Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (30.4.2015 0:09:40)
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Wiv, nije nesto zabavno, ali nama su bili preporucili da u 4.mesecu krenem, zbog povracanja, sto sam ja odbila i odlozila za 5. Ali, ne zna da guta...uplasi se kad joj napunim usta guscim sadrzajem...i dalje hoce da kasica bude redja, malo gusca od mleka. Daco, kada smo mi krenuli na kašičicu, to je bio šou. Nije nikako spavao, pa sam pomislila ako će takav cirkus i za jelo biti, odmah da se obesim. Po pitanju jela je bilo potrebno samo vreme da se privikne. Dete je bilo gladno, htelo da jede, ali pošto ne zna za drugo osim da guta, bio je ljut. Hteo da guta, da se to ne prekida, da mu kašičica bude stalno u ustima. Plače pa se zagrcne, pa dok ga dovedem u red... Sreća, u to vreme se moja mama zadesila sa nama, pa ga ja hranim, a ona skakuće oko njega, peva, samo da mu skrene pažnju. To je potrajalo oko mesec dana. Onda sam shvatila, da ako mu je vreme za jelo u 12 npr.da krenemo oko 11:30h, jer mu treba više vremena da pojede, a i kada nije baš baš gladan, onda je smireniji i ne žuri. Treba vremena, da se naviknu... Samo hrabro![sm=smiley1.gif]
|
|
|
|