Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 15:32:52
|
|
|
|
Štetica
|
Pari nasi dr cim vide-cuju da je vto trudnoca odmah stave i ono "visokorizicna" i odmah si kanditat za cr,sto i nema nekog smisla ako je u trudnoci bilo sve ok. A ima i malo sujete jer oni su vodili celu trudnocu pa sto neko drugi da te porodi a oni da propuste cast,tako da ugovaraju prijem u bonicu i cr kad su oni dezurni. A za stvari neznam sta da ti kazem,razmisljam da bi pelene trebalo iskuvati na 90 a sve ostalo na 40-60 kako je vec naznaceno na garderobi.I da bi trebalo na neki nacin zastiti od prasine ako se dosta ranije(1-2meseca) pere,kako gid ili lepo spakovati u kese ili prekriti sa necim. Mada to je moje(neiskusno) misljenje,a javice se i neka iskusnija trudnica-mama,da nas neiskusne posavetuje.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 16:20:23
|
|
|
|
sansa
|
Zdravo trudnice , ja opet nemam pojma koja sam nedelja pa sam morala da uskocim da vidim ..i tako cu se i poroditi jednog dana Ja cekam da prodje ova zima pa da perem stvari ...otprilike imam sve samo da kupim ono u cemu cemo da je iznesemo iz porodilista i stvari za jednokratnnu upotrebu ostalo imam sve od prvog deteta i od sestre mog muzica samo da se opere i ispegla
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 16:46:01
|
|
|
|
World
|
pari, ja sam otkuvavala one stvari koje mogu tipa bodici, pelene i ostalo, a sarene stvari uglavnom od 40 do 60 c, zavisi sta je.. i drzala sam u ormaru regularno ili na polici, ali ako duze stoji mozes prekriti nekom pelenom npr.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 16:56:50
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: pari drage trudnice, ja polako krenula da perem stvarčice koje sam dobila... Bodiće, majičice i ostalu garderobu perete na 60 stepeni ili više? posle peglanja, držite sve u ormaru ili u nekoj kesi zaštićene da se ne nakupi opet prašina? osećam se kao pala sa marsa Pari, ja od prvog pranja za Lu sve stvari perem na 40 stepeni. Svakako ces ih jos peglati, pa kad ih prepeglas sa 110/120 stepeni to je vec cisto i dezinfikovano, mislim ja (a i stvari budu lepse, ne razvuku se i ne izblede ako ih peres po PS-u). A stvari sam oprala i peglala nekoliko dana pred porodjaj i samo ih slozila u njen ormar. Ja ti predlazem da sacekas jos, pa ih peri i pripremaj tamo oko 36-37 nedelje, ako izdrzis Ja bih vec sad povadila stvari koje su ostale od Lu, jao jedva cekam da pocnem da spremam stvarcice za bebu. Vec sam pocela da maltretiram muza da idemo u kupovinu, jooj, kad udjem na decje odeljenje...Sve cu da pokupujem!! Mille, ja sam uzimala stvari za bebu u madjarskoj, ali pre 3 godine. Kolica su bila ogromna stavka, trazili smo povrat PDV (kod njih AFA), a na carini su provirili u auto, pitali sta nosimo, ja izasla da otvorim i kazem kolica i stvarcice za bebu, pa kad su me videli sa stomakom, samo su mahnuli. Tako da sam super prosla, ali to stvarno zavisi od toga ko radi i kakve je volje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 17:05:51
|
|
|
|
pari
|
hvala vam drage moje! videću da polako perem po malo i sklanjam u neke fioke i prekrijem pelenama (to je dobra ideja)... štetice, u pravu si skroz, i ja imam takvo mišljenje...sa druge strane, ne želim da se pravim pametna pred tako važnu stvar i verovatno ću poslušati doktore koje znam (dr koja mi vodi trudnoću i anesteziologa koga imam kao preporuku)... ja bih samo da nas dvoje prođemo kako treba...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 17:12:07
|
|
|
|
ivaMark
|
Pari, ja sam za J prala sve na 30stepeni, pa i pamucne pelene prvi put. E sada, kupila sam u DM tecnost koja se stavlja umesto omeksivaca i sluzi za dezinfekciju, moze i u hladnoj vodi da odradi posao, time sam prala garderobu koju smo dobili (ako zelis mozes i oneksivac da sipas posle) Pamucne pelene nisam otkuvavala jer su mi koristile samo za ispod glavice. Von, sretno sutra na UZ
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:08:14
|
|
|
|
daca77
|
Dobar dan! Bila kod roditelja i konacno im rekla da sam Dunja, 11.juna imam zakazan pregled kod hematologa, pa cu videti...bojim se da ce mi iskljuciti Faxi, zbog niskih trombocita. A vidim pominjete hemoglobin, on mi iznosi 138, sto i nije tako lose. A vezano za CR, mene je Lepterija upozorila da Nislije mrvcvare sve trudnice i salju na prirodni porodjaj, tako da cu morati uskoro ozbiljno da porazgovaram sa svojim dr, pa ukoliko nece da saradjuje da ga lepo promenim...nece mi biti 1x
< Poruku je uredio daca77 -- 31.5.2014 19:10:33 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:20:56
|
|
|
|
Maslacak15
|
Hej vrsnjakinjo pozdrav . Kako su reagovali? Dunja porazgovaraj svakako sa anestezilogom ali ja mislim da ako nema posebnih medicinskih razloga u tvom slucaju, da je bolje da ides na spinal. Nije bez razloga spinal redovna procedura svugde na zapadu. Preko 90 % rezova se radi u spinalu. Opsta anestezija je generalno malo vise rizicna, i sto je najvaznuje deluje i na bebu, za razliku od spinala koji se daje u kicmenu mozdicu i ne ulazi u cirkulaciju. Ja imam savrseno iskustvo sa spinalom i mislim da je nezamenljivo to sto si ipak prisutna i cujes prvi plac i vidis bebicu odmah. Ako ima nekih posebnih medicinskih razloga da se opsta preferira onda je to druga prica naravno. Joj al se priblizilo
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 31.5.2014 19:26:23 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:27:17
|
|
|
|
daca77
|
Maslackic, pa onako...mama je pocela da place, a i meni krenuse suze... Ali, dobro...samo da se sve lepo zavrsi...danas me uzasno ziga u predelu desnog jajnika i prosto ne znam sta je ovoj mojoj bebi... A kako nepovoljno utice opsta anestezija na bebu?
< Poruku je uredio daca77 -- 31.5.2014 19:28:04 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:29:13
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Dobar dan! Bila kod roditelja i konacno im rekla da sam Mogu samo da zamislim njihovu srecu. Evo meni idu suze
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:31:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
bice sve u savrsenom redu, ti si vec pregurala sve opasnosti. Ma raste materica nije to jajnik, mene nema sta nije probadalo. Uostalom jajnici prestaju da imaju veze sa pricom, posto je posteljica vec formirana i potpuno preuzela funkciju proizvodnje progesterona. pa budu bebe malo grogi kad se rode, definitivno. Brzo to prodje ali dosta studija kaze da su Apgar skorovi nizi u prvom minutu itd. I meni rece moj anesteziolog na porodjaju posto smo caskali. Ja sam imala planirani carski, sto znaci totalna opustencija, anesteziolog me zabavljo svih pola sata pricali smo o kojecemu pa eto i o tome. Iznenadio se kad sam mu rekla da se u Srbiji radi cesto opsta. Ali mislim i ja sam rodjena carksim u opstoj pa sam lepa i pametna tako da nije strasno sigurno. Ali ako mozes da biraj biraj spinal to je moj savet.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 31.5.2014 19:34:07 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:40:40
|
|
|
|
daca77
|
Dunja verovatno moze da bira, ali ja u Nisu sigurno ne... ovi moji i ne znaju kako se to radi, ali stvarno...2008.god.je postojao na celoj klinici samo jedan anesteziolog koji je kao radio spinal, ostali nisu znali. Verka, umesto da smo svi srecni zbog , a ono se rucak pretvorio u prilicnu kuknjavu...ali, sta da se radi-suze same idu. Mada, ja sam ih max postedela svih gluposti...prosle god.im nisam rekla za operaciju, vec sam ih lagala da sam sluzbeno odsutna...pa one silne otpisane dijagnoze od mnogih-nista im nisam govorila, ali je zato moja sestra nadrljala.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:44:42
|
|
|
|
Maslacak15
|
ali zar nisu Serpici pominjali spinal kao opciju? Vidis kako se to razlikuje ancki i doktorkakristal su porodjene u spinalu, a isto nisu bile u BG. Raspitaj se, mozda su uznapredovali . Spinal je u prinicpu manje rizican nego opsta. Osim toga koliko sam ja shvatila zahvat je identican kao epidural, znaci ulazi se na isti nacin, samo je sedacija jaca. A znaju valjda da daju epidural...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:49:30
|
|
|
|
daca77
|
Serpicin dr, kada je dosao na mesto direktora GAK-a, ukinuo je epidural, zbog zloupotreba-posto se placalo prilicno, a koristile samo one zene koje su mogle da late...licno ne opravdavam taj njegov potez. Navodno, kao jedan od razloga je naveo i taj da nema obucenih anesteziologa za ovu vrstu intervencije... Kada ne bi bilo stetno za bebu, ja bih uvek bila ZA opstu, jer mi mnogo znaci da ne vidim dr oko sebe...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:56:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
pa idi onda na opstu vrsnjakinjo. Mislim i to je dovoljan razlog ako ti imas jasnu preferencu i psihicki ti to pretstavlja opterecenje. Najvaznija si ti, ti se poradjas i tvoje misljenje treba da je najbitnije...Ko sto rekoh nije to neka dramaticna razlika, brzo se bebice povrate i sam rez je sigurno jako brz od momenta kad nastupi anestezija tako da ne budu skroz sedatirane. I eto ako rade sve carske u opstoj a ipak ih rade, nisu carski bas tolika retkost cak ni u Nisu, onda su iskusni.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:58:21
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Dunja porazgovaraj svakako sa anestezilogom ali ja mislim da ako nema posebnih medicinskih razloga u tvom slucaju, da je bolje da ides na spinal. Nije bez razloga spinal redovna procedura svugde na zapadu. Preko 90 % rezova se radi u spinalu. Opsta anestezija je generalno malo vise rizicna, i sto je najvaznuje deluje i na bebu, za razliku od spinala koji se daje u kicmenu mozdicu i ne ulazi u cirkulaciju. Ja imam savrseno iskustvo sa spinalom i mislim da je nezamenljivo to sto si ipak prisutna i cujes prvi plac i vidis bebicu odmah. Ako ima nekih posebnih medicinskih razloga da se opsta preferira onda je to druga prica naravno. Joj al se priblizilo Važi Maslačkonjo, pitaću sve u ponedeljak
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 19:59:11
|
|
|
|
pari
|
IvaMark, kako se zove ta tečnost? zvuči dobro... Oko porođaja, i dalje se prilično dvoumim...ima puno lekara koji smatraju prirodan porođaj bolji, lakši,..a opet ima onih drugih koji isto to smatraju za carski... Pa onda još i oko carskog, čini mi se da bi mi psihički bilo teško da budem budna... Verovatno na kraju niko ne može ni da tvrdi šta je bolje...individualno je, zavisi od žene do žene, od okolnosti, organizma, bebe... kako odlučiti???
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 20:00:50
|
|
|
|
daca77
|
Jos da ih namolim da mi rade carski Mislila sam da je Fraxi dovoljan razlog da se ide na CR, ali sam od Dunje saznala da nije tako. Njen dr smatr obrnuto...videcu sta kaze ovaj moj dr.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 20:10:31
|
|
|
|
Maslacak15
|
joj zene vi neznate koliko to brzo ide To mi je najveci kontrast kad slusam price sa prirodnim porodjajima cak i onim laksim. Ja ko da se nisam porodila . To ide toliko brzo udjes u salu, daju anesteziju legnes, dodju par minuta prodje maksimum 15 od samog pocetka i beba je tu i onda vise nista nije vazno . Nema tu vremena za kojekakva razmisljanja. E sad kad prodje anestezija boli naravno, prvi dan narocito i sigurno se zene koje su se lako porodile prirodno brze oporave ( ako nisu secene itd) ali sam porodjaj u spinalu je mnogo manje dramatican nego sto se cini. Dok trepnes gotovo Ali imamo temu opomenuce me ....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 20:46:40
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Dobro vece! Kod nas sve ok,danas 39+6,za sada sve opusteno,raduckam po kuci,juce citav dan se borili sa visnjama,jos sokic da napravimo-pa moze porodiliste Izgleda ja nisam svesna sta me ceka,ali mi bas drago sto sam opustena. Puno pozdrava za sve trudnice i ostale clanice ringeraje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 1.6.2014 8:12:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Trudnjače moje, ja da vam samo prenesem pozdrave od Lelaigor. U novom stanu nikako da joj stigne net, čim se to sredi - eto nje. Kaže da joj nedostajemo
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 1.6.2014 8:16:39
|
|
|
|
vonavoj
|
Bas sam se pitala gde je i kako je!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 1.6.2014 8:34:44
|
|
|
|
dijana1*
|
Nova tema KLIK
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?