RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Didy -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 12:57:25)

IZVORNA PORUKA: bubulence

ja sam se opet komirala od spavanja [sm=smiley29.gif]

Svaki put kad mi se jako spava nekoliko dana za redom, utripujem se da sam trudna. [sm=jezicek.gif]
Da li znaš priču kad sam ja zaspala u školi za katedrom? [sm=smiley36.gif] Imala sam prazan čas i uzela da pregledam pismene i toliko mi se spavalo da sam spustila glavu na jednu vežbanku... i sledeće čega se sećam je školsko zvono koje me budi. [sm=jezicek.gif] I dan-danas se pitam da li je iko ulazio u učionicu tokom ove moje seanse. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:03:30)

hahahahah...didy, ja sam mislila da samo ucenici spavaju u skoli [sm=jezicek.gif]
zaovina mala zavrsava prvi razred i posto ih drzi 6 casova svakog dana [sm=zmeden.gif] ona odspava na casu jezika jer tu ucitelj mnogo prica pa ne moze da izdrzi budna [sm=jezicek.gif]

Sanjica26 RR -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:13:21)

haha Didy i ni se to desilo. Vratili smo se sa turneje iz Jerusalima u 6 ujutru. Morala sam pravo na autobus posto sam raadi u selu.Direktor mi je bio stog. I one dane mi je jedva dao. Dosla sam na cas mrtva umorna. Sve vreme sam dremala. Samo sam culaa zvono.[sm=smiley36.gif] Hvala Bogu imala sam jedan cas i to odeljenje je bilo divno. Od tada dolazim uvek odmorna i nasmejana, Eto nesavrsena sam tada bila. Imala sam 23 godine.

Rosita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:27:52)

Mi nesavrseno pokusavamo svasta da prosvercujemo u ovoj temi, ali ja mislim da nista ne moze biti offt jer kad idemo offt to samo potvrdjuje nesavrsenost [sm=jezicek.gif]

Torbica -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:36:03)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

Torbi draga, pravila bih tvoje kukuruzne rolnice, reci mi samo koliko ispadne od one smese sto si postavila, ja bih je prepolovila, jer nas je samo 3, sveki , una i ja?

Caooo, evo i mene!
UM, ispadne ceo pleh od rerne, slobodno prepolovi smesu. Mnogo su fine, prhke i mekane u isto vreme, samo nek sir bude socniji, nikako suv. [sm=smiley1.gif]

Spavanje kod nas je isto, i za dete od 2, 3.5 i 6 godina. Prvo, najkvalitetniji san je do ponoci i to je u vezi i sa lucenjem pojedinih hormona (cirkadijalnim ritmom) a i imunitetom. Mi smo i preko dana napolju, u dvoristu, golisavi sa kapicama, u bazencicima. Maalo nam se pomerilo vreme pa ne lezu u 20h, izvuku do pola devet, plafon.

Pokupovala sam im kompletice plastikanera, kantica, kamioncica sa opremom za plazu, i sad se lomim da im ne dam do mora..... Ako sad otvore, pogubice se ponesto, sigurno.. [sm=hudicek1.gif]

branki* -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:37:43)

rosita filozofu[sm=jezicek.gif],tacno tako.

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:40:31)

IZVORNA PORUKA: Torbica

IZVORNA PORUKA: Unina mama

Torbi draga, pravila bih tvoje kukuruzne rolnice, reci mi samo koliko ispadne od one smese sto si postavila, ja bih je prepolovila, jer nas je samo 3, sveki , una i ja?

Caooo, evo i mene!
UM, ispadne ceo pleh od rerne, slobodno prepolovi smesu. Mnogo su fine, prhke i mekane u isto vreme, samo nek sir bude socniji, nikako suv. [sm=smiley1.gif]

Hvala Torbi! Koji ti stavljas, da uzmem taj?

Rosita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:54:56)

Torbice, a da li postoje individualne razlike u cirkadijalnim ritmovima? Kod odraslih postoje. Da se razumemo, ja govorim u svoje ime, zivim na asfaltu i ne mogu bas da biram kad cemo napolje, nazalost. Prilagodjavam se svemu i svacemu. U principu, ja se slazem da treba da postoji tacno odredjeno vreme spavanja. Ali, ako se desi da mi dete odspava popodne, ja to pomerim, tj. pomeri on je ne moze naspavan da spava, ne bih ni ja mogla. Jeste da sam prethodnim postom opravdala off, ali imam ja meru- toliko o spavanju [sm=smiley1.gif]

Misha i Ljisha -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 13:59:37)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Spavanje kod nas je isto, i za dete od 2, 3.5 i 6 godina. Prvo, najkvalitetniji san je do ponoci i to je u vezi i sa lucenjem pojedinih hormona (cirkadijalnim ritmom) a i imunitetom. Mi smo i preko dana napolju, u dvoristu, golisavi sa kapicama, u bazencicima. Maalo nam se pomerilo vreme pa ne lezu u 20h, izvuku do pola devet, plafon.

i d se izvuce do pola 9, ustvari ona nema sta da se izvlaci jos uvek spava joj dusa u pola 9.

ali da dodam da je Rosita u pravu u ovo letnje vreme stvarno je nezgodno. Ma i ovde je vrucina a mogu zamisliti u gradu. Tamo je tek haos.

Eto meni D izgleda danas malo izgorela. Videcu kad ustane da li je i dalje malo crvena. Dzaba, trava, salas, hladovina ali ne mogu ja nju uipravljati da ide samo tamo gde je hlad.

Inace ja danas ne kuvam. Za D ima od juce a mm i ja cemo slanine za rucak[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 14:03:24)

UM, fetu!
Rosita, necu da te jedim. Mozda sam ja imala srece da sam uspela ove moje da ukalupim. Jer i psiholog kaze da postoje individualne razlike. Mada navike im stvaramo mi. Evo ovaj moj od 2 god je juce zaspao u 15 i ustao u 17 i 45, tacnije budila sam ga. nece u vrticu da spava a mislim da mu je mnogo da ne spava toliko. I opet je uredno zaspao u pola 9 i do 7 jutros vezao. Jesam vrsila pritisak - vreme je za krevet necu da vas cujem.... Ja to po instiktu, opet, znam da im treba dobrog i kvalitetnog sna i verujem da su dobrog zdravlja delom i zbog toga. Naspavani, odmorni, raspolozeni. Jednostavno, ne dajem im prostora za individualne razlike, mozda preterujem. Ali to je moje neko blesavo culo. Hocu da kazem - ne mislim da je samo moj nacin ispravan, a li tvrdim da za moju decu jeste jer radi posao. Ljubim te

Rosita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 14:09:19)

Jao bre, ma sta da me jedis! [sm=smiley1.gif] Idi bre zeno, nisam ti ja od tih sto se vredjaju i jede, sve dok se kulturno razgovara, a ako ne, ja lepo odem i cao [sm=smiley36.gif]. E da, upravo sam htela da dodam, kod tebe to ocito uspeva :). A kod mene 'vako i eto. I ja po instinktu i nekoj svojoj logici i znanju. Ajde uzivkaj [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 14:53:20)

svako po svom instinktu i znanju i okolnostima. ionako svako za sebe radi.
mene nesavrsenu u poslednje vreme salecu nepoznate babe da mi daju savete. jutros u pekari neka baba krenula onako bebasto da prica marini i da je ustipne, a ovu to nervira pa pocela da vice. i onda baba meni kako se dete mozda nije naspavalo. ja rekoh - probudila se u 8.30. pa nema veze, ne treba da je budis (a nisam je jutros probudil), treba da je pustis da spava. ahahah...a - ha! nisam joj rekla da dete nije nervozno zbog nespavanja nego zbog glupavih ljudi.
mislim, ok, slatke su ti debele butkice, ali to ne znaci da je detetu slatko da je stipas za iste. i stvarno, ova moja kad joj neko lepo prica kao odraslom, obicno lepo i reaguje. ali kad krenu bebastim tonom i glupim pitanjima, uvek (nesavrseno) reaguje [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 15:09:37)

Kseno, nemo' si namcor..I ja bih ti dete stipala za butkice[sm=smiley36.gif] I da se kladimo da bi se smejala[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 15:20:07)

[sm=smiley36.gif] hihi. Ma osecaju deca kad je neko izvestacen, oma se bune. Kad im iskreno pridjes, sve i da tepas, nece se buniti...

Klarita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 17:25:30)

IZVORNA PORUKA: Didy

IZVORNA PORUKA: bubulence

ja sam se opet komirala od spavanja [sm=smiley29.gif]

Svaki put kad mi se jako spava nekoliko dana za redom, utripujem se da sam trudna. [sm=jezicek.gif]
Da li znaš priču kad sam ja zaspala u školi za katedrom? [sm=smiley36.gif] Imala sam prazan čas i uzela da pregledam pismene i toliko mi se spavalo da sam spustila glavu na jednu vežbanku... i sledeće čega se sećam je školsko zvono koje me budi. [sm=jezicek.gif] I dan-danas se pitam da li je iko ulazio u učionicu tokom ove moje seanse. [sm=smiley36.gif]

Didy, kako me slatko nasmeja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 17:31:43)

hahha...pa zavisi ko stipka (mada generalno ne voli stipkanje) i kako prica [sm=smiley2.gif]
da, u pravu si, Torbice, prepoznaju izvestaceno, ali i generalno ne voli kad joj onako snishodljivo pricaju.
juce usli u socijalno, tako se fina pravila, a i danas, da su se sluzbenice ponudile da mi je pricuvaju, hahahah...

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 22:26:52)

Oooooooooooooo mame (ne) savrsene gde ste[sm=smiley36.gif]

Inace danas sam pokusala prvi put da napravim vanilice, iiiiii pogodite bacila sam ih, resila sam d avise necu ni pokusavati, kupujem gotove, toliko sam se iznervirala da me je glava zabolela, i nisam ni napravila Torbicine rolnice, sutra cu[sm=jezicek.gif]

Dete u krevetu, ja upravo vecerala, pa sam otvorila limenku koka-kole, i uzivam, amo da me nisu komarci izujedali[sm=hudicek1.gif]

Gde ste vi?

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 23:55:37)

Una, bice bolje sledeci put. Inace, pravila sam slane rolnice po Torbicinom receptu. Super su, odlicna vecera a ostalo je i za dorucak.

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (12.6.2014 23:59:06)

Didy, Ksena, nasmejale ste me slatko![sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 0:00:36)

Ajmo temu savrseni muzevi [sm=smiley36.gif] mene moj docekao danas iz skole sa domacom pitom koju napravio dok sam ja sa koleginicama ispijala kafe i tracarila a on cuvao N [sm=hudicek1.gif] Ja ne uspevam, tj vrlo slabo da nesto spremim...blago vama...mada, iskreno, ja ne volim da kuvam [sm=hudicek1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 0:04:09)

Eto nesavrsena si. [sm=jezicek.gif]

Klarita -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 0:08:58)

[img]http://www.cosgan.de/images/midi/figuren/a030.gif[/img]

superm -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 0:36:18)

Klarita, ti si totalni kralj!

Anoniman -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 7:04:48)

'brojutro!
mm (s kojim i dalje ne komuniciram) spava, ide kasnije na posao. danas nam je godisnjica, hahaha
dete cu sad da budim jer imam cas u 9, a ona spava od sinoc u 8.30, znaci vec skoro 12 sati.

big mum -> RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! (13.6.2014 7:47:21)

Dobro jutro[sm=zaspan.gif]

Znači vaš savršeni muževi i pite kuvaju a vi sjedite po kafanama http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/a025.gif
Kud to ovaj svjet ide [sm=zmeden.gif]

Moj savršeni muž mi je rekao da ne pravim ručak jer će me voditi na vruću janjetinu iako jako dobro zna da je ne volim.Kaže šta ima veze ti čuvaj djecu i jedi hljeba i salate.
I šta čovjek da mu radi [sm=zz_bomb.png]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>