|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ]
29.5.2014 11:43:07   
Maslacak15
i ja mislim da preteruju ali nisam sigurna koliko. Sigurno postoji trend da su bebe sve teze i teze i smatra se da je to posledica sve ucestalijeg gestacioinog dijavetesa. Premda ima i dosta krupnih beba koje su prosto genetski takve. I to treba razlikovati. Porodjaj je sigurno mnogo riskantniji za sve preko 4 kg ako se ide na prirodni. Ali mi sigurno nebi pale na pamet pametne ideje da izgladnjujem bebu samo zato da bi se lakse porodila. Ima i takvih verovali ili ne. Moja koleginica je vodila strogu dijetu poslednjih dva mesecauser posted image ?!?! trudnoce da bi se lakse porodila. Imalo je efekta, mala je imala 2,700 gr... To je na granici neuhranjenosti za terminske bebe.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 776
29.5.2014 11:43:33   
vonavoj
ranije nisu ni gledali taj secer... na sve to meni se jedu kifle...jos da ima ko da mi ih napravi!user posted image
npr,moja beba ide 5 dana napred od prvog dana..kontam zbog ciklusa,O..nemamo je svi skolsku..

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 777
29.5.2014 11:47:02   
vonavoj
jos gore mi je kad beba ima 2700...user posted image
maslacak,da te smaram malo..kuma mi je radila vto,transfer je bio 20.5...vec je klonula jer je ne bole grudi,ja kazem da je sve to individualno,i da je rano za simptome? zar ne?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 778
29.5.2014 11:51:10   
Maslacak15
ma naravno i meni je gore von. Mislim ok ima sitnih beba ali namerno izgladnjivati dete u stomaku mi je suludo... Nemaju veze grudi nikakve. Ja sam moje u drugoj trudnoci osetila tek u 11 oj nedelji i to ne puno. A i mnoge druge zene su imale slicno iskustva. Simptomi se stvarno razlikuju. Eto daca se stalno hvali da nema simptoma trudnoce hihihih premda mislim da je ona imala neka specificna probadanja posle transfera i bolove u stomaku. Ali sve je stvarno individualno. Pozdravi je i do bete ne treba da lupa glavuuser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 779
29.5.2014 11:54:45   
vonavoj
i ja joj kazem,ni mene grudi nisu bolele,secas se!
i ona probadanja dole..dosta miruje,lezi..kaze da se sinoc setala i da je osetila nelagodnost,probadanje dole..
kazem joj da ne misli,ali to je neizbezno...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 780
29.5.2014 11:57:30   
dunja RR
Ja videh da na FB ljudi čestitaju, te verujem da je već gotovo user posted image , otvorila sam temu :)

IZVORNA PORUKA: Lepterija

E Jole, juce sam razmisljala da nedostajes na ovoj temi. ljubi mi snajce.
Mene danas dr odgodi do utorka kad punimo 38 jer kaze da su im uslovi unutra jos dobri, pa neka ih jos malo, ako ne poteraju sami pre!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 781
29.5.2014 12:31:48   
daca77
Von, ja sam u 13.nedelji i grudi i ne osecam...nema ni one prebojenosti, ama bas nista...jedino me do pozitivne bete non stop boleo stomak...
Vrsnjakinjo, juce posetila onog svog imunologa, koji mi je izbacio mleko i mlec.proizvode i pitao me-da li vi zelite da ubijete tu bebu? Ako zelite, slobodno uzimajte koliko hocete mleka. A Macut mi prosle nedelje tvrdio da to nema nikakve veze i da je opasno ne unositi mlecne proizvode. Ovaj juce i stavio u izvestaju da ce zdravlje majke i ploda biti ozbiljno naruseno, ukoliko koristim mleko.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 782
29.5.2014 12:34:23   
Verolina
Bre, Daci, ja ne bih rizikovala. Znam da je zeznuto, ali izdrzaces.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 783
29.5.2014 12:35:55   
vonavoj
eto,odmah sam se setila tebe i tvojih "simptoma"!
a sto moras da izbacis mleko?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 784
29.5.2014 12:36:26   
daca77
Necu ni ja, Verka...dr je ubedjen da bi plod uginuo ili bi se rodio sa teskim hromozomskim anomalijama...kaze da mu svakodnevno dovode takve bebe, a on je inace pedijatar-imunolog i vidim da mu je prikacena imunologija sa genetikom.
Ubih se sa nekim susamom, kinojom i sl.glupostima.
Von, ja sam mleko izbacila 5meseci pre trudnoce, jer imunolog smatra da sam intolerantna i da otuda poticu svi moji problemi sa stitnom i secerom.

< Poruku je uredio daca77 -- 29.5.2014 12:37:42 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 785
29.5.2014 12:40:37   
Verolina
A, bre, daco, bas toliko? je l' ti objasnio zasto? ko ti je taj dr?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 786
29.5.2014 12:45:52   
daca77
Cuveni prof.Kamenov. Ubedjen je da to meni smeta...skoro sam sanjala kiselo mlekouser posted image i taman sam mislila da kada udjem u 4.mesec, krenem sa manjom kolicinom, ali posle ovoga od juce-nema nista...mm i sveki zabrinui kako cu ja dojiti bebu...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 787
29.5.2014 12:49:29   
vonavoj
dojenje nema veze sa mlekom,ja ga uopste ne pijem.. mada pijem jogurt,ali mleko ne nadolazi od mlecnih proizvoda@

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 788
29.5.2014 12:52:08   
little_one
mlijeko nema veze sa dojenjem, uopste....pomisli Daco na mame koje su na eliminacionim dijetama jer im je dijete preosjetljivo na proteine kravljeg mlijeka pa moraju da iz ishrane izbace sve mlijecne proizvode i u tragovima cak, pa i jaja, i jos dosta hrane na koje dijete moze biti alergicno i takva djeca sisaju i preko godine cak....tj koliko mama odluci ili koliko je potrebno...ne brini sad za to, dojices sigurno user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 789
29.5.2014 12:52:45   
Verolina
Daco, ali vidis da je sve uspelo onog momenta kad si se ratosiljala mleka. I sve ide kao po loju. Znam da ti nedostaju ukusi, ali izdrzaces.

< Poruku je uredio Verolina -- 29.5.2014 12:54:36 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 790
29.5.2014 12:53:07   
daca77
Hvala, drage...korak po korak-daleko je to od mene...

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 791
29.5.2014 12:55:32   
daca77
Verka, sa istom dozom Eutyroxa, TSH mi je oktobra, kada sam radila betu bio 3,9, a u ovom postupku nije prelazio 2. Tek 2-3 nedelje posle pozitivne bete je skocio na 2,6...ne znam sta da mislim, ali znam da necu konzumirati mleko i mlec.proizvode do decembra.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 792
29.5.2014 12:55:54   
vonavoj
Nisam znala da je mleko problem! Ali izdrzaces,nego sta ces!user posted image user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 793
29.5.2014 12:56:37   
wivern
Slazem se sa von, dojenje nema veze sa mlekom... i ne razmisljaj sada o tome. Pa ima zena koje uopste nemaju mleka pa decu hrane vestackim mlekom, moja baba uopste nije imala mleka ( a grudi su joj bile ooooogromne tako da ni to ne znaci da su pune mleka) pa je mog caleta prehranila komsinica koja je u to vreme dojila svoju bebu..
Samo dok se porodis i sve ostalo ce doci na svoje....ne razmisljaj sada mnogo unapred..
Mada te razumem, tesko je odreci se necega sto bas volis da jedes...

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 794
29.5.2014 12:56:58   
anci kv

IZVORNA PORUKA: daca77

Cuveni prof.Kamenov. Ubedjen je da to meni smeta...skoro sam sanjala kiselo mlekouser posted image i taman sam mislila da kada udjem u 4.mesec, krenem sa manjom kolicinom, ali posle ovoga od juce-nema nista...mm i sveki zabrinui kako cu ja dojiti bebu...

nema nikakve veze. Ja mleko ne mogu da okusim,nekad jogurt i kiselo mleko jedem kad se setim. I ja sam tako paničila,pogotovo pred kraj trudnoće,još kad sam čula da je nekim trudnicama mleko krenulo u 8.mesecu trudnoće,ufrkisala sam se i pričala,joj samo da ima mleka. Baš sam bila time opterećena. A dunda već 9 meseci ima i još sisa. Polako..

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 795
29.5.2014 13:01:33   
Verolina
Jao, sta sve zna da bude problem, to je strasno. Mada, kod vecine zena, na srecu, dovoljno je samo voditi ljubav nekoliko puta mesecno i to je to. Kod one manjine...user posted image I ja sam resila da u potpunosti izbacim mlecno, mada ja i nisam bas neki veliki ljubitelj. Ponekad volim da popijem jogurt i ponekad pojedem gibanicu ili sopsku salatu sa sirom. Meni je veci problem bio hleb i krompir, jer sam na tome mogla ziveti. Pocela sam da se susim otkako ne jedem krompir i mesim sama svoj hleb.
Daco, nedostaje nam samo ono sto mi umislimo da nam nedostaje. ja sam tu fazu prebolela sa cigaretama, pa sa kokakolom, pa sad preboljevam sa belim hlebom i krompirom. To su samo stvari koje nam g*zica trazi, manje bitne ili bolje receno nebitne, a pogotovo su nebitne u odnosu na blago pod tvojim rebrima. Samo hrebro. Sa osmehom govori sebi, bice sve u najboljem redu. Za pola godine cu biti kevauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 796
29.5.2014 13:04:42   
anci kv
odsad te zovem Keva!!!! I jedva čekam da ti vidim napupeli stomakuser posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 797
29.5.2014 13:05:21   
Verolina
user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 798
29.5.2014 13:06:14   
vonavoj
bas verka,dobro kazes..
nismo ni svesne sta sve neke zene moraju da urade da bi imale decu..
eno i moja kuma se muci,sad je imala vto,druga ide na hsg..drugarica nista vec 5 godina..a sad ima i prohodne jajnike,..a nekad i ne povezuju sa ishranomuser posted image ..ne bi ni ja povezala..user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 799
29.5.2014 13:24:52   
plačljiva
Vonavoj,kaži toj tvojoj drugarici da ne mora nijedan simptom da ima a da bude trudna...Ja sam radila VTO,čekala betu,nisam imala nikakva probadanja niti bolove u grudima,ma ništa.Nisam ni htela da radim betu,več da prekinem sa terapijom i čekam ciklus.Jedva me mm ubedio da uradim betu i šok 216 user posted image a ja guska nisam imala simptome,pa otpisala VTO...Znači simptomi možda ali možda krenu oko 8 nedelje...user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here