Mariya -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (28.8.2015 16:26:21)
|
Evo da upišem i ja moje iskustvo i moje mišljenje. L sam dojila 14 m. a H još uvek dojim. ja sam jedna od retkih žena kojoj su lepo objasnili kako dojiti, šta raditi sa grudima, problemi koji mogu nastati, šta raditi u kom slučaju itd. još u porodilištu jer je laktacijska sestra u topolskom porodilištu divna. Jedino što je meni glupost to je da se ograniči vreme podoja iz jedne dojke na 15 minuta da bi se posle dala druga[sm=zmeden.gif]Ja, kao i ostale mame dojim jedan podoj-jedna sika. Kad su se tek rodile pa su sisale na pola sata-sat tada sam praktikovala da im dajem istu sisu.(npr koliko god puta je sisala između 11 i 13 dobijala je samo levu, pa sledeća dva sata samo iz desne) ali to nije trajalo dugo, možda 2-3 nedelje.Posle smo prešli na jedan podoj jedna sika. E sad, kad su mali, brzo se umore od sisanja pa zaspu pa samo cuclaju bradavicu, to treba znati prepoznati. Ja nisam znala, nego kad me sestra u porodilištu pitala kako je mala sisala, ja joj rekla super, sisala je sat ipo, a ona [sm=zz_eek.png] pa mi je rekla da nijedna beba ne sisa sat ipo[sm=smiley36.gif] već spava na sisi i objasnila mi i pokazala kada beba guta čuje se zvuk i vidi pokret vilice, jer ako ne gutaju treba ih skinuti sa sike... Uh kad sve ovo pročitate zvuči kao velika nauka ali nije[sm=smiley1.gif] Najbitnije je da dajete bebi da sisa kad god ne znate šta ćete sa njom, a vi sisu u usta[sm=smiley1.gif], ne sumnjajte u sebe i svoje mleko, nemojte da mislite i ne nasedajte na komentare tipa "ne valja ti mleko, slabo ti je mleko, gladna je daj joj AD" Prve 2-3 nedelje su teške ali posle sve dođe na svoje.
|
|
|
|