RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

wivern -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (3.8.2015 23:41:55)

Meni ne treba, samo da kazem zenama da se jave.
Odlican je sve preporuke [sm=bravo.gif]

Kata90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.8.2015 9:21:11)

Zene javite se za fitolat,odlican je.[sm=smiley1.gif]
Ja sam pila par dana,i bas mi nadolazilo mleko.....bas pomaze.

branki* -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.8.2015 11:45:53)

Evo i mene za fitolat onda,da izguram jos koliko toliko ovo dojenje...

marketing RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (5.8.2015 23:49:25)

IZVORNA PORUKA: serpica

Da se javim za fitolat [sm=smiley1.gif]

Šerpi, šaljni podatke na pp :)

marketing RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (5.8.2015 23:49:40)

IZVORNA PORUKA: branki RR

Evo i mene za fitolat onda,da izguram jos koliko toliko ovo dojenje...

Branki, šaljni podatke na pp :)

Tajčica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (5.8.2015 23:51:50)

Prijavljujem se za Fitolat :)

marketing RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (5.8.2015 23:52:33)

IZVORNA PORUKA: Tajčica

Prijavljujem se za Fitolat :)

Tajčice, šaljni podatke na pp :)

Anarunika -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (7.8.2015 12:10:28)

Jel mogu da dobijem objašnjenje za fitolat ukratko šta je i čemu služi da ne kopam po temi ,ili da ipak kopam[sm=zmeden.gif]
Mislim,jasno mi je da je za dojenje ali malo bliže objašnjenje [sm=smiley1.gif]

marketing RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (7.8.2015 12:53:21)

IZVORNA PORUKA: Anarunika

Jel mogu da dobijem objašnjenje za fitolat ukratko šta je i čemu služi da ne kopam po temi ,ili da ipak kopam[sm=zmeden.gif]
Mislim,jasno mi je da je za dojenje ali malo bliže objašnjenje [sm=smiley1.gif]

Evo Anči KLIK

Anarunika -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (7.8.2015 13:40:56)

Hvala marketing, pročitala [sm=smiley1.gif]
Meni možda i ne treba ali ako neka majka bude pitala da znam šta da joj kažem i preporučim [sm=smiley1.gif]

serpica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (7.8.2015 13:52:04)

Anarunika odlicne su,i sto je najbitnije koliko god mleka da ima ne moze da skodi [sm=smiley1.gif]

Anarunika -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (10.8.2015 11:04:58)

Možda ih i probam ako sledeći mesec uspem da se javim među prve tri [sm=smiley36.gif]

wivern -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (12.8.2015 13:16:13)

Podrska dojenju na javnom mestu, kome se ne svidja neka okrene glavu na drugu stranu, ili neka gleda u gomilu drugih golih sisa koje vire iz majica ali ne smetaju. Koje licemerstvo.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0812/qqx-x.jpg[/img]

World -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (12.8.2015 13:21:18)

[sm=smiley20.gif]

bas tako.. a to sto na sve strane ispadaju gola dupeta i sise nikom nista.. jer nisu dojilje...

Kata90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (12.8.2015 14:18:55)

Ja sam vec dojila bebu u sred centra u parku,boli me dupe ljudi su me bas gledali ali sasvim normalno.....nema sta da nas bude sramota....

choopa choops -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (13.8.2015 1:34:39)

[sm=jezicek.gif] Koja slika!

Ja se skoro uvijek pokrijem pelenom kad dojim ako sam u društvu, a dojim gdje stgnem, u kafiću, na plaži, na šetalištu...ma svugdje. Nikad me niko nije gledao poprijeko, niti mi nešto rekao. Što je i normalno, jelte. Ipak smo mi evropska zemlja, širokijeh s'vatanja [sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.8.2015 7:28:12)

Ne stigoh juce da javim,stigo Fitolat i to bas u pravo vreme kad je kutija bila pri karju.
Hvala RR i sponzoru. [sm=smiley31.gif]

kokolom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.8.2015 7:42:15)

Meni bas treba fitolat. Moja beba je do pre 4-5 dana bila na kombinovanoj ishrani jer nisam imala dovoljno mleka, a onda pocela da odbija flasicu i mleko i vodu... pa da probamo i fitolat, sada trazi da sisa na sat - sat i po danju. Da li smem da joj dam ili moram da cekam 2 sata da prodje?

branki* -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.8.2015 7:43:39)

Daj joj da sisa kad god trazi.

serpica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (23.8.2015 7:56:05)

Da,kao sto rece Branki sto cesce neka sisa tako ce i mleko da nadolazi vise,jedi cesce a manje obroke,uzmi i caj za dojilje Hipp ili Human a Fitolat je stvarno odlican,ja ne znam koliko povecava kolicinu mleka ali osecam da mleko cesce nadolazi recimo sat,dva nakon uzimanja tablete. Ja pijem dve ujutru i jednu uvece i prezadovoljna sam.[sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (24.8.2015 11:08:26)

IZVORNA PORUKA: kokolom

Meni bas treba fitolat. Moja beba je do pre 4-5 dana bila na kombinovanoj ishrani jer nisam imala dovoljno mleka, a onda pocela da odbija flasicu i mleko i vodu... pa da probamo i fitolat, sada trazi da sisa na sat - sat i po danju. Da li smem da joj dam ili moram da cekam 2 sata da prodje?

Uvrzeni je mit da bebe imaju satnicu u jelu i da to treba da bude na tri sata.
Majcino mleko se svari za sat i po do dva i skroz je ok da joj das da siki. Dojenje na zahtev se preporucuju - bebi se daje da sisa KAD GOD ZELI I KOLIKO GOD ZELI!
Mleko se stvara dok beba aktivno sisa, samim tim sto je cesce na dojci stvara se vise mleka.
A ovo ponasanje koje si opisala lici na skok u razvoju. Potrazi tu temu da iscitas. Bez brige, sve ce biti ok! Samo joj daj da siki kad god ona zeli i ne ogranicavaj podoje dok sama ne pusti. :)

kokolom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (25.8.2015 10:09:08)

Hvala. Otkad je tako krenula da jede (oko nedelju dana) poceli smo cesce da je merimo. Vaga ne mrda [sm=smiley13.gif]... mozda je nedelju dana malo za bilo kakve zaključke?

New Mom -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (25.8.2015 10:42:29)

Jeste. Beba ima puno pravo da stagnira neko vreme. Zato su kontrole na mesecnom nivou.
Ne treba zaboraviti da oni rastu i u duzinu, ne samo u tezini. I to obicno ide naizmenicno.
Drugo, bitno je da se beba vaga uvek na istoj vagi. Ta u savetovalistu i vasa kuci nije isto bazdarena i to nije merodavno.
Uvek savetujemo da se dve stvari izbace: sat i vaga. One samo unose nervozu mamama, a realno stvarno vam ne trebaju.

Samo jedna napomena. Pokusajte da ne menjate precesto dojku. Jedna dojka jedan podoj. I ako beba sisa cesto, u nekom vremenskom okviru od 2 sata nudite istu dojku. Zasto je to bitno? Beba na pocetku sisa tzv. prednje mleko koje je vodenastije. Bitno je da sisa sto vise tzv. zadnjeg mleka koje je masnije i od kojeg dobijaju ustvari na gramazi.

branki* -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (25.8.2015 12:47:34)

ja da prijavim da je stigao fitolat i da zahvalim sponzoru[sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (27.8.2015 15:38:04)

Jednostavno pitanje-kako dojiti? [sm=smiley1.gif] prva mi je beba i vec uveliko razmisljam hocu li imati mleka, kako cu se snaci.... idem na CR pa jos price kako zenama na CR kasnije nadolazi mleko.... ulazim za par dana u 9.jer treba nesto lpsebno da pripremam grudi, kako se masiraju u kom pravcu da se ne dobije mastitis...uh milion potanja od mene.... imam ulje za masazu grudi posle porodjaja od Mella kozmetike dobila sam je u paketu za trudnice. Kako mazati i kada?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>