Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (12.1.2015 16:38:21)
|
ajde da se upisem na ovoj temi. rano sam se setila, beba mi 13,5 mes al zadesilo me nesto pre par dana pa da podelim.. u petak popodne vidim ja nesto me leva dojka boliiiii, skinem se, opipam, kad ono stvarno tvrdo i bolno i to cela gornja polovina dojke i pomalosa spoljasnje strane. sta je sad ovo, kakav mastitis, dete veliko, grudi mekane, rekla bih poluprazne.. sisa ona jos ali ni sama ne znam da li imam dovoljno mleka. sisa ujutru rano oko 05h, pa popodne pred spavanje i uvece oko 21h. sa K me zezala druga dojka, a ova beba bolje sisa iz te nekadasnje problematicne nego iz ove. pa sam skontala da mi je verovatno neko mleko zaostalo ili da sam se nazuljila kada sam spavala ili da me je brushalter nazuljio...u poslednje vreme vise i ne registrujem sta mi fali, nemam kad. uglavnom, rekoh ajde da pokusam sa kupusom jer je bio petak popodne pa ako ne bude bolje u ponedeljak kod dr. stavim oblogute noci u petak na subotu, sutradan dosta bolje ali jos bolucka. mogu da napipam par kvrzica, velicine graska, na spolj. strani. menjala ih par puta u toku noci. isto tako i naredne noci u subotu na nedelju. juce sve super, nista me ne boli. malo sam i masirala dojku dok beka sisa. ajde rekoh da stavim sinoc ponovo. i eto sad je hvala Bogu sve ok. kupus me je uvek spasavao u ovakvim situacijama, ali uvek! mozda nekome bude od koristi da procita. inace kada sam imala mastitis sa K, dr radiolog nije hteo da mi radi jer kaze nije pravo stanje stvari, nego da dodjem 4-6 meseci nakon prestanka dojenja. bila sam bas tog dana kada sam saznala da sam trudna sa M. znaci u martu pre 2 god. bilo je sve ok, ali kontam da bi ovo trebalo da prijavim dr pa da ponovo odradim uz.
|
|
|
|