RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

serpica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.5.2015 14:21:59)

Kato da nije rano za plazmu? Mnogo je mali,sa glutenom treba biti oprezan,ako lepo siska zasto forsirati,ja ovo dobronamerno,ne zameri.[sm=smiley1.gif]

Kata90 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.5.2015 14:26:28)

a malo mu dam,a i bas je jak pa se ne bojim.....a i sisa jos pored[sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.5.2015 15:54:13)

Kato rano je za plazmu bez obzira sto ti je beba jaka kao sto kazes. I ne daje se na flasicu. Ovo su dobrinamerni saveti. Nemoj molim te da zameris. Sve postepeno treba davati.

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.5.2015 16:18:36)

Slazem se sa Sanjicom i Serpicom. Nemoj da se ljutis,ali i meni je to prerano za keks,tj.gluten,Moj sin je imao oko 9 kg sa 6 meseci,pa sam ipak cekala da napuni 8 meseci za gluten.i isto je bio na majcinom mleku,ali sam uvela druge stvari koje bebe smeju,nista nije birao,moze se zasititi sa drugom hranom,imas bas lep i zdraviji izbor od keksa. A posle,navalite na plazmu. i ja je volim dan danas [sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (5.5.2015 16:20:56)

I ako do sada nije imao reakciju na gluten,ne znaci da je ne moze dobiti.Alergija ne mora da se ispolji sa prvim kontaktom kada proba namirnicu,moze i iz 100.og puta,bas sam citala o tome.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 7:48:45)

Mi nesto nismo napredovale po pitanju prihvatanja hrane. Moja beba sizi kad vidi da svi jedu oko nje,a ona nista...a kad joj dam pire od krompira ili kombinacije sa tikvicom, sargarepom, vidim da nije odusevljena. Za sada jedino obozava Milupine zitarice... voce ne smem da uvodim, dok ne prihvati svo ovo povrce...

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 9:53:38)

Daco,ne cekaj...uvodi voce,prihvatice i povrce.pogotovo kad dodas i meso.

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:14:57)

Slazem se sa Vonavoj, ja sam naizmenicno uvodila voce i povrce i nisam imala problema ,kod svo troje...prihvatili su lepo i povrce i voce,ako ide teze povrce kombinuj ih za pocetak. Moze voce i da dominira u kasici, pa postepeno smanjujes kolicinu voca, da bi se tako navikla na ukus povrca koji je u kasici.

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:17:26)

Ma, naravno, daj joj voće!

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:28:48)

Danas sam joj dala kupljenu kasicu od krompira i bundeve i nista...jako malo je pojela, uglavnom je ispljuvala. A onda sednem ja da rucam i ona samo skakuce u kolicima i govori Mam...i odbroja mi tako dete zalogaje do kraja...
Samo je prve nedelje lepo jela, cak nam ni portikla nije bila potrebna-sve proguta...

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:32:13)

a da nisu zubici u pitanju ? Jel gura rucice puno u usta,kao i sve sto dohvati ? Pljuvacka?

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:47:34)

Mila, ona gura ruke od 3.meseca i sve mislili zubi, a ono nista...sada narocito to radi...

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 14:52:50)

Onda je mozda to,tegobe pocinju i po mesec dva ranije,ima perioda kada su manje ili vise intenzivne.S obzirom da je lepo pocela da rucka, i jos i gleda kako vi jedete,a sada se pojacale tegobe...ako su joj jos i desni natecene,stvarno nema veze sta joj nudis,odbijace.

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 15:24:33)

A mozda nije gladna baš tad kada je hraniš. Moja jeste veća ali i njoj se dešava da neće da jede, onda je ostavim na miru i probam za pola sata-sat i tad obično sve pojede. I slobodno joj uvodi voće.
Kato, plazma i mleko nikako nije hrana za bbu od 4,5 meseca, ma koliko jaka bila. Imaš na netu gomilu tablica ishrane sa redosledom uvođenja namirnica i taj redosled postoji sa razlogom. Možda mu neće biti ništa, a možda bude burno reagovao na nešto zato što si ga pre vremena hranila nečim što nije njegov uzrast. MM je atopičan, Lu je reagovala na neke namirnice, zato sam ja pažljiva sa tim, sve po PS-u[sm=smiley1.gif]

Kata90 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (6.5.2015 17:25:23)

Hvala na savetima,opet svako zna svoje....citala sam po netu bas o plazmi i neke zene su za a neke i ne,pa sad to sve zavisi ko kako gleda na to.....
danas je dobio pire krompir i sargarepu,i bas je lepo jeo[sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 12:55:29)

Sta da radim? Moja beba definitivno nece povrce...apsolutno joj se nista ne svidja-ni krompir, ni sargarepa, ni tikvica[sm=zmeden.gif]
Proslo je vec 15 dana kako vrtim ovo povrce i mix i nista...danas je pocela zestoko da place nakon 2.kasicice.[sm=zmeden.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 13:01:31)

posoli? napravi pauzu, kreni sa vocem i zitnim kasicama pa onda opet probaj povrce. jos ste mali ima vremena

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 13:23:11)

MLJ, pirincane pahuljica obozava, ali ne moze pojesti punu porciju ni njih, samo 2sup.kas.
Danas idemo u savetovaliste i vakcinu pa cu videti sta ce mi dr reci.

Štetica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 14:38:36)

Evo i nas u ovoj temi. Pre 7dana sam mu uvela Milupa zitarice,nije odusevljen,napravim polovinu obroka(2kasike zitarica i 65ml vode) veci deo zavrsi na portikli,pljuje ih. Juce je prvi put dobio pire,koji sam razredila sa mojim mlekom i jeo je lepo,danas isto pire je pojeo lepo i zalio sa vodom,e videcemo popodne kako ce biti sa zitaricama. E da u subotu smo bili u gostima i dobio je Humana zitarice da proba,ista prica kao i sa ovim Milupa.

Štetica -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 14:42:55)

Daco meni je dr rekla da mogu u pire od povrca da stavim parcence butera,ne vece od 5grama i da razredim to sa mlekom koje beba koristi(ja izmuzem pumpicom 20-30ml).

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 14:43:25)

Moj milupine obozava, pojede 2-3 supene kasike i posle toga ga stavim da siki.
Ja zadovoljna, pire malo mrljavimo ali ocekujem bolje stanje sa sargarepom to cemo sutra.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 15:49:03)

Stetice, i ja obavezno izmuzem i sipam malo svog mleka i bude bas pravi pire, ali jednostavno nece...samo pravi neku kis.facu kao odrasli, kao da hoce da kaze-pih kako je uzasno...
Ne znam kako daje nateram, ali mislim da tu ne postoji nacin...

mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 16:28:48)

Daco, verovatno si prerano krenula sa uvodjenjem hrane, tj bebac nije spreman. Napravi pauzu, npr 10ak dana pa pokušaj opet.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 18:17:32)

Daco,kreni na voce. Moja je povecala dozu milupe i sad jede punu meru! Probala je breskvu,marakuju,piletinu..i tikbicu najmanje voli[sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.5.2015 19:01:45)

Upravo se vratili iz savetovalista i dr je cudno sto nece krompir i sargarepu da jede, jer kaze to sve bebe vole. Predlozila da uvedem brokoli i karfiol, sto mi je malo nelogicno, ali ajde...inace je za mesec i par dana napredovala 1kg-ako im je vaga tacna...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>