Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 7:57:26
|
|
|
|
soni
|
ja sam opet uplasena...sinoc oko 10 sam opet prokrvarila s tim sto je bilo crveno i vise nego prvi put ( kada je bilo braonkasto).. zovemo sve zive lekare ovde, ginekolozi kazu nemaju mesta, da cekam, to se desava.....ne daju mi ni utrogestan ali cu pokusati da ga nadjem u nekoj privatnoj, ako ima i ne znam da li smem da pocnem da ga pijem na svoju ruku???? volela bij da mi bar UZ urade, a oni opusteni.. juce mi je beta bila DOBRA 9672 U 6. nedelji sto je ok, ali zasto sada ovo krvarenje??? ja lezim i necu se pomerati..ali ne znam da li je to dovoljno???
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 8:46:51
|
|
|
|
Anoniman
|
soni, samo lezi. ne mozes nista drugo da uradis. utrogestan ako nabavis, mozes da koristis, mislim da ne moze da skodi, ali bilo bi najbolje kad biste mogli naci nekog da ti uradi uz. koliko je bilo krvi i da li se samo jednom pojavila?
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 9:21:28
|
|
|
|
soni
|
evo vratila sam se od lekara opste prakse, sao mi je uput z abolnicu da mi rade uz..ovde moras da molis... sinoc je dosta islo, ali crveno je jarke boje..danas kada se obrisem imam krv na papiru ali ne curi obilno.. ne znam... sta da pitam ginekologa sada kada odem??? posto mislim da ce oni samo da mi otaljaju, jel je mala trudnoca
< Poruku je uredio soni -- 18.11.2011 9:22:17 >
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 9:50:56
|
|
|
|
Anoniman
|
dobro jutro svima! soni imas pp
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 9:54:17
|
|
|
|
Meisje
|
Soni drzi se,ja verujem da nije nista strasno,tolike trudnice su krvarile u trudnoci pa su izgurale do kraja
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 9:57:26
|
|
|
|
malenac76
|
soni mila drzim fige da sve bude ok ne daj da te otaljaju
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 10:23:29
|
|
|
|
Anoniman
|
soni, trazi da pogleda dobro plod, da se cuje srce, da se vidi da ne postoji neki hematom, pitaj kako mozes da utvrdis da nije zbog nedostatka progesterona (zbog cega se pije utrogestan), pitaj sta da radis ako se nastavi krvarenje, sta mozes ti da uradis osim odmaranja...
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 10:35:59
|
|
|
|
*boka*
|
Soni imas ovde na temi da procitas i moj slucaj, ali ako te mrzi da trazis, evo ukratko. Ja sam krvarila dve trecine trudnoce Prvi put je bilo u 6. nedelji, slabije, kao pocetak menstruacije, pa sam dobila utrogestan i smirilo se. Zatim u 14. nedelji samo odjednom dobijem odliv, kao drugi dan menstruacije, pa cak i obilnije. Tad sam mislila da je kraj, da je spontani. Zadrzana sam u bolnici i primala sam udarnu terapiju progesterona (inekcije i utrogestan 3x2) i to obilno krvarenje je trajalo mesec i po dana i kasnije samo u tragovima. I evo, sada pored sebe imam jednu zdravu, veselu i prelepu bebu od skoro 4 meseca. Vecina krvarenja u ranoj trudnoci se zavrsi dobro za mamu i bebu, ali cim ti se to desi, moras u bolnicu, da bi se reagovalo na vreme. Nadam se da ce sve biti u najboljem redu i da cete ti i beba biti dobro. Javi sta je Dr. rekao!
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 11:50:00
|
|
|
|
soni
|
evo me zene...pregeldao me je prvo rucno i sve je bilo ok... nemam uvecanje jajnika nista..posle toga vaginalni UZ.. kaze da nemam nikakv hematom, cisticu ili slicno..da mi je materica jako cista janici normalne velicine.. da se beba priljubila vec ( jel to nije rano???..kada se obicno desava da se veze plod?) uz zid i videli smo srculence kako pulsira ..on kaze da mi je apsolutno sve u redu za sada, a svaka trudnoca moze da zavrsi pobacajem i kada se najmanje nadamo...za sada je jos rano i ne moze da se vidi nista drugo sem ovog pitala sam ga zasto krvarim i kolio god oni tvrdili da je to normalno da ja znam da nije i da nasi prepisuju lekove i mirovanje, on kaze da to ne moze da zna, i da je po svemu sto je on video u savrsenom redu sve i ako mi se krvarenje bude povecalo da kontaktiram lekara i uradim ponovni UZ na moje pitanje da li da uzimam utrogestan, on mi j rekao da je to ovde zabranjeno i da se nije pokazalo efikasnim i da oni to ne koriste i da mi bolovanje ne treba, sve je u savrsenom redu i sada ko je lud??? ovi nasi u srbiji sto tena sto pregleda salju i kljukaju ili ovi ovde mrtvi hladni????
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 11:50:34
|
|
|
|
soni
|
hvala vam puno puno
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:14:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Soni Ono što će ginekolog preporučiti kod svakog vaginalnog krvarenja u trudnoći (nakon što se isključi izvanmaternična trudnoća ili neprikladan nalaz gestacijskog mjehurića) je slijedeće: mirovanje, sintetski progesteron – gestagen, lijek iz skupine benzodiazepina - diazepam, koji između ostalog smanjuje i tonus mišićja (tako i mišićja maternice) i djeluje smirujuće, neki od analgetika (koji se propisuju i ako nema bolova, jer preko nekih biokemijskih procesa smanjuju krvarenje), neki od preparata željeza (kojega trudnice i inače trebaju uzimati, jedino će se možda povećati doza, ovisno o laboratorijskim nalazima), kontrolni ultrazvučni pregled kroz otprilike tjedan dana (provjeriti nastavlja li se trudnoća uredno) i eventualno provjeriti razinu βHCG-a u krvi („hormon trudnoće” – važno je pratiti adekvatan porast njegove razine u serumu). Jedan od glavnih lijekova je upravo sintetski progesteron - gestagen, koji se dok traje krvarenje uzima na usta, per os, a nakon što krvarenje stane, ili postane oskudnije, isti se lijek stavlja u rodnicu. Doziranje je različito – odluku o tome prepustite ginekologu. Također i nakon što se vaginalno krvarenje zaustavi, preporuča se nastavak liječenja gestagenskim preparatom barem do 12-og tjedna, ili i dalje, što također ovisi o procjeni ginekologa. Ovo sam nasla na sajtu "ZDRAVO BUDI-VAGINALNO KRVARENJE U RANOJ TRUDNOCI" procitaj moze biti od koristi srecno soni ,raduj se svakom novom danu i misli samo na dan kada ces ugledati svoju bebu Ja sam prvi UZ imala u ponedeljak i dr.je zadovoljan tadila sam betu i to je ok..samo nemoze tacno da utvrdi da li se radi o dva ploda ili..reci cu kada nesto vise saznam,a sledeci UZ imam 25.11. pozdrav idem na posao
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:22:30
|
|
|
|
soni
|
eee da sam u srbiji pa da sve to praktikujem.. ovako moram samo pozitivno da mislim i zamisljam kako se igram sa svojim bebicom .. hvala lola..hvala ostale
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:25:02
|
|
|
|
Verus
|
soni gde zivis? ja sam u ovoj trudnoci opet iz straha trazila progesteron kroz celu trudnocu (jer su neke studije pokazale da pomaze rani porodjaj sto je meni bio rizik prosli put), i dr mi je rekao da sinteticki progesteron nije dobar, ali postoji prirodni (tj. pravljen na prirodnoj bazi lek) i da je taj dobar ali jaaaako skup. Sve u svemu nisam ga na kraju dobila. Prvi put sam na insistiranje zbog krvarenja dobila na recept-ako ima da se kupi ne znam zasto neki lekar ne bi dao recept....Ja sam u SAD, i ima ga da se kupi, naravno, samo uz recept, nema ovde te slobodne prodaje....
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:26:56
|
|
|
|
Verus
|
O da, i sta god da radis, NE PIJ brufen!! Samo acetaminofen-koje ce vec ime tu biti za taj lek ne znam. Pricam o leku za bolove. Brufen u trudnoci ne sme da se uzima jer moze da izazove defekt srca ploda, a i povecava krvarenje. Ako imas magnezijum, pij to nece skoditi.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:29:08
|
|
|
|
Anoniman
|
lola, ja sam vec rekla da meni kod krvarenja isto nije bilo dato nista, samo mi je dr rekla (nakon uz na kom se nista neobicno nije videlo) da se malo primirim i to je to.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:33:32
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR soni gde zivis? U Norveskoj sam... pijem gvozdje i folnu... kseno set__ila sam se tebe da su i tebi reli da ne pijes nista
< Poruku je uredio soni -- 18.11.2011 12:35:38 >
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:42:16
|
|
|
|
madre
|
soni, ja sam krvarila celu prvu polovinu trudnoce. nekada je bilo strasno, nekada manje, nekad odlivi, a nekad par dana braonkasto... ali non stop krvarenje. u mom slucaju je bio hematom! primala sam redovno progesteron, i pila utrogestan, neko vreme i bensedin i miiiiirovalaaa! imas lepo napisano u temi hematom i trudnoca. sada imam bogdana, koji se iz tog razloga tako i zove
< Poruku je uredio madre -- 18.11.2011 12:43:01 >
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 12:47:35
|
|
|
|
Anoniman
|
soni, ja ni gvozdje nisam pila, nego samo folnu kao i pre trudnoce. a cim sam ostala trudna rekla mi je da izbacim vitamin E koji sam do tad pila, zbog mogucnosti da dodje do krvarenja (mislim da se isto desava i sa vitaminom C). Mislim da je najbitnije da nemas neki hematom. Bice to sve ok
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 13:05:48
|
|
|
|
soni
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 13:19:09
|
|
|
|
maca821
|
soni draga moja saljem ti puuuuuuuuno pozitivne energije i tebi i bebici, bice to sve dobro veruj samo
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 15:41:49
|
|
|
|
bea83
|
Soni, draga, znam kako se osećaš....Nije uopšte prijatno videti krv, a pogotovo što oni tamo to drugačije tretiraju nego naši. Meni je mnogo značilo što su me odmah stavili na progesteron injekcije i utrogestan jer sam se osećala ipak sigurnije, koliko toliko.I sad prošle nedelje kad mi se opet to desilo, nisam bila svoja par dana...Naravno da se mnoge trudnoće završe kako treba uprkos krvarenju, ali krvarenje definitvno nije nešto normalno i poželjno. Ako želiš, poslaću ti utrogestan poštom, samo mi pošalji na pp adresu, pa ću angažovati mm-a da se raspita koji je način najbrži
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 15:54:30
|
|
|
|
soni
|
hvala maco , hvala bea... nekako me je bas bas strah da ga uzmem na svoju ruku, ako mi je rekao da je sve u redu...bas me strah , valjda nisu toliki ludaci da ne urade nista bas...ne znam ..pisal sam sa ksenom i ona je imala krvarenja i isto joj nista nisu dali i bilo je ok spavala sam malo i lezim i dalje
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 15:57:48
|
|
|
|
bea83
|
Kako god ti odlučiš Ja sam ga,poučena lošim iskustvom, uzela na svoju ruku sad kad sam ostala trudna, pošto sam prokrvarila za vikend pa sam čekala ponedeljak da odem kod dr. Naravno dr mi je samo povećao dozu i rekao da nastavim. Opet kažem ovde je drugačija praksa, tako da ukoliko se predomisliš piši, dostavićemo ti nekako ukoliko budeš želela. I molim te lezi, lezi, lezi.....
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 15:57:51
|
|
|
|
degu
|
Soni ja tek sad ovo vidim. Drži se lepa moja. Nek ti Bea pošalje Utrogestan, od toga ne može ništa loše da se desi, samo dobro.
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 18.11.2011 16:00:45
|
|
|
|
Olga75
|
krvarenje se javlja iz nekoliko razloga : nizi progesteron ( cuvar trudnoce ) , pucanje kapilara zbog vece prokrvljenosti ili zbog hematoma najbolje je da mirujes i to mislim lezis a utrogestan , progesteron , kako hoces , mozda da zamolis nekog "naseg "ginekologa da ti telefonski izordinira
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?