Mariya -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] (31.5.2014 16:56:50)
|
IZVORNA PORUKA: pari drage trudnice, ja polako krenula da perem stvarčice koje sam dobila... Bodiće, majičice i ostalu garderobu perete na 60 stepeni ili više? posle peglanja, držite sve u ormaru ili u nekoj kesi zaštićene da se ne nakupi opet prašina? osećam se kao pala sa marsa [sm=zmeden.gif] Pari, ja od prvog pranja za Lu sve stvari perem na 40 stepeni. Svakako ces ih jos peglati, pa kad ih prepeglas sa 110/120 stepeni to je vec cisto i dezinfikovano, mislim ja[sm=smiley1.gif] (a i stvari budu lepse, ne razvuku se i ne izblede ako ih peres po PS-u). A stvari sam oprala i peglala nekoliko dana pred porodjaj i samo ih slozila u njen ormar. Ja ti predlazem da sacekas jos, pa ih peri i pripremaj tamo oko 36-37 nedelje, ako izdrzis[sm=smiley36.gif]Ja bih vec sad povadila stvari koje su ostale od Lu, jao jedva cekam da pocnem da spremam stvarcice za bebu. Vec sam pocela da maltretiram muza da idemo u kupovinu, jooj, kad udjem na decje odeljenje...Sve cu da pokupujem!! Mille, ja sam uzimala stvari za bebu u madjarskoj, ali pre 3 godine. Kolica su bila ogromna stavka, trazili smo povrat PDV (kod njih AFA), a na carini su provirili u auto, pitali sta nosimo, ja izasla da otvorim i kazem kolica i stvarcice za bebu, pa kad su me videli sa stomakom, samo su mahnuli. Tako da sam super prosla, ali to stvarno zavisi od toga ko radi i kakve je volje.
|
|
|
|