|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat]
5.9.2014 9:34:32   
Trcosava
Von, sve dok nije ćoše od krila prozora ili vrata od ormana se preživi! Jel boler ostao na zidu? user posted image

Lele prsla sam od ranega jutra

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 301
5.9.2014 9:38:51   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: plačljiva

Wiv,znam kako ti je,meni je prošli put bila strašna muka.Iskreno i ginekolozi više preteruju sa glupostima.Ej svaka druga radi OGTT.Strašno,pa šta ako je beba malo gojazna,aman naše babe i majke nikada nisu ni merile šećer u trudnoći pa šta nam fali.Mene čeka taj glupi test za 3 nedelje.

je li to obavezno da se radi ili samo rade trudnice kojima se povisi secer u trudnoci?

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 302
5.9.2014 9:49:53   
plačljiva
Sve zavisi od ginekologa koji vodi trudnoću,i da li si imala problem sa šećerom i insulinom pre trudnoće.I ako je beba na UZ gojaznija.Ma jedna novokomponovana izmišljena budalaština.Ja sam poludela zbog OGTT testa.Aman,i da je loš OGTT šta će reći dijeta?user posted image Majke mi,jedva čekam da se porodim i da se najedem ko čovek i da nikada više ne stanem na vagu.user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 303
5.9.2014 10:07:14   
wivern
Ipo ja nisam imala problem sa secerom, vrti mi se oko 4.2 ali mi je beba naprednija za nekih 10-ak dana.
Verujte da je po meni bolje da se lezi u bolnici ovo je zlo. Imam jos 20 minuta i gotova saaaaaaam.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 304
5.9.2014 10:11:45   
Trcosava
Koliko ja znam, ogtt se radi i kada postoji u porodici dijabetičara, pogotovo ''prelaznih''. To je moj slučaj, baba mi je bila šećeraš, mama mi je šećeraš i čini mi se čak da je sestra od tetke (mamine rođene sestre) imala povišen šećer u trudnoći. A šlag na tortu bide napredna beba, visok šećer na standardnim proverama krvi i sl...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 305
5.9.2014 10:21:14   
ivaMark
zene, porodih se ja.
pukao vodenjak u osam sinoc i u pola tri jutros se rodio Jovanin bata, 4.5kg 55cm, bilo je lakse nego prosli put. eto, oslobodila sam mesto u tromesecjima...ajmo crtkeee.

pozdravljamo vas sve

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 306
5.9.2014 10:21:21   
Ipokrisia
IZVORNA PORUKA: wivern

Ipo ja nisam imala problem sa secerom, vrti mi se oko 4.2 ali mi je beba naprednija za nekih 10-ak dana.
Verujte da je po meni bolje da se lezi u bolnici ovo je zlo. Imam jos 20 minuta i gotova saaaaaaam.

ali 4.2 je super secer! zar nije normalno do 6 sve? meni su rekli da je po UZ trudnoca veca za 4 dana, nisu pominjali bebu da je naprednija, ali mozda to znaci upravo to.Ipak Mima mi rece normalno da ce beba biti krupnija kad smo i ja i muz visoki.Ja se rodila sa 4kg muz sa 4.5kg user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 307
5.9.2014 10:43:05   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Von, sve dok nije ćoše od krila prozora ili vrata od ormana se preživi! Jel boler ostao na zidu? user posted image

Lele prsla sam od ranega jutra

prsla si od jutros!user posted image na zidu,ostao,sreca...a i ja na nogama!
ipo,po novom je obavezna provera..i moj secer je bio 4,2..pa sam morala da radim..srecom da je sve ok! i moja beba ide unapred 9 dana..i prva je isla..pa nisam imala secer...ali sestrin mali je imao 4,3kg..a imala je povisen secer,kad je radila test..i morala je na dijetu..tipa ne sme slatko,testo,..sme kuvano meso,povrce...
placljiva,ne daj se..nije bas toliko strasna trudnoca,..bogami,ja smlatih jutros burek sa sirom,jeo mi se ili da crknem!!
Tako mi se i u prvoj trudnoci jelo sve tako testasto,a inace ne jedem...ugojila sam se 15kg do sada..skinucu ih,nek ide zivot!
A peku mi se kolaci sa visnjama u rerni,odavno nisam pravila,a praznim zamrzivac i nasla ih..crkla sam dok sam ih ocistila!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 308
5.9.2014 10:59:15   
wivern
Ipo i meni je Mima rekla da je genetika u pitanju ali je bolje da proverimo, sto se i ja slazem. Jeste odvratno ali to ne radim stalno, ovo mi je prvi put za 8 meseci tako da se moze izdrzati :) Men ako ovaj test ne bude dobar ja ne znam sta da izbacim, samo voce mi ostaje jer slatkise ne jedem. a belo testo sam smanjila.
Ivo bas se obradovah kad sam videla temu.
Ja sam sada navalila na slane kifle- toliko o belom testu..ali danas ce se pocastim za svo povracanje

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 309
5.9.2014 11:26:15   
Ana13
Dobar dan,zenskaci. Ja se spremam na put.Sutra imam neku svadbu u BG-u.Ceo dan moram da se mlatim.Vec se brzo zamaram i ne znam kako cu da prezivim sutra od 10-22h.Brat mi se zeni i moram svemu da prisustvujem.Da je neko manje bitan,otisla bih samo u restoran.
A kao slag na tortu,jutros se probudim sa otecenim rukama i stopalima.To mi se nije desavalo do sad.Jedva sam usla u cipele za svadbu.Nosim 4 para (sandale,baletanke,cipele sa nizom i sa visokom stiklom),pa cu tamo po potrebi da se preobuvam u sta stanem user posted image
Vidim da pricate o OGTT.Ja ga nisam radila,a slatkise,voce i testo samo trpam u usta.To inace nisam pre jela,vec povrce i meso,ali od kako sam zatrudnela,samo mi se UH jedu.Secer mi je oko 4,a beba se uklapa u dan,pa me mozda zato i ne salju.A i ugojila sam se 7 kg.
A jel vam ta informacija da se mg ne pije posle 35 nedelje proverena? Meni to niko nije rekao.Pijem onaj mg direkt u kesici svaki 2-3 dan

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 310
5.9.2014 11:30:14   
wivern
Anci sad je i vreme da pocnemo da oticemo, samo povedi racuna o unosu soli. Smanji so koliko god mozes, ipak treba gurati jos 2 meseca. Ti neces ni raditi ogtt jer ti se sve poklapa a i secer ti je mali, tako da cuti i uzivaj i jedi sve kao i do sada..ali neslano user posted image
Ja i dalje mislim da mg moze da se pije do kraja i da se preporucuje i kod dojenja, tako nesto je i von izguglala..ako neko bude imao skoro kontrolu neka pita dr..cisto da imamo info
A u stvari sam htela da napisem da mozga nemam vise, jutros zaboravim karticu u bankomatu user posted image

< Poruku je uredio wivern -- 5.9.2014 11:31:02 >

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 311
5.9.2014 11:39:59   
daca77
Dobar dan!!!
Kad vidim kako jedete testa i kolace, mogu samo da vam zavidim...prekrsim i ja pravilo 1x nedeljno i cisto uzmem komadic necega sto se ne sme, ali...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 312
5.9.2014 11:56:35   
vonavoj
Sto se MG tice,idem tek 18.9. kod dr,ako neka ide ranije neka pita...ali gde god sa citala pise da sme da se pije,cak i kad se doji..
Joj,strasno kad oticete,srecom,to me zaobislo,mada ce verovatno tamo pred kraj da me uhvatiuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 313
5.9.2014 11:58:05   
daca77
A da vam se pozalim-sinoc kupila Beluga jastuk i odmah sam se pokajala...ja ne mogu na njemu da spavamuser posted image
Uzasno mi je nepraktican i neudobanuser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 314
5.9.2014 12:01:10   
Trcosava
Wiki šta bi sas šiš ćevap? user posted image i kako bre si zaboravela karticu???

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 315
5.9.2014 12:01:52   
vonavoj
daco77,i ja sam pisala da mi nije zgodan,pogotovo kad se okrecem..prvo njega velikog,pa sebe jos vecu dok okrenem! i onda ga izbacim i super spavamuser posted image ..a beba ga svakako sutira,ne voli da sam naslonjena na nesto!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 316
5.9.2014 12:03:07   
branki*
wiv,sta bi sad sa karticom?
za taj jastuk ne znam nista,ja ga uzimati necu..nego,neka mi muka,pojma nemam od cega...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 317
5.9.2014 12:05:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana13

Dobar dan,zenskaci. Ja se spremam na put.Sutra imam neku svadbu u BG-u.Ceo dan moram da se mlatim.Vec se brzo zamaram i ne znam kako cu da prezivim sutra od 10-22h.Brat mi se zeni i moram svemu da prisustvujem.Da je neko manje bitan,otisla bih samo u restoran.
A kao slag na tortu,jutros se probudim sa otecenim rukama i stopalima.To mi se nije desavalo do sad.Jedva sam usla u cipele za svadbu.Nosim 4 para (sandale,baletanke,cipele sa nizom i sa visokom stiklom),pa cu tamo po potrebi da se preobuvam u sta stanem user posted image
Vidim da pricate o OGTT.Ja ga nisam radila,a slatkise,voce i testo samo trpam u usta.To inace nisam pre jela,vec povrce i meso,ali od kako sam zatrudnela,samo mi se UH jedu.Secer mi je oko 4,a beba se uklapa u dan,pa me mozda zato i ne salju.A i ugojila sam se 7 kg.
A jel vam ta informacija da se mg ne pije posle 35 nedelje proverena? Meni to niko nije rekao.Pijem onaj mg direkt u kesici svaki 2-3 dan

I ja imam svadbu, u Bg, samo sto ovde svecano rucak pocinje u 18 h i imam ziva da se smorimuser posted image a jos put, grrrrrrr

(odgovor članu Ana13)
  Direktna veza do poruke: 318
5.9.2014 12:10:34   
wivern
Pa u 7 ujutru kad zuris na ogtt zaboravis karticu u bankomatu. Uzmes pare a karticu ko sisa user posted image
Kad budu praznili bankomat javice mi da odem da je podignem u nekoj od filijala banke.
Ja sam zaboravila da spavam sa jastukom, veceras cu. Meni ce odgovarati zbog nogu, ne mogu da ih namestim nikako.

Honey, I'm Home

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 319
5.9.2014 13:05:43   
vonavoj
Trudnice moje,evo malo kolaca,moze svaka bar po jedan..ne goji punouser posted image
user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 320
5.9.2014 13:14:06   
Ipokrisia
jaaao von ne radi nam to user posted image njaaaami!!!

Joooj ljudi sto bih volela da pomazim malog bepca u stomaku, stalno kazem muzu kad bih mogla nekako da izvadim bebironca i izmazim ,izljubim, pa ga vratim u stomak user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 321
5.9.2014 13:18:03   
Ana13
Wiv,znam da je vreme za oticanje,nego sam se ponadala da ce me zaobici.Nema vise paklenih vrucina,oblacno je...Kako bi bilo lepo da se temperatura sutra spusti na 10 da mi se zalede i noge i ruke user posted image
Jao Von,kako bih sad pojela bar 3 .U zadnje vreme kidisem na slatko kao nenormalna.Progutala bih ih bez zvakanja user posted image
Kako,bre,ne mozete da se namestite sa belugom user posted image Ja ne mogu bez njega.Evo sad idem na dve noci i obavezno ga nosim inace mi nema spavanja.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 322
5.9.2014 13:36:34   
Trcosava
Meni ide na nerve običan jastuk njer ne mogu da ga držim rukama user posted image a nisam od onih koji nemirno spavaju, nego kako legnem, tako se probudim

Taj jastuk je praktičan od trudnoće pa do bebe, odnosno deteta od 2 godine (stavi se recimo uz zid na krevetu, pored ogradice bla bla. O dojenju i bebi koja uči da sedi da ne pričam.

Još nemam problem sa nameštanjem, ali sam zacrtala da će da ga ovu trudnoću kupim. Ovde je oko 20€ čini mi seuser posted image

Von, ja se neće bunim ni protiv celog tanjira, ne patim ja od kilograma.

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 5.9.2014 13:45:15 >

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 323
5.9.2014 13:55:54   
wivern
Von moji omiljeni kolaci..mljaaaaac (u trenutku sam zaboravila na jutrosnji secer koji sam unela u sebe user posted image )
Anci pa to se mi sve nadamo da oticemo od vrucina. Cuti, dobro smo prosle ako se zadrzimo ti-samo na oticanju i ja-samo na ovom seceru jos ova dva meseca na konju smo. Progurasmo 2/3 bez problema.
Stigao Bogdan, porodila se Janja user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 324
5.9.2014 14:04:21   
daca77
Von, nemoj molim teuser posted image
Kako bih pojela par kockicauser posted image ...
Ana13, a kako se okreces na drugu stranu sa onolikim jastukom?

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here