Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (9.1.2015 22:47:00)
|
Hehe, tako je to bilo. U nekom trenutku kad nije sisao preko dana, za dnevno spavanje smo poceli da se uspavljujemo u krevecu. D je krenuo u vrtic sa 18 m i naravno tamo se samouspavljuje, ali to je vec kolektivno spavanje, svi spavaju pa i on. Znaci dva : jedan je bilo za uspavljivanje u krevecu. Vecernje je bilo u fotelji, sisa, nekad i zaspi tako, nekad mi ostane u narucju i zaspi. E onda smo presli i na vecernje uspavljivanje u krevecu. Poenta je sto on sad sve razume i lepo mu kazem sad cemo ovako, mama ce da ti peva/prica/ ili vec, ili ce samo da legne na susedni krevet, ili da drzi za ruku i td. Nekako sve deluje kao da se dogovaramo i oko toga, kao i oko svega ostalog. Sve je lakse i brze kad je dete komunikativno, ja sam to cekala i on ucestvuje u kreiranju navika. Moze tako a moze i da se presece pa da se manje dete navikne na sve, da mama gura dok ne izgura svoje, to je isto ok, svako radi u skalu sa sobom i detetom. Ali, moje iskustvo je da jesam izlazila u susret njegovim potrebama i onda kad bi svi rekli - da li si normalna, navicice, sta ces, ooo kako ces, cak i - musko je to, kako ce bez sise, odvikavaj i td. Mislim... Nista od toga se nije desilo.
|
|
|
|