jess021 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.10.2015 10:37:52)
|
Moja prica oko dojenja pocinje ovako. U porodilistu sam imala neki iscedak za koji su rekli da ne smem da dajem bebi vec da se cedim, to je trajalo nekih 3-4 dana, a Lenka je vec uveliko bila na dohrani. Onda je mleko krenulo po malo, ali nije znala da siki, jer ja imam uvucene bradavce, a preko silikonskih nismo znale. Kad nam je patronzna pokazala, krenulo je dobro, ali onda mi svaki dan raskrvari bar jednu bradavicu. Trenutno i sikimo i dohranjujemo se, ja i dalje mislim da nemam dovoljno mleka, a bradavice me rasturaju koliko me bole. Inace svo vreme sam na vezi sa New Mom i trudim se da usvojim njene savete, ali ona nikako ne uspeva da uhvati bradavicu bez silikonske, pokusavam svaki podoj i na pocetku i u sredini....ali ne ide. I ako uhvati povuce 1-2 puta i pusti i krene histerija jer se unervozi. Pijem puno tecnosti, pijem Fitolat, stavljam kupus, toplu pelenu pre dojenja, cedim se posle svakog podoja...postajem ocajna jer vise ne znam sta da radim, a ona vec uveliko pored dojenja pije 100ml Novalaca. Da, u medjuvremenu sam imala i grip i rekli su mi da nikako ne dojim ako je temp preko 38, posle sam cula da sam smela da dojim, ali... Ne znam sta da radim sa bradavicama, bole me i kad siki i kad se cedim[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|