Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo III deo (4.1.2015 23:02:51)
|
Ma nema pravila. Male sike - mali magacin? Ako neko ima male, moje su bas male... 70. Dojila tri bebe, mleeeka za izvoz.. Grudi su mi se svaki put uduplale, minimum! I to prvih 6 meseci, samo dojenje, napredovali ma haos, da ne pricam.. Jedna, dve dojke? Prvo dete, obe dojke sikilo od starta...ja se borila sa stalnim nadolazenjem, grudi tvrde, jooj... U drugom mesecu prestala da izmlazam i sve se sredilo.. Zbog toga, rece mi babica sa drugim (pa i trecim) daj mu samo jednu dojku po podoju i poslusala sam je. Ista prica. Secam se da je drugi bebac drugu dojku hteo kad je vec poceo da jede, dakle posle 6 meseci, ocigledno mi se smanjivalo mleko sa uvodjenjem dohrane, a treci je drugu dojku hteo u 5-om mesecu. Ne mogu da tvrdim da li bih bila tako opustena, da napredovanje vec prvi mesec nije bilo od 1500-2200gr, pa sam samo nastavljala po istom principu. Bljuckanje, tu i tamo, nista neuobicajeno, normalno je da ga bude. Tesko je reci nekome da bude maksimalno opusten, jer tesko mozemo biti maksimalno opusteni ako sumnjamo da nesto nije u redu. Ja bih rekla - Savest ti je mirna, potrudila si se, kako god. Daco, i ovako i onako, brzo ce se resiti tvoja dilema. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|