Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 16:02:48
|
|
|
|
soni
|
sve sam pitala za taj lek..vodi me nas lekar i nece..kaze nije se dobro pokazao ovde i eto
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 16:04:35
|
|
|
|
Olga75
|
pa onda dobro ako se nije pokazao dobro tamo onda ga nemoj uzimati
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 22:30:04
|
|
|
|
*boka*
|
Ono sto ja znam jeste da progesteron ili utrogestan u trudnoci nikako ne moze da smeta, moze samo da ti odrzi trudnocu ukoliko ga tvoj organizam ne proizvodi dovoljno. Nista lose ne mozes napraviti ako ga budes uzimala. Mozda je dobro da ti ga ipak neko posalje. Ja sam progesteron uzimala do ulaska u deveti mesec, do punih 36 nedelja i da mi toga nije bilo, ne bih uspela da izguram trudnocu.
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:25:47
|
|
|
|
soni
|
opet sam danas malo jace prokrvaarila...ne mogu da verujem, niti da pocnem da uzivam u trudnoci..ja krvarim svaki dan po malo od 6. nedelje, sada sam 10. i mislim da to nije normalno.. sledece nedelje idem na uz, mada sam vec 2 obavila i rekli su mi da je sve ok, ali ja ne znam sta je ovo
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:32:04
|
|
|
|
Anoniman
|
soni, draga. a jesi li ipak pocela da uzimas nesto ili si poslusala tamo lekare i ne uzimas nista? nemoj brinuti, mora bre da bude sve kako treba
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:34:35
|
|
|
|
Verus
|
soni ne daj se, ostani pozitivna zbog bebe. Mozda je od grlica, rekli su da nemas hematom ne? Ja sam zadnji put prokrvarila u 16oj nedelji, cak sa komadicem koji je ispao u kadu, a beba je bila ok...tako da nema pravila MORA biti dobro drzi se!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:35:15
|
|
|
|
soni
|
jacq nemam gde da nabavim, ne prodaju utrogestan, sve sam apoteke obisla... moji su hteli da mi posalju, ali na carini ne daju...ja ludim ..ni bolovanje mi ne dau, kazu sve je ok verus, cista mi je materica, nema hematom, nema cista nista
< Poruku je uredio soni -- 7.12.2011 17:36:13 >
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:36:53
|
|
|
|
Verus
|
Jel nemas bolovanja pa da javis da neces doci na posao do kraja nedelje? Ja sam tako radila svaki put kad bih po malo krvarila. Moguce je da nosis plod nisko pa zato...
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 17:38:04
|
|
|
|
soni
|
ne da mi lekar zbog toga bolovanje..uzas!!! hvala vam
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 18:03:37
|
|
|
|
^iva^
|
soni nemoj da brines ni ja nisam imala hematom to je neka krv koja je zaostala u materici i mora da izdje ako nemas bolove sve je ok uzmi sumeci magnezijum i pij to mozes ne brini ja sam isto tako prokrvarila i trajalo je kao normalna pa evo sve je ok samo ne PANICI I strogo moras da lezis
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 18:08:32
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: soni opet sam danas malo jace prokrvaarila...ne mogu da verujem, niti da pocnem da uzivam u trudnoci..ja krvarim svaki dan po malo od 6. nedelje, sada sam 10. i mislim da to nije normalno.. sledece nedelje idem na uz, mada sam vec 2 obavila i rekli su mi da je sve ok, ali ja ne znam sta je ovo Soni Jel baš crveno?Znam kako se sekiraš, ali pošto si tu gde si samo ti ostaje da probaš da se ne nerviraš i ostaneš pozitivna. I ja sam krvarila pune 4 nedelje od 4te do 8me, doduše samo prvi dan je bilo crvenkasto, a posle braon, ali svejedno je izludjujuće i stresno Verujem da će biti sve u redu
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 19:57:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Soni nemoj samo da panicis evo devojke pomazu koliko god mogu. a jel moze tm da ode u neku susednu zemlju da prosvercuje (znam da grozno zvuci) utrogestan ili nesto drugo sto ove devojke preporucuju. ja nisam nikada bila trudna, ali mi je malo neshvatljivo da tamo tako gledaju na trudnocu ispada da mi i nasi lekari nismo normalni sto pokusavamo sve da to bude kako treba samo nemoj paniciti duso, jer to ne moze pomoci. drzi se bebac cvrsto
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:00:23
|
|
|
|
Lilla
|
Soni, i ja sam krvarila u trudnoci a svaki put sve bilo ok. Mozda ti kao i meni pucaju kapilari? Meni su pucali poslije nekog naprezanja, recimo odlaska na wc, poslije odnosa, dizanja neceg tezeg od kasike (ali doslovno, nisam mogla donjeti kesu od 2 kg iz radnje a da ne procurim). Ako su ti rekli da je sve ok, vjeruj im
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:06:49
|
|
|
|
soni
|
evo smirila sam se i mislim najbolje puno mi znaci kad mi neko napise nesto, ja jesam pozitivna, ali se sva tresem svaki put kad krenem u wc..evo sada lezim i npr na ulosku nema, ima malo braonkasto kad se obrisem, videcu sutra kad budem na poslu sve vas grlim
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:09:33
|
|
|
|
*boka*
|
Soni ja mislim da bi ipak morala da pocnes sa progesteronom, pogotovo sto je trudnoca jos mala. Meni da nije bilo udarne progesteronske terapije i strogog mirovanja u bolnici a i kuci kasnije (ustajala sam samo do WC-a), moja beba sada ne bi bila sa mnom. Kako to na carini nisu dozvolili da ti se posalje utrogestan? Kako su ti slali? Ja sam drugarici u ameriku slala utrogestan, jer ga ni tamo ne daju kad je krvarenje u pitanju i stiglo joj je. I morala bi da mirujes. Zena dok krvari u trudnoci ne bi smela dugo da stoji na nogama niti da se napreze, pogotovo u tvom slucaju gde se nije ustanovio uzrok krvarenja. Ne znam sta bih ti drugo rekla sem da se drzis i da pokusas da pronadjes nacin da dodjes do utrogestana nekako. Evo jedan
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:14:12
|
|
|
|
soni
|
Boko a ko si citala ranije, vidis da nemam gde da ga kupim, ovde je taj lek zabranjen i ne daju ga, a moji iz srbije ne mogu da ga posalju zbog carine..hvala ti u svakom slucaju ne znam jedino, posto cemo u srbiju 4.januara, da li je kasno da tada pocnem da pijem utrogestan???
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:23:41
|
|
|
|
*boka*
|
Ma citala sam od pocetka sta si pisala. Pisala sam ti jos ranije da je i meni krvarenje prvo bilo sa 6 nedelja, pa sam pila mesec dana utrogestan i rekla mi doktorka da ne mora vise. Neko vreme nisam pila i u 14. nedelji obilno prokrvarim i ostanem u bolnici. Na terapiji progesteronom (inekcije plus tablete) sam bila do 36. nedelje. Ja sam drugarici u USA slala utrogestan i nije imala problema sa carinom. Ne znam kako tu ne moze. Nije ti kasno da pocnes da ga pijes u januaru, ali bi morala do tada da mirujes bar, da se ne kreces puno, jer ipak je mala trudnoca, a ne zna se uzrok krvarenja.
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:27:47
|
|
|
|
Ivana.
|
I ja sam imala krvarenje u 6. nedelji, pa je to trajalo nekih par dana, pa mi se ponovilo u 12. nedelji. Ja sam uzimala utrogeston do kraja trudnoce, a injekcije progesterona do sedmog meseca, jer kad god bi ga dr izbacila, ja bi posle dan-dva prokrvarila.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 20:34:12
|
|
|
|
soni
|
ne znam sta da kazem hvala boko, ivana
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 21:29:13
|
|
|
|
*boka*
|
Soni draga pokusaj da se sto manje sekiras i da sto vise lezis i odmaras, kad vec nista drugo ne mozes da uradis. A kada dodjes u Srbiju u januaru, pocni sa utrogestanom slobodno. Nece ti apsolutno nista smetati. Veruj mi jako malo trudnica znam da nisu morale da ga koriste. Ja sam ga kao i Ivana koristila do kraja trudnoce, inekcije progesteron depo do 7. meseca na svaki treci dan, a utrogestan svaki dan 3x2 i rodila sam zdravu, normalnu i prelepu devojcicu. Sigurna sam da ce i kod tebe biti tako, samo sad dok ne dodjes u Srbiju sto vise miruj i budi pozitivna. evo jedan veliki od mene.
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 21:42:08
|
|
|
|
madre
|
boko, nase trudnoce su bile jako slicne, da ne kazem iste! (ne znam koji smajli da stavim posle ove recenice ) sony, nije kasno da pocnes da ga pijes kada dodjes u srbiju, ali je mnogo bolje sto ranije... npr. on ti je bas potreban u toj situaciji u kojoj se sada nalazis
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 7.12.2011 21:52:28
|
|
|
|
ielena
|
Evo da te i ja malo utesim. U obe trudnoce sam pomalo krvarila od 6. do 12. nedelje, onako pomalo, braonkasto. U prvoj sam primala injekcije progesterona, a u drugoj nista. Stalo je, bez obzira na razlicite tretmane u trudnocama. Dr mi je rekla da se to ponekad dogadja, hormonski disbalan uzrokovan trudnocom. Oba bepca su zdrava i prava!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 8.12.2011 15:06:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
Soni draga, Znam da te je uzasno strah ali nemoj da se plasis. Stvarno ne mora nista da znaci. Doktori na Balkanu pripadaju drugoj skoli, gde se progesteron deli i sakom i kapom. Sa stanovista nauke nema bas nekog dokaza da je to zasnovano na cinjenicama jer trudnoca koja normalno napreduje po pravilu se sama odrzava dovoljnom kolicinom progesterona iz zutog tela i iz posteljice. I ja zivim na zapadu i imala sam u ranoj trudnoci jedan dan krvarenje u petoj nedelji . Nije bilo jako ali je krv bila crvena. Kada sam to pomenula doktorki samo je odmahnula glavom. Sve je ok i nikad niko nije predlozio progesteron niti je bilo potrebe. A sve te price o devojkama koje su mesecima bile na progesteronu ne dokazuju ama bas nista. Da ga nisu uzimale, verovatno bi isto bilo ok u velikom broju slucajeva (vidi ielenin post). Cak i ako je neka imala pobacaj pa sledeci put uspesnu trudnocu i uzimala progesteron nije dokaz da druga trudnoca ne bi bila ok i bez njega.Jedini argument koji mogu da prihvatim za tako intenzivno prepisivanje istog je da "ne moze da steti" i da od viska glava ne boli. Da je bas tako uzrocno posledicno povezano, u norveskoj nikad niko nebi izneo trudnocu, jer ne prepisuju progesteron. Drzim fige da bude sve ok!!!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 8.12.2011 15:13:56
|
|
|
|
Lilla
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Soni draga, Znam da te je uzasno strah ali nemoj da se plasis. Stvarno ne mora nista da znaci. Doktori na Balkanu pripadaju drugoj skoli, gde se progesteron deli i sakom i kapom. Sa stanovista nauke nema bas nekog dokaza da je to zasnovano na cinjenicama jer trudnoca koja normalno napreduje po pravilu se sama odrzava dovoljnom kolicinom progesterona iz zutog tela i iz posteljice. I ja zivim na zapadu i imala sam u ranoj trudnoci jedan dan krvarenje u petoj nedelji . Nije bilo jako ali je krv bila crvena. Kada sam to pomenula doktorki samo je odmahnula glavom. Sve je ok i nikad niko nije predlozio progesteron niti je bilo potrebe. A sve te price o devojkama koje su mesecima bile na progesteronu ne dokazuju ama bas nista. Da ga nisu uzimale, verovatno bi isto bilo ok u velikom broju slucajeva (vidi ielenin post). Cak i ako je neka imala pobacaj pa sledeci put uspesnu trudnocu i uzimala progesteron nije dokaz da druga trudnoca ne bi bila ok i bez njega.Jedini argument koji mogu da prihvatim za tako intenzivno prepisivanje istog je da "ne moze da steti" i da od viska glava ne boli. Da je bas tako uzrocno posledicno povezano, u norveskoj nikad niko nebi izneo trudnocu, jer ne prepisuju progesteron. Drzim fige da bude sve ok!!! Lijepo napisano, slazem se. Ni ovdje u Svedskoj se ne daje i kao sto rekoh, krvarila sam i sama i izgurala trudnocu do kraja sasvim normalno, bez problema.
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 8.12.2011 15:33:40
|
|
|
|
prolece
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Moguce je da nosis plod nisko pa zato... I ja na to sumnjam. Bar je meni tako bilo. U prvoj trudnoći sam krvarila u nekoliko navrata po par dana. Doktorka mi je prepisala progesteron i E vitamin koje sam pila do isteka 3. meseca, a posle nastavila samo Mamavit. Ali su krvarenja prestala tek kad sam malo smanjila tempo i počela da nosim pojas kad god ustanem. Trudnoću sam uspešno isterala do kraja radeći, do mesec dana pred porođaj. U drugoj sam nosila visoko i nije bilo krvarenja ni potrebe za pojasom. Iskreno ti savetujem da nabaviš pojas. Stavljaj ga kad god znaš da ćeš na nogama biti duže od 20 minuta. I najbitnije, odmaraj i glavu gore
< Poruku je uredio prolece -- 8.12.2011 15:34:13 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?