RE: Skidamo pelenu II deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 14:01:09)

Ma, kakvi nazad, ni u ludilu. Kad tad moram ovo proci. Mozda bi za mesec, dva bilo lakse i brze, ali nema veze. Sad razmisljam koliko presvlaka da odnesem sutra u vrtic [sm=smiley36.gif]

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 14:01:45)

Pa da, ne mora ni da priča, važno je da ti na neki način pokaže. I M se svlači sama, to mi je super zbog vrtića jer ko bi nju tamo čuo kad traži nošu, ima ih dvadeset_oro u grupi, a ona i onako tiho priča. Je l'' vi sad skidate svi u isto vreme, cela grupa?
Ja sam joj prvog dana spakovala četiri para helanki i isto toliko gaća [sm=smiley36.gif] Ali nije joj trebalo. Sad već pakujemo standardno, kao pre skidanja pelene.

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 14:06:59)

Mislim da ih ima dvanaest u grupi, plus nekoliko na privikavanju(ove sto su napunili tri godine treba ovih dana da prebace u stariju grupu).
Pre mesec dana ih je bilo petoro sa pelenom. U petak mi vaspitacica kaze da od utorka donosim presvlake, jer u ponedeljak ona nije tu. Tj. ja sam je pitala. Kaze da ih stavlja sve na nosu, pa se desi da joj pelena bude suva i da joj ona opet stavi (bila je prica da nisam trebala doneti pelena, ima jos njenih tamo).
Ja sam resila da od juce krenem, verujem da ce nas sutra ispostovati i druga vaspitacica. Komsinica ce svoju malu sto ide sa macom u grupicu od utorka. Za ostale ne znam.

Misha i Ljisha -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 14:20:50)

Vrucina je cak i da joj samo obuces sorcic bez gaca nije strasno. Neka piska jehehh...sta da se radi. U rok sluzbe. Jaooonikad necu zaboraviti moja S znala tek par reci. Imala je 15 mesecii nosila pelene. I odjednom ustane i krene da juri prema kupatilu i vice KAKI KAKI [sm=smiley36.gif] i iskreno sad se mislim jos tad sam trebala da krenem u pohod skidanna pelena a mi smo to tek 4 meseca kasnije. I to je ona rekla " oce gaci" [sm=smiley36.gif] i mi se vratili s mora sa isto onoliko pelena kolilo smo i poneli. Odmah je i nocnu izbacila. Takoda polako samo da skapira da je sa gacicama sve brze lakse i bolje. Moze to ona Ivana ja verujem da ces se sutra vec iznenaditi. Zapitkuj je da li oce da piski. Hihii.. Znam da to neki ne vole ali deca se zaigraju i ne padne im na pamet tako nesto pa noje na odmet ponudiit a ne cekati da oni svaki put sami traze

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 14:49:20)

Ljiso, sa tim pitanjem sam dosadna i samoj sebi [sm=smiley36.gif] "jel ti se piski, hoces da sednes na nosu, ajde malo sedi na nosi...." a ona svaki put NE, NE, NEEEE[sm=smiley36.gif] sad je u fazonu da nece da se presvuce kad se upiski[sm=zmeden.gif]
Sinoc napolju nisam imala dovoljno suvih gaca pa sam je dva puta presvukla samo u helanke. Veceras cu ukljuciti masinu za sušenje, ne znam da li ce se osusiti za vrtic ujutru.

Maraj -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 15:39:57)

Ivana samo napred [sm=bravo.gif]
Ja sam panicila da necu imati dovoljno gaca i cim se nakupe 2/3 ja bi ih prala.
Maca ti bas cesto piski. 7 puta do 13h.
Meni L piski ujutru kad ustane. E onda obavezno pije caj sa medom i ubrzo piski jos 2 puta. Posle gotovo da i ne piski do podneva.
Verovatno ce i ona da krene sada da malo zadrzava urin pa da piski redje a obimnije.
Mi kad sno krenuli mislila sam da je nemoguca misija. Al stvarno je brzo skapirao.
Ja sam ga uslovljavala. Svaki put kad piski u nosu mm i ja bi skakali i vristali od radosti , i on sa nama [sm=smiley1.gif] a kao nagradu bi dobijao kinder cokoladicu ili kinder jaje. Posle smo ukinuli za piskenje tu nagradu al smo ga uslovljavali za kakenje. I tako je to brzo islo. Probaj da je uslovljavas sa necim sto voli [sm=smiley1.gif]

veselicaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 15:56:36)

Ivana bravo za macu,mi smo Nini kupili nosu ona je stavlja na glavu [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (3.6.2018 16:08:50)

Vesi, to je i maca radila do pre mesec, dva[sm=smiley36.gif]
Maraj, i ja mislim da je nemoguca misija[sm=smiley36.gif] piski cesto, a po malo. U zadnjih sat vremena jednom u nosu i jednom malo u gacice. I mi skacemo svi kao ludi[sm=smiley36.gif] ona voli bombone, jedino da probam sa njima.

MimaKos -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 12:33:39)

Nama navijanje upalilo bolje nego nagrade, cela kuca tapsala i vikala bravo svaki put, pa i sad sa 4 god trazi aplauz kad kaki :) ali je upalilo

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 12:35:43)

To zavisi od deteta, naravno...
Moja je jutros i kakila i piskila u pelenu pre nego sto smo dosli do nose[sm=hudicek1.gif]

Ana RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 13:00:55)

Hahaha, pa mora maca da radi onako kako njoj odgovara [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 13:07:26)

Anci, ona je ustala i sisla sa kreveta, stavila mi mob pored glave i nesto trtlja. Ja je pitam "hoces li na nosu", kaze "da". Dodjemo u dnevnu sobu, skinemo pelenu i ona se smeska[sm=hudicek1.gif]
Verovatno se probudila koji minut ranije pa sve obavila u krevetu.

Duškić -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 13:33:56)

Maca je zjb..piip.
Sve po njenom.

Lilyka7 -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 13:40:32)

Pozdrav...

Ja imam problem sa malim, sad će da napuni 3 god još nosi pelene.
Pokušavam već ne znam koji put da skinemo i ne ide.
Jednostavno neće da ide u wc ili na nošu... i kad sedne, ponekad krene sam kad ga pitam jel hoće, ništa ne uradi... jednom ili dva puta je kakio u nošu.
Neće da kaže ni da pokaže kad mu se piški/kaki...non stop ga pitam on neće...

Poludeću od toga više...

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 13:59:57)

Ja ne odustajem, a ona nek obavlja u gace do pete godine ako hoce, ne interesuje me.

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 15:23:39)

Ivana, kako je prošlo u vrtiću?

Maraj -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 16:18:43)

Lilyka skini mu. Obuci gace i ne vracaj pelenu. Nema vise vracanja pelena kad jednom skines. Pusti ga da se upiski u gace da shvati da je mokar

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (4.6.2018 17:18:27)

IZVORNA PORUKA: Milena18

Ivana, kako je prošlo u vrtiću?

Vaspitacica iz vrticke grupe mi ju je donela, a zamenska vaspitacica nije sisla. Presvucena joj je majica, jer se polila vodom. Ni jedne gace nisu iskoriscene[sm=zmeden.gif] mada ne znam sto se cudim, cim je dosla kuci upiskila se u gace i kakila na pod.

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 9:24:43)

Ni jednom se juce u vrticu nije upiskila, stavljali su je na nosu na svakih pola sata.
Ali je zato sinoc kuci u gace. E sad, problem mi je sto kad je ja stavljam na nosu ona vristi i place, piski u nosu samo kad ona hoce. Nije mi ni da je stavljam na nosu na silu, a opet kako moze u vrticu... [sm=hudicek1.gif]

Lilyka7 -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 10:48:00)

Skidam mu, sad po kući ne nosi i upiški se / ukaki i onako malo mu smeta u smislu krene da hoda smešno i tako al ne buni se mnogo... [sm=zmeden.gif]

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 11:16:49)

Ivana, nemoj je stavljati na silu, tako će samo steći averziju prema noši. Neka noša bude u blizini, da je ona vidi, pa će možda sama sesti kad oseti da treba.
Mm i ja smo se igrali dobrog i lošeg policajca. Kad mislimo da joj se piški, on je kao pita da li hoće, priča joj da bi trebalo da sedne itd. A onda ja nastupam sa pričom da je ona velika i ume sama da se svuče i sedne na nošu, ne mora on da je zapitkuje [sm=smiley36.gif] Ona kao ne sluša, ali se posle par minuta skine sama i sedne na nošu.
Maca je očigledno buntovnik. Ali.samo.kod kuće, u vrtiću ne, baš kao i M.

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 12:03:49)

Pa da, frka mi da ne bude gore, zato ne bih na silu. A i svejedno ne znači mi nista, ne mogu da je vezem za nosu [sm=smiley36.gif]
Nije mi jasno zasto se buni kuci, a u vrticu ne, cccccc, bezobraznica!

Maraj -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 12:28:54)

Ma samo polako . Najvaznije da oni prelome u glavi. Dzabe devu non stop zapitkujemo i stavljamo na nosu ako oni nisu u glavi prelomili. Mi smo sa L ocito uboli pravi momenat. Kupili smo mi nosu kada je on imao godinu i nesto. Al dzabe. On se igrao sa njom. Stavljao je na glavu. Nikad ga nismo primoravali da sedj na nju. Niti je on hteo. Al obavezno je isao sa mnom u wc. Sedeo pored mene. I tata ga je vodio , kada on ide u wc. Valjda je tako i skapirao ili je jednostavno sazreo za tako nesto.
Ivana mozda joj oni u vrticu obuku pelenu. To ne mozes znati...

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 12:40:24)

Maraj, pa sumnjam da bi lagali. Oni su i rekli da su za skidanje. Ne verujem da joj stavljaju pelene druge dece[sm=smiley36.gif] evo i ova devojčica sto ide sa njom u grupu... Njena mama mi kaze da nosi pelene dnevno tri, četiri, al da joj oni vrate dve, tri. Stavljaju na nosu sve zajedno, i onu decu koja nisu skinuli pelene. Nama je ostalo još par pelena. Rekli su da su joj za spavanje stavili i da je malo upiskila pelenu.
Sto se tice njihovog prelamanja u glavi, nek prelama koliko hoce, pelene joj ne vraćam 😂😂

Maraj -> RE: Skidamo pelenu II deo (5.6.2018 12:56:03)

Aha e pa dobro ako su vaspitacice tako saradljive. Meni se mame iz komsiluka zale da one ne zele da skidaju deci pelene.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>