dunja RR -> RE: Beba kod fizijatra (10.5.2019 1:23:41)
|
Lesli, nama je prekjuče na kontroli dijagnostifikovan blagi tortikolis (primetili smo i mi da više vuče glavu desno), a metatartus verus (stopala na unutra) sam ja primetila ranije, odvela M kod dr Brdara pre 20-ak dana i on potvrdio dijagnozu, Dobili smo vežbice, a za tortikolis (ali i za stopala), sam zakazala kod Dr Danijele Vukićević, u klinici Zotović (nije Sokobanjska, ali je pored, ako budeš uzimala uput, da ne uzmeš za Sokobanjsku). Dr Danijela je pisala onu knjigu Lako do prvog koraka, i fenomenalna je u radu sa bebama, mi smo Savu voili kod nje zbog kukića, a i posle, a i sada ću ga povesti, za desetak dana, da ga pogleda, kada budem i Milicu vodila. Moja preporuka za Dr Danijelu. Mislim da radi privatno, ali ne znam tačno gde, mogu da pitam. Kakva su vama stopala, u kom smislu kriva? Kakvo je to istezanje? IZVORNA PORUKA: lesli Filadendronka evo teme.Nama je tortikolis jos u porodilistu dijagnostifikovan. Nisu mi rekli iz meni nepoznatog razloga ali je pisalo u njenoj otpusnoj. Sa 2 meseca nas je pedijatar zbog toga poslao kod fizijatra. Takodje rekla je da joj se cini da je i cvrsca nego sto treba. Kod fizijatra ispalo sledece losa kontrola glave, kriva stopala, tonus u vecoj meri i gornjih i donjih ekstremiteta, tortikolis... poceli smo da vezbamo kada je imala oko 2.5, sad ima 8 i vezbamo svaki dan nekoliko puta (izuzetak dani kada prima vakcinu nakon vakcine). Na prethodnoj kontroli dr kaze da je bila bolja. Sad kao vise naginje i ponovo nema pun obim pokreta navodno, shodno tome treba istezanje.Molicu i ako neko ima preporuku za fizijatra koji radi privatno i koji po mogucstvu ne radi na IMD (ne planiramo da kazemo dr koja je vodi, treba mi dobar odnos sa njom zbog papira za produzenje 😉)
|
|
|
|