RE: Skidamo pelenu II deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (22.5.2018 23:20:26)

Da javim samo, tri noci za redom, pelene suve ujutru, spavao je nocas 8,5 sati, nista. Cim je ustao trazio je nosicu. Ostavicu ga jos dva tri dana tako, tj noci i skidam i nocnu.
Suzi Kju breeeee[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

BubaBubica -> RE: Skidamo pelenu II deo (23.5.2018 9:35:11)

Voci, Milena bravo [sm=bravo.gif] Svaka čast!
Milena svaka čast, ja ovu moju ne znam kad ću naučiti [sm=smiley13.gif] tako mi je teška za saradnju, niti priča i mislim da će kakenje biti teži slučaj. I sad beži kad želi da kaki i kad primetim da kaki ona krene da beži i negoduje kad je presvlačim [sm=smiley13.gif] Sa starijima nisam imala problema, sa njima sam pričala pričala ali sa D ne mogu jer ne sluša ništa....

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (23.5.2018 9:45:06)

Bubice, samo strpljivo. Znaš i sama kako se kod njih sve preko noći promeni. Možda će i ona za koju nedelju ili mesec pokazati interesovanje za nošu. Mi smo insistirali na priči o gaćicama, te kako su lepe, pa ove su na tufne, one sa sovicama, pa je ona sama birala koje će ujutru obući. Gaćice su nam postale glavni odevni predmet. Ali mislim da je nama ipak bilo lakše jer ona ide u vrtić gde ih od početka stavljaju na noše.

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (24.5.2018 22:31:56)

Sigurno da je lakse kad u vrticu grupno sede na nosama [sm=smiley36.gif]
V kuci sedne al nece dugo. Pobegne.
Sad ga provalim kad mu se kaki i pitam ga jel kakas a on vikne Ne [sm=smiley36.gif]
Inace ne mora da zna da prica da bi odvikla dete od pelene. Bitno je da se razumete!!
Ni moja T nije znala da prica pa smo uspesno skinuli.
Sa V nikako da se nakanim da pocnemo.

Inace bubice iste su nam skoro zvezdice samo sto je moja prva 2010 [sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 7:53:25)

Anck, ja moju pitam jel se ukakila, ona kaze NEEE, a ono puna pelena.
Mi cemo za koji dan da krenemo polako, samo da se stabilizuje vreme.

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 12:12:08)

Ma treba se naoruzati strpljenjem, po ceo dan presvlaciti i brisati govanca [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ja moram sad da iskoristim ovih mesec dana sto cu biti na moru i na godisnjem il cao.

emicaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 12:20:50)

Bubice sve te razumijem.
Dora je bila puno laksa za saradnju,malo vise od godine je imala kad je pocela kakati u nosu,pelene skinuli sa 21 mjesec,kao od sale.
Srecko je potpuna suprotnost,on dodje i kaze fuj i onda bjezi da ga ne presvlacim.Definitivno necu prije rodjendana uopste pokusavati.Ne znam dal da pokusamo prije ili posle mora.

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 12:23:23)

Emice, ako mislis da ce ti na moru biti lakse bez pelena ti onda probaj pre mora [sm=smiley36.gif]

jocajaca -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 14:42:29)

Ja ne znam šta da radim sa ovim mojim sinom! Ima 23 mjeseca, od septembra redovno ide na tutu da kaki i sam traži tutu, već par mjeseci se budi suv i prije mjesec dana sam mu skinula skroz pelene ali on nikjako da uhafiza kada treba da traži tutu. Pratimo ga čitav dan i pošto ima tačno vrijeme kada pišžki (kad se probudi, pola sata poslije buđenja, prije spavanja oko 12, kad se probudi, oko 19 i dok se tušira [sm=smiley36.gif]) i tako ga stavimo na tutu ako ga slučajno ne stavimo on piški i kaže Ja piki. Samo to kada je go u kadi tada kaže da mu se piški i traži tutu i lijepo stoji i piški. Sad više ne znam da li bi mi bilo pametno da mu još malo vratim pelenu ili da ustrajem u ovome, pa naučiće jednom-valjda [sm=smiley36.gif]. Sa curama mi je bilo lakše, privikavanje je trajalo 7-10 dana i to je to.

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 21:33:23)

Ja mu ne bih vraćala pelenu. Mislim da bi ga to zbunilo i da bi sledeći put bilo još teže. Ne znam, možda i grešim...I moja M se još uvek dešava da se upiški, ne baš svakog dana, ali dešava se. A ima već skoro mesec dana kako smo skinuli pelenu. Kod nje je problem što kad se zaigra jesnostavno ne želi da sedne na nošu, ne postoji način da je ubedimo.

Maslacak15 -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 21:49:39)

JA bih mu vratila pelenu. Bez problema. Prerano ste poceli, dete je ocigledno nespremno. Mislim " tacno znamo kad piski" pa ga stavimo na nosu nema ama bas nikakvog smisla. I ne mislim da je normalno da se upisavaju redovno. To i dalje znaci po meni da nisu naucili jel nisu spremni. Mojima se sve skupa nije desilo 5 puta da mi se upiske otkako su batalili pelene. Ali to ne zato sto su mnogo pametni i napredni bili nego sto ja nisam skidala pelenu niti se sa tim baktala dok dete nije trazilo samo da ide u WC. Tek kad dete zna da prepozna samo da mu se piski, da skonta koncept da se ne piski u gace i da trazi, onda je spremno i onda nema problema.
Samo se maltretirate i pravite u zivotu sebi probleme. Krajnje je nebitno da li je dete ostavilo pelene sa 23 meseca ili sa 27 meseci.

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (25.5.2018 22:51:09)

Pa ja sam shvatila da on sam traži nošu, makar tako piše na početku posta. Sad pročitah ponovo pa mi baš i nije najjasnije. Izgleda da traži kad mu se kaki, ali ne i kada treba da piški.
M traži nošu svaki put, samo ponekad bude kasno, tj. kasno stigne do nje. Ne mislim ni ja da je važno da se detetu skine pelena što ranije niti bih forsirala svoje dete, ali joj isto tako ne bih vraćala pelenu jer se jednom u 3-4 dana upiški jer nije htela da prekine igru.

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (26.5.2018 15:22:27)

Milena u pravu si, nekada se desi da osinu pa nista strasno, ali i Maslacak j u pravu, nekome treba malo vise nekome malo manje da ukapira, sazri... Nama je bilo lakse jer su pamucne pelene bile, sticao se osecaj za mokro, ja i ne znam nekoga iz nama bliskih geeracija iz doba pamucnih pelena da mu je trebalo ne znam koje vreme da se predje u gacice.
Nista ne forsirati.

Milena18 -> RE: Skidamo pelenu II deo (26.5.2018 21:10:04)

Ma, i ja se slažem sa onim što je Maslačak napisala. Možda sam ja i požurila, učinilo mi se da je spremna, isti su mi rekle i vaspitačice. Moguće je da ipak nije bila spremna jer eto, i dalje se ponekad upiški. Ali vraćanje pelene za mene nije opcija. To bi mi bilo kao da nosim kišobran sa sobom kud god da krenem svakog dana zato što će jednom u nedelji pasti kiša i možda ću pokisnuti. A što se Jocejace tiče, verujem da će ona uspeti da proceni šta joj je činiti.

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (27.5.2018 22:51:49)

Upravo tako Milenice

jocajaca -> RE: Skidamo pelenu II deo (28.5.2018 9:26:00)

Hvala žene na savjetima. Evo za ova tri dana samo mu se jednom desilo da se malo upiškio i to zato što je sjeo u nekakkav autić koji mu se očito jako svidio pa mu se nije dalo tražiti. Inače sad n a vrijeme kaže Piški mi. I on je bio u pamučnim pelenama i znao je kada je mokar, kod njega je bio problem prepoznavanja osjećaja kada mu se piški i kada već počne da piški. Ali eto završismo izgleda i tu fazu :).

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (28.5.2018 14:26:01)

[sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:15:19)

Kod nas situaaacija! Nosu danima baca po celoj kuci divlja nece da sedne ziv. Kod babe za vikend nosu bacakao pola sata morali da je sakrijemo.
Ja ga obukla u gacice divlja skida nece i nosi pelenu da mu stavim [sm=zmeden.gif][sm=smiley11.gif]
Bice ovo borba vidim ja [sm=smiley13.gif]

Inace dobila par postavljenih gacica, kad se upiski ne ide dalje iz gacica a oblozene su. Super stvar

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:22:53)

Anck, D je haos pravio ali brzo ga je proslo,samo polako.Svako dete druga prica

IvanaSK RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:23:56)

Ja jedva čekam da ih vise skinemo. Moram da vidim sa vaspitacicom da porazgovara sa ostalim roditeljima pa da krecemo u tu avanturu.

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:24:13)

Sad sam se vratila u 2013 kad sam skidala Hani pelenu, dete je za 5 dana skinula pelenu rekoordnoooo!
A ja se toga ne secam. Seam se samo da sam krenula s njom ranije al nije islo dok sama nije odlucila.
T se secam kao juce da je bilo mesec dana piskanja svuda a mesec dana s kiksevima.
H moj genije kod nje je sve brzo islo.

V ce mi izgleda doci glave!

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:26:50)

O danas po kuci u gacicama....pa kako nam bude. Moram bar probati

vocicana -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:27:09)

Samo razmisljajte otome da uskoro nema vise bacanja novca za peleneeeee[sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:46:12)

O da razmisljam i tekako al kad ovaj tvrdoglavko ne razmislja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Duškić -> RE: Skidamo pelenu II deo (29.5.2018 15:46:17)

I mi planiramo ovih dana.
On hoce, ujutru mu je suv pampers i trazi nosu. Sad kad bude jos vise vrucina skinuce sam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>