RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (20.5.2015 8:59:54)

[sm=smiley36.gif]pise i kod mene,ma deci treba secera[sm=smiley36.gif]
To ni ne gledam!

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (20.5.2015 9:34:09)

IZVORNA PORUKA: vonavoj
pise i kod mene,ma deci treba secera
To ni ne gledam!

[sm=smiley20.gif]
Posto je mm jako debeo i cela njegova familija je takva ja od danas M ukidam svo jelo, moze samo vodu da pije [sm=smiley36.gif]

World -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (20.5.2015 10:52:02)

pa razlika je u tome da li ima dodani secer ili ne, a sama riza ima dosta skroba, sto znaci da mora sadrzavati secera kako god okrenes..

Kata90 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (21.5.2015 16:32:01)

danas smo probali malo banane,bas mu se svidja[sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:07:58)

Mi uveli danas milupa pirincane pahuljice,dve bebece kasike.pratim.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:12:48)

Branki, srecan pocetak [sm=bravo.gif]
A sta ja jos mogu dati ovoj svojoj bebi od povrca, a da ne steze stolicu?

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:15:49)

Hvala,daco!
Jeste uveli brokoli?to moze.i ona kupovna muskatna tikva.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:22:04)

Branki, upravo je na meniju brokoli...a jedemo i tikvu, ali sem toga i zelene tikvice i sljiva, ja ne znam sta da joj dam. NE jabuka, banana, sargarepa, krompir. Jadnice jos nije kakilo i ne znam kako da joj pomognem...jutros je ponovo popila sirup, onda malo caja od kamilice, kasnije sam joj dala kuvane sljive i nista.

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:42:21)

Daco a da probaš krušku? Mihajlo uvek lepo kaki od kruške, možeš i kelerabu samo neznam da li ona steže stolicu.
Branki srećan početak i da lepo ručkate.

Maslacak15 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 13:43:36)

bundeva vrsnjakinjo! Kuvana bundeva. Jako zdrava, lako se vari a moje oboje klinaca su kakili od nje kao na traci.

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:00:01)

Branki,srecan pocetak ! [sm=bravo.gif]

Daco,slobodno joj uvedi par kapi maslinovog ulja u jedan obrok(ja u ovaj sa povrcem) to razmeksava stolicu,moja T jos nijednom nije imala problema.Bebe smeju maslinovo ulje,ali samo ekstra devicansko,hladno cedjeno. Kasice budu i ukusnije [sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:08:13)

slazem se sa milom. I ja sam davala skoro od pocetka kasicicu maslinovog ulja u kuvanim jelima.

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:14:28)

Moje dete nista nece da jede osim kasica uvece i banane. Sad vise nece ni usta da otvori kad mu prinosim kasicicu [sm=smiley36.gif]
Stegne vilicu i ni makac. A kad i uspem da mu ubacim izbaci sve napolje, ne daj boze da nesto promakne pa udje u grlo onda krene kao da povraca da bi izbacio.
Probala sam i redje i malo cvrsce da pasiram ali uvek ista prica. Ljubi ga majka, skroz je na mene sto se tice jela [sm=smiley36.gif]

mika79 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:20:35)

Wivern ja bih na tvom mestu kombinovala bananu sa onim što uvodim, ili po malo tih kašica što daješ uveče sa novim, možda će tako hteti.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:22:21)

Maslacak, jede bundevu, ali sve je to u minimalnim kolicinama...
Wiv, to davljenje, vadjenje iz zdrela je upravo izvodila pre 15 min. Nece brokoli danas da pogleda, a volela ga je ovih dana...pravi baloncice sa punim ustima i celu me ispljuje...bas je zeznuta...avokado je lepo jela, videcu narednih dana kakva ce biti situacija...kako stoje stvari mi do skole necemo nista jesti vise od 2-3kasicice[sm=smiley36.gif]

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:32:43)

E Daco,sad kad si spomenula avokado,on je inace lak za probavu bebama ako je zreo,ali ako nije..mozda je zbog toga nastao problem.Ja kad sam ga uvela mojoj T,prilicno puno ga je pojela ta prva tri dana i jedan dan uopste nije kakila(inace kaki 2 do 3 puta dnevno) nije bio bas najzreliji,a mogude da je i zbog velike kolicine i svoje masnoce malo usporio varenje.

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 14:34:31)

Mila, ovaj je bas zreo...ostaje sok od sljiva i bundeva...
Kruske nesto nisam nasla lepe...neke trule prodaju, cele pocrnele...

daca77 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 15:27:57)

Verovale vi ili ne, ali znate li kako je pojela danasnju kasicu-drzeci je u krulu. Uzmem je u krilo, jede, vratim u kolica-nece...uzmem je ponovo, ona lepo rucka. Pitam se da li je uopste pametno kupovati stolicu za hranjenje?[sm=smiley13.gif]

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 15:51:20)

IZVORNA PORUKA: mika79

Wivern ja bih na tvom mestu kombinovala bananu sa onim što uvodim, ili po malo tih kašica što daješ uveče sa novim, možda će tako hteti.

Miko danas sam probala da mesam sa tom kasicom i opet nista. Sutra cu isto tako ali sa manje meska i povrca.

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 16:05:57)

Moja fino jela ono malo sto sam joj dala,cekam stolicu da vidim kakva je,pa nastavljam.wiv,je l maksim ima taj jedan cvrst obrok uvece,a drugo sve sisa ili kako?daco,bitno da je pojela.
Hvala,zenice!

dunja RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 16:10:45)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

slazem se sa milom. I ja sam davala skoro od pocetka kasicicu maslinovog ulja u kuvanim jelima.

I ja isto. Malo kasnije sam krenula i po malo maslaca da stavljam, isto bude ukusnije.

Wiv,šta si mu davala do sada od klope? Jel blendaš?

wivern -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 16:16:49)

Branki ima ujutru voce (bananu jede, jabuku po par zalogajcica isto tako i breskvu), popodne treba da ima mesni obrok sa povrcem koji nece (nije hteo ni samo povrce, cak ni sargarepu, a tek sad sa mesom ni da proba) i uvece zitarice koje tamani.

Dunja blendam, da. Svcasta smo probali i nista nije hteo. Osim milupinih zitarica uvece [sm=smiley36.gif] i banane ujutru. To obozava.
Moracu i ja da probam sa maslinovim uljem to mi je i dr rekla ali sam ja zaboravila. Podsetih se tek kad je neko od vas pisao.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 16:48:51)

Ja sam onda imala srece sa obe,sto se klope tice,ne biraju[sm=smiley36.gif],to je velika stvar!
Danas je za rucak pojela veliku teglicu sto sam spremila,batak,krompir,sargarepa i tikvica[sm=smiley1.gif]
A za mene je hranilica odlicna stvar,sad je jos hranim u njihalici,jer ne ume lepo da sedi,tj,hranilica nema gornje kaiseve,pa glavom moze da udari u tacnu (neka velika hranilica koju sam dobila)..Stariju sam navikla na hranilicu i dan danas voli da jede u njoj,pored nas za stolom..zna se gde je mesto za jelo[sm=smiley1.gif]

mila83 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 17:11:20)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ja sam onda imala srece sa obe,sto se klope tice,ne biraju[sm=smiley36.gif],to je velika stvar!
Danas je za rucak pojela veliku teglicu sto sam spremila,batak,krompir,sargarepa i tikvica[sm=smiley1.gif]
A za mene je hranilica odlicna stvar,sad je jos hranim u njihalici,jer ne ume lepo da sedi,tj,hranilica nema gornje kaiseve,pa glavom moze da udari u tacnu (neka velika hranilica koju sam dobila)..Stariju sam navikla na hranilicu i dan danas voli da jede u njoj,pored nas za stolom..zna se gde je mesto za jelo[sm=smiley1.gif]

identicno sve, sa prvo dvoje ! A bice i sa Teodorom uskoro ! Hranilicu vec hoce,nekada jede u krilu,kada je bas nervozna, onda to upali. Odlicna stvar hranilica,lepa navika,cim je stavim,zna ona sta sledi...[sm=smiley1.gif]

Anarunika -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (28.5.2015 17:50:34)

Joj mi sutra punimo četiri meseca. jedva čekam da počnemo sa pahuljicama . Do sada sam uvek koristila milupine pirinčane i one kukuruzno-pirinčane. Mislim da je Živa već zrela jer nas tako tužno gleda dok mi jedemo a ona ništa. Baš izgleda kao da traži da proba i ona. Da li oseća mirise šta li...u svakom slučaju za koji dan krećemo i mi sa čvrstom hranom [sm=sloncek.gif]

inače sam na detinjarijama pročitala tekst o začinjavanju hrane kod beba.

http://www.detinjarije.com/prve-gastronomske-avanture-zacini-su-pod-obavezno/

Evo, možda to pomogne da bebice bolje prihvate razne namirnice [sm=smiley1.gif]

a ako je istina ovo da bebe prvo prihvate ukuse koje su probale kroz majčino mleko , moje dete ima da krka beli luk sve u šesnaes'' [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>