RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (8.5.2014 22:05:29)

NM ne daj se, čvrsto držim fige da Kolja bude bolje [sm=smiley31.gif]
Naše Georgine su nam sve i dalje 2 u 1 [sm=smiley36.gif] uživaju bebećaci kod njih.
Išler dobrodošla! Ja imam kontrakcije od 18. n i bezbolne su, samo neprijatne. Moj dr kaže da je to sve normalno, al ti uspori malo, kolko god možeš.

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 0:00:33)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Jelt lepoto, ja dobro, s tim što sam sebi sve teža i teža. Ali borim se, radim i čistim stan deo po deo. Dnevnu sam sredila, mm mi dosta pomaže, ali neke stvari jednostavno želim sama da uradim kako treba. Ribala sam dnevnu na kolenima jedno prepodne, sa odmorima. Sve je bilo ukakano od kreča, pa džogerom ne bi vredelo, a mm samo džogerom barata. Ja lepo na kolena pa deo po deo, i sredih. I nameštaj sam sav izribala. Danas popodne ću kuhinju, tj. posuđe koje je bilo po kutijama vadim deo po deo, perem i slažem.

Majstor još radi stolariju, smrdi haos, doduše danas nije tu, pa letim po stanu da sredim šta mogu, ali sutra dolazi, pa ću da se isparim kod kumova ( mm staro kumstvo, nadam se ako budu kući), da im objavimo trudnoću i najavimo krštenje [sm=smiley1.gif]

Draga, bas si vredna...svaka cast - to je za pohvalu. I ja sam zadnjih par nedelja isto sve ribala i cistila i mislim da je dobro biti aktivan ukoliko nemas neke probleme i komplikacije. Mada, ipak ne treba preterivati. Sve treba raditi onoliko koliko ti tvoje stanje tj. organizam dozvoljava. Ja sam jedan dan zapela da izribam sva vrata, a imam ih u stanu 10tak, pa neka imaju i ono nadsvetlo, pa na merdevine...meni sutradan nije bilo dobro, sva sam otekla, ni ruke ni noge nisam osecala i nisam mogla da se mrdnem...tako da ti iz iskustva kazem da sve radis umereno. [sm=smiley1.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 0:03:10)

Sad cu da iscitam sve, a trudim se da vas svaki dan obidjem, lepojke moje [img]http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/k065.gif[/img]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 0:07:39)

NM, i ja drzim fige da sve bude ok sto pre [sm=smiley20.gif]

Degu, decica vole kod nas u stomaku da se gnezde jos malo...kao da znaju da ih napolju ceka surova realnost...hahah [sm=jezicek.gif] Kako si ti?

Pari, kako si posle onog pregleda? Ja bih ipak pitala dr sta to moze biti...[sm=zmeden.gif]

Jole, ste se desava? Ima li novosti nekih?

Ja sutra idem opet kod dr, na ctg i ne znam sta jos, pa se javljam sa novinama ili bez novina....hahah

Laku noc svim lepim stomacicima [sm=smiley31.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 0:09:36)

Klarita, ti izgleda jedina ne spavas veceras...[sm=smiley1.gif]

Nadam se da se dobro snalazis sa novim clanom porodice i da si ti ok. [sm=smiley2.gif]

Pozdrav i ljubac [sm=smiley27.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 0:18:56)

Jeltje, manekencice nasa [sm=smiley31.gif]
Deca polegala, mm zavrsava nesto u vezi posla, a ja rekoh da vas obidjem...mozda negde ima neko navijanje, kad ono nis'
Jos smo u fazi privikavanja jedni na druge[sm=smiley36.gif], ali smo dobro, da kucnem u drvo.

NM, ljubi nam Kolju i drzi se...jos malo i sve ce proci, i mazicete se svi skupa...[sm=smiley31.gif]

Ishler, ticker da turis [sm=smiley1.gif]

Dunjci, jos imas majstore [sm=smiley11.gif]?

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 8:42:12)

hvala tilia i NM!
na kraju je sve prošlo, juče u toku dana nisam više imala ništa... To je sigurno pregled plus imam neki polip koji ponekad krvari malo (kažu da nije strašno i da će se povući posle porođaja)...

ja sam noćas sanjala da sam još dve nedelje do termina, uspaničila se u snu...da li ću znati da prepoznam znake...

i sad se razmišljam...kako znate kad su lažne kontrakcije, a kad one prave?

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 9:04:49)

ishler, ako su bezbolne da li uticu da otvaranje> ne znam nista o tome? Kako ti je grlic?
Ma kakvo mirovanje pored deteta,bas tesko...ne samo dete,nego sve kucne obaveze..meni sem mm niko ne pomaze..a njemu moram da crtam da bi nesto uradio![sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 9:07:59)

Trudim se lepoto, malo radim za kompom, malo čistim, i tako, kombinujem.
A tek ti što si vredna, kada sam videla šta si sve uradila, dala si mi elana, stvarno! Sada sam još efikasnija [sm=smiley36.gif]

Klari, da, još imam majstore [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley31.gif]
IZVORNA PORUKA: Jeltje

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Jelt lepoto, ja dobro, s tim što sam sebi sve teža i teža. Ali borim se, radim i čistim stan deo po deo. Dnevnu sam sredila, mm mi dosta pomaže, ali neke stvari jednostavno želim sama da uradim kako treba. Ribala sam dnevnu na kolenima jedno prepodne, sa odmorima. Sve je bilo ukakano od kreča, pa džogerom ne bi vredelo, a mm samo džogerom barata. Ja lepo na kolena pa deo po deo, i sredih. I nameštaj sam sav izribala. Danas popodne ću kuhinju, tj. posuđe koje je bilo po kutijama vadim deo po deo, perem i slažem.

Majstor još radi stolariju, smrdi haos, doduše danas nije tu, pa letim po stanu da sredim šta mogu, ali sutra dolazi, pa ću da se isparim kod kumova ( mm staro kumstvo, nadam se ako budu kući), da im objavimo trudnoću i najavimo krštenje [sm=smiley1.gif]

Draga, bas si vredna...svaka cast - to je za pohvalu. I ja sam zadnjih par nedelja isto sve ribala i cistila i mislim da je dobro biti aktivan ukoliko nemas neke probleme i komplikacije. Mada, ipak ne treba preterivati. Sve treba raditi onoliko koliko ti tvoje stanje tj. organizam dozvoljava. Ja sam jedan dan zapela da izribam sva vrata, a imam ih u stanu 10tak, pa neka imaju i ono nadsvetlo, pa na merdevine...meni sutradan nije bilo dobro, sva sam otekla, ni ruke ni noge nisam osecala i nisam mogla da se mrdnem...tako da ti iz iskustva kazem da sve radis umereno. [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 9:09:15)

Pari mila, verujem da je to sve ok [sm=smiley31.gif]

A što su ti sada radili briseve?

IZVORNA PORUKA: tillia

IZVORNA PORUKA: pari

dobro jutro trudnice!
da li vam se dešavalo posle pregleda da vam posle ide malo braonkasto? ja sam juče bila na kolposkopiji i uzimanju briseva i od tada imam malo vrlo malo tog braonkastog, plus mi je jutros izašlo nešto sluzavo braonkasto od oko 1cm... Nemam nikakve specijalne bolove...

Pari i meni se to desava i to posle merenja grlica vaginalnom sondom.Sta bi tek bilo posle klasicnog pregleda,pitam se.

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 9:18:53)

dunja, izašlo mi je nešto što liči na herpes pa su hteli da provere...a kad sam već bila u frontu, onda su mi proverili i grlić...sve je u redu!
a i to curkanje je prošlo...
Ti si baš vredna, svaka čast!

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 10:04:13)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

ishler, ako su bezbolne da li uticu da otvaranje> ne znam nista o tome? Kako ti je grlic?
Ma kakvo mirovanje pored deteta,bas tesko...ne samo dete,nego sve kucne obaveze..meni sem mm niko ne pomaze..a njemu moram da crtam da bi nesto uradio![sm=smiley36.gif]

Ne otvaraju. One idu poprecno po stomaku, a prave idu ka dole i one otvaraju.

Ja skoro oka sklopila nisam od 2h nocas. Bolovi me rasturaju a nikako da progradira.

Jole, na raport. Gde si? Cece prva povukla nogu.

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 10:44:34)

Eh, drage moje, jos nema navijanja..neko je pitao gde sam na moru - na Jazu, u Crnoj Gori. Vreme je konacno pravo letnje ali sam otkrila i da mi ta vrucina bas ne prija. Juce smo isli do Kotora na izlet pa se penjali gore na tvrdjavu, 1350 stepenika, uf, bog te, nije bilo lako a nekaf sam to mogla da pretrcim. Svi su mi usput cestitali i govorili da ce beba da bude planinar :-)
Neko je spominjao putovanje sa bebom na more, ja sam skroz ZA i drugarice su mi pricale da je lakse sto je beba manja. Sisa, spava, i put je prosao. Mislimda bebice nisu uopste osetljive koliko mi mislimo. Naravno sve je individualno. Pozdravljam vas sve. [sm=smiley36.gif]

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 12:45:34)

Mille,uzivaj,blago tebi!

ANDJEELA -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 13:02:01)

drage trudnice samo da vas pozdravim sve redom. Ja sam dobro,u ponedeljak idem na ctg i konacno dolazi moja dr sa godisnjeg posle mesec dana! Dobro sam i sve nemogu da verujem da je ostalo jos 20-ak dana do porodjaja,super spavam nocu,jedino sam izgubila apetit-nista mi se nerucka.. Ljubim vas sve[sm=smiley31.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 15:26:30)

Cece povlači nogu [sm=bravo.gif]
kod mene ništa,opet na ctg do ponedeljka pa ćemo onda da vidimo situaciju,zatvorena sam i dalje. Ovo već počinje da mi nabija nervozu ali hajd,proći će...ljub za sve [sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 16:48:00)

Jole, zbog tebe virkam ovde, jer mi ne stizu ni sms, a ono nista...

plačljiva -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 17:38:23)

Jole84 [sm=smiley31.gif]samo gledam ima li novina...[sm=smiley36.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 18:53:39)

Jole,bre...ja ceo dan nisam bila kuci i svima po gradu pricam kako mi se danas poradja drugarica Jole i jedva cekam da stignem kuci da vidim kako si prosla kad ono... Definitivno malecka ceka da obavimo tu kafu.Zna da ce posle mama morati da sedi kuci [sm=jezicek.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 19:03:20)

Jole Mila još uživa kod tebe [sm=smiley27.gif]
Andjela ušla si u 9. mesec [sm=bravo.gif] divota, baš se približilo.
Jelt lepoto moja, ja sam dobro čim je vreme lepo, onda po ceo dan šetkam i uživam, ali moram priznati da mi je sve teže, nekako sam narasla preko noći [sm=smiley36.gif]

nata11 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 21:29:23)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Cece povlači nogu [sm=bravo.gif]
kod mene ništa,opet na ctg do ponedeljka pa ćemo onda da vidimo situaciju,zatvorena sam i dalje. Ovo već počinje da mi nabija nervozu ali hajd,proći će...ljub za sve [sm=smiley1.gif]

Ti si jos uvek tu [sm=smiley36.gif][sm=smiley27.gif] Barem se javljaj na raport, ne zabusavaj Jole [sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 21:48:41)

Ja vise ne mogu ovako, majke mi.
P.S. Sadrzaj prethodne recenice nije za trudnice koje su trudne manje od 37.nedelja.

Štetica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 22:14:42)

Jole-Georgina,udjoh da vidim dal si mi oslobodila krevet,al mucak,neces ti jos. Ipak cu da se guram sa Dacom u krevetu par dana dok ti neresis da se porodis,a ona mi ovako najsitnija pa ce da bude mesta.[sm=jezicek.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 22:15:15)

Nisi isla da te neko pregleda? Mozda si se otvorila i mala indukcija bi ti pomogla!

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (9.5.2014 22:19:14)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Nisi isla da te neko pregleda? Mozda si se otvorila i mala indukcija bi ti pomogla!

Nisam. Danas sam pesacila 2 sata, usisala stan, obrisala svaki delic namestaja, oribala kupatilo... Al i dalje pat pozicija. Nekad su na 5 a nekad na 25 minuta.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>