gostima. jedva sam dosla kuci, u nekim trenucima nisam mogla da koracam. pojavio mi se i sekret, bas bas puno, ponekad imam utisak da piskim koliko krene da curi da izvinete na opisu Bubuli, nadam se da te je prestao stomak i mene je bolio bas prosle sedmice, ali evo sad prestao, mozda se siri materica, pa te zato boli, javi kako si
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:33:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutro debelice!!! Pa šta raaaadite? Wiki kako grlo? A stomak i mene zna da zaboli, ja na to ne obraćam pažnju. Mislim, skrenula sam pažnju mojoj dr onomad na pregledu. Pregledala je i grlić i posteljicu i sve je ok. Meni dosta. Čula sam i u toku pregleda da je na zadnjem zidu, šta god to značilo. Jedino mi pada na pamet da me zato više krsta bole.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:48:30
|
|
|
|
wivern
|
Trco grlo manje boli, i nos cak manje curi ali zato kasljem vise, cini mi se Da li je moguce da na ovolikom forumu nema ni jedne zenice koja se skoro poradjala u zemunskoj bolnici. Ostavljam komentare tamo na temi ali mi se niko ne javlja. Bas bzvz.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:51:12
|
|
|
|
vonavoj
|
dan! kasnim,odvela T u vrtic i otisla kod drugarice na kafu planirala sam da perem stvari za bebu,ali mm mi nije spustio kutije sa tavana..znaci nista ne radim danas,u inat..nema ni rucka! Ipo,ja sam sve pripremila pre rodjenja bebe,i sad ce tako biti..na forumu imas bolje spiskove nego po prodavnicama! Trco,moguce da nas zato bole krsta,i uglavnom je posteljica na zadnjem zidu.. bubulence,dobro ti eca kaze,sad je to period za rastezanje materice i stomak boli..koliko se secam i mene je u tom periodu.i posle ne! Inace,jako lose spavam,skroz se ukocim,ne mogu da se okrecem,ustajala sam da namestam beluga jastuk..i kao oko 5 se primirila!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 9:52:30
|
|
|
|
bubulence
|
boli i mene stomak ponekad, to je normalno, siri se materica, ustvari cela se sirim. juce i nocas je bilo drugacije. boleo je jako bez prestanka, sa uzasno jakim probadanjima. to mi se u prvoj trudnoci nije desavalo. jos uvek lezim, jedva cekam sutra pregled.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 10:00:33
|
|
|
|
branki*
|
bubi,ajde odmori danas malo,primiri se,pa ces videti sutra na pregledu,bice sve dobro.. ja se razmisljam da pitam ovog mog za odnose,ali mi glupo nekako..mada,ni u prvoj,ni sad u drugoj trudnoci,nisam imala odnose,ne znam ni kako bih...oo
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 10:04:30
|
|
|
|
wivern
|
Branki ja pitala, cak smo i dr pitali zajedno i ona rekla naravno da moze..i opet nista . Kaze covek, bojim se.. I tako
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 10:10:28
|
|
|
|
branki*
|
meni glupo i da ga pitam ..mada se i ja malo bojim...mozda bolje da ne cackam nista.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 10:10:43
|
|
|
|
anita
|
Ja sam se upravo isprepadala!!!! Toliko mi se u trenutku smucilo da sam mislila da cu da se srusim . A sama sam kod kuce. umila sam se vodom i kao da mi je malo bolje ...
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 8.9.2014 10:23:02
|
|
|
|
bubulence
|
Anita da ti nije pritisak pao? ja zn sta je kod mene problem, preterala sam sa spremanjem, kuvanjem, setanjem. za 3 dana nisam sedela ni sat vremena. za to vreme mi je proslo oko 3 lhidi kroz kuci, sto na rucak, sto na kafu i pice ali opet treba svakog posluziti, posle sve oprati, srediti... juce sam dosta i drzala kumica, on ima samo 7-8 kg ali mozda mi je i to sada mnogo...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?