Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 14:50:48
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Wiv i meni moja prolete, verovatno ne bi tako bilo da nisam radila, i da nisam imala tromesečno renoviranje stana (pozdrav za mog majstora ) Zato sam ja umesto majstora uzela jos jednog psa A sad teram mm da idemo da gledamo tapete....e predji u temu tapete sad cu nesto da te pitam tamo, kad vec spomenuh
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 14:53:03
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Anđela,Degu i Dunjči ja ne veeeerujem koliko se vama približilo još malo i držaćete svoje bebice u naručju jupiiiii Anči lepo se provedi na 10god mature,pročitah negde da se prejedavaš da bi se video stomak hihi ljubim vaaaas Ljub za sve Kad obucem nesto bas usko,vidi se.Ima da kupim neko aljince uz telo u Grand fazonu i dobro da se naruckam pre nego krenem u restoran i nema brige Stomace ima samo da iskoci Sta nam radi Mila secerlemica? Jos koliko treba da cekamo da je stipkamo za obrascice Kad krecete setnju? Ljubi je puno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 14:55:58
|
|
|
|
wivern
|
Ana blago tebi na takvom stomacicu, meni vec svi uveliko ustaju u prevozu A kola sam prestala da vozim, koncentracija mi je 0 i bojim se ubicu nekoga. Kad je proslava mature?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 15:09:33
|
|
|
|
Ana13
|
E i ja nemam koncentraciju.Osecam se mnogo tupavo Ne pamtim duze od 5 minuta. Malo mi je smesno,ali sam se malo i zabrinula Treba da spremam neke ispite i diplomski dok se ne porodim,a nista ne kapiram Moja matura je 14.juna. Do tad ce verovatno da mi se jos vise vidi stomak i nemam pojma sta da obucem.Ne znam ni gde da trazim.U Nisu nema neki veliki izbor trudnicke garderobe,a mrzi me da idem do Bga.Mozda odem do Sofije... Evo koliko pamtim-procitala sam sve vase postove na zadnje dve strane i nemam pojma sta je koja pisala Moracu da hvatam beleske. Znam da je Dunja radila analize i da su ok Zabrinjavajuce
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 15:13:16
|
|
|
|
wivern
|
Ne, ne...tako isto i ja... a tek sto ne slusam druge. Pocnem ja, ali ako je prica dugacka vec na pola mi se mozak iskljuci. Pa taman ce valjda biti lepo vreme pa ces moci neko 'aljince
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 15:58:59
|
|
|
|
Njica
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Osecam se mnogo tupavo I ja istoo,nista ne znam sta mi ispricaju, i dalje ne znam vreme da izracunam kao sto sam pisala u jednoj temi, pre trudnoce sam znala sta i kako sve znaci ali sad kad mi kazu " ovaj sat kasni" ja neeeee znam sta to znaci Ana13, imam osecaj da ce ti za ove 2 nedelje biti znatno vidljiviji i da neces morati da se najedas mnogo,sad ce se beba pokazati
< Poruku je uredio Njica -- 30.5.2014 16:01:42 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 16:25:14
|
|
|
|
Mille
|
Ja prvo da se pohvalim, bebac se okrenuo, prednjaci glavom, jeeeeej...Nikad srecnija nisam bila :) A vala sve sam zivo primenila sto sam procitala da moze da utice da se okrene beba iako oni to sve sami, kad odluce i ako odluce oni ce se okrenuti. Dunja, nama je sestra u skolici rekla da je oporavak za carski rez brzi nakon spinala. Meni i nekako zvuci bolje jer odmah mozes da vidis i pomazis bebu, nema intubacije, ne mogu ni da zamislim taj grozni osecaj i nema onog osamucenog budjenja, to sam dozivela. jedino sto mora da se lezi 1, 2 danau horizontali da ne dobijes glavobolju. Prenosim info koji smo tamo dobili. A ti vidi sa anesteziologom. Moja beba je teska 2200 g, super sve izgleda jedino sto je starost posteljice II/III, ali na to bas i ne mogu da uticem. Pijem puno tecnosti, zdravo se hranim, setam, vezbam, ne jedem puno slatkisa, sve po ps-u. Za bebu nemam jos nista spremno, a i moj zmu je potpuno opusten oko toga. Moracu da dignem malo frku, jos uvek zavrsavamo stan. Hocemo da kupimo krevet i kolica u Madjarskoj, a momak koji je radio na carini vise ne radi, pa nam je sad malo frka da ne platimo carinu na sve to. Imate li iskustva sa kupovinom u Madjarskoj? Grlim vas sve. Vreme leti.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 19:43:30
|
|
|
|
daca77
|
Uzela i ja rezultate KKS iz DZ i mogu vam reci kao da nisu moji...glukoza mi je na donjoj granici od 3,95, a juce i danima unazad sam merila sama i bila je 4,9. Eritrociti su skocili na 5,2 a bili su pre 15 dana 3,81, tako da mi je sve ovo jakooo sumnjivo, ali vazno da su dobri
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 20:33:54
|
|
|
|
tillia
|
Daco,super ako je sve ok! Mama moja jednom otisla po rezultate krvi u dz,njoj daju neke rezultate krvi i urina.Kaze ona-ja sam samo dala krv,verovatno je greska.A sestra (ljubazna) kaze-evo,to je pod tim brojem,to je vase,ne secate se!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 20:47:57
|
|
|
|
Maslacak15
|
hahaha odlicno daco. Ali ti kad meris kuci onda kontam meris iz prsta? Sa onom masinicom? Pretpostavljam da si davala jutros krv iz vene. To je razlika, venska glukoza je uvek niza nego kapilarna i to je prava realna vrednost. Preporucuje se zato uvek venska pre davanja dijagnoza. A sok od cvekle ocigledno radi posao
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 21:04:24
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 A sok od cvekle ocigledno radi posao Tri trudnoce jedna za drugom, bez suplemenata, sa odlicnim gvozdjem, samo sveze cedjeni sokici i smutiji, priroda je zakon. Bravo Daco!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 21:50:32
|
|
|
|
Ana13
|
Odlicno,Daco Ja sam tek u 17 nedelji dobila uput za KKs i urin.Nisam pre toga radila.Radicu sad posle vikenda,pa cu videti kakvo je stanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 22:01:28
|
|
|
|
vonavoj
|
Super daco! Ja sam radila krvnu sliku na pocetku,sve super..i sad cu opet...ulaskom u sesti mesec!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 30.5.2014 22:03:56
|
|
|
|
daca77
|
Maslacak, a meni su pre par god.na Klinici za endokrinologiju, OGTT radili tako sto me bocnu u prst da bi aparatom izmerili secer, a onda iz vene da bi uradili insulin...totalno nelogicno, ali tako rade. Kako sam krenula, ko zna koja vrednost ce biti do decembra Jedino su mi trombociti ispod donje granice, zbog Fraxiparina.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 10:43:35
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Jedino su mi trombociti ispod donje granice, zbog Fraxiparina. Dacika, možda da vidiš sa hematologom za trombocite, meni su sve vreme ok.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 12:01:36
|
|
|
|
ivaMark
|
Zdravo Mille, jako mi je drago sto se babac okrenuo, ipak je poslusan Sto se tice kupovine u Madjarskoj nemam iskustva ali mozes da vidis za povrat PDV-a, to nije lose ako se kupuje na veliko pa i ako ti naplate carinu...dodje mu na isto . Kod mene bolovi i dalje prisutni, raznih inteziteta, nadam se da nece trajati do kraja. Pih.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 12:13:09
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: Maslacak15 A sok od cvekle ocigledno radi posao Tri trudnoce jedna za drugom, bez suplemenata, sa odlicnim gvozdjem, samo sveze cedjeni sokici i smutiji, priroda je zakon. ja sam u prosloj uspjela odrzati sve kako treba zahvaljujuci cvekli i cijedjenim sokovima, ali ovaj put dzaba sve, zeljezo otislo skroz...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 12:49:01
|
|
|
|
tillia
|
Super ako uspevate prirodno odrzati gvozdje.Ja sam pokusala sa svim i svacim:sokom od cvekle,limuna,meda i sargarepe;aronijom;medom i koprivom...Nije vredelo.Hemoglobin mi bio 89.Evo sada je 110,bas danas uzeh rezultate,ali pijem po 2 tablete heferola. Mille,trebala bi naci nekog na carini.Uglavnom ne prave problem,ali nikad se ne zna na koga ces naleteti.Ima ljudi koji bi ti preneli za 1000din.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 14:06:23
|
|
|
|
MakiJ
|
Pozdrav Ja sam tako umorna bas mi se spava. vreme kod nas katastrofa.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 14:26:53
|
|
|
|
vonavoj
|
Dan! Kako ste trudnice? Ja kod svekijevaca,lepo sam se naruckala! Jedva cekam ponedeljak i uz!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 14:34:42
|
|
|
|
degu
|
Trudnice Mille super što se bebica okrenula Tilia sa blizancima je duplo teže održati hemoglobin. Ja se trudim da se zdravo hranim ali usput pijem i vitamine i održavam hemoglobin, nije mi do sad trebalo gvožđe a videćemo sad kakvi su rezultati. Maki, dan je očajan, za spavanje stvoren. Ja planiram da pravim malo soka od višanja, da se zanimam s nečim. Von ti UZ su divni. Ja sam zadnji put nešto videla negde u 22.n i od tad mi niko ništa ne pokazuje, tako da ja jedva čekam da se porodim da je vidim
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 14:42:56
|
|
|
|
serpica
|
Trudnice drage,citam vas povremeno i mnogo mi je drago zbog vas,vidim da se nekima priblizio dan D uzivajte u poslednjim nedeljama trudnoce i skupljajte snage za male andjele koji dolaze. Uhhh kako mi nedostaje ova tema
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 14:46:06
|
|
|
|
degu
|
hehe Šerpice ajd još koji krug Ja polako kupujem za torbu šta mi treba da do sledeće nedelje popakujem i čekam
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 15:10:56
|
|
|
|
serpica
|
xaxxaxa bice jos jedan krug,boze zdravlje sledece godine,a do tada ce te vi da se mazite sa svojim bebicama
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 31.5.2014 15:16:47
|
|
|
|
pari
|
drage trudnice, ja polako krenula da perem stvarčice koje sam dobila... Bodiće, majičice i ostalu garderobu perete na 60 stepeni ili više? posle peglanja, držite sve u ormaru ili u nekoj kesi zaštićene da se ne nakupi opet prašina? osećam se kao pala sa marsa Mille, super za bebu, i moja se sad okrenula kako treba... što se tiče porođaja, neki lekari su jako za carski rez kad je u pitanju vantelesna, da li imate takva iskustva?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?