Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:01:52
|
|
|
|
Jejaaa!
|
Ej, meni je bitan savet!! Ne naziv teme!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:03:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Savet ćeš uvek dobiti, devojke su ti već rekle, a ja te kao moderator moram upozoriti na pravila, kao i bilo koga drugog.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:04:22
|
|
|
|
Anoniman
|
jejo, testovi su pouzdani.jako retko se desava da zeznu. Kupi test, to je ok ali posto ne znas kad je bila menstruacija, osecas peckanje dok piskis i ima tragova krvi, molim te da odes kod lekara!!!!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:05:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Slažem se sa Oti.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:12:31
|
|
|
|
Jejaaa!
|
Ne pecka me vec osecam bol. sumnjas u nesto, je l'?
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 14:56:04
|
|
|
|
Anoniman
|
draga, ja nisam lekar i ne sumnjam ni u sta. samo idi kod lekara molim te mozda je trudnoca mozda nije trudnoca mozda su mokracni kanali mozda je neka infekcija idi kod lekara. molim te
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 25.7.2010 18:07:58
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: OTI draga, ja nisam lekar i ne sumnjam ni u sta. samo idi kod lekara molim te mozda je trudnoca mozda nije trudnoca mozda su mokracni kanali mozda je neka infekcija idi kod lekara. molim te Slazem se, ODMAH kod lekara! Mi nismo doktori i ne mozemo dati dijagnozu. Neozbiljno je ovde traziti istu.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 9:37:43
|
|
|
|
Zwončica
|
Cao devojke, ja sam nova na ovom forumu i nadam se da mi mozete pomoci,ne znam bas da li na dobroj temi postavljam ovo pitanje Imam 21 godinu i otprilike oko tri meseca pokušavam da ostanem trudna,poslednje dve su mi bile jako čudne uglavnom braon iscedak i krvarenje jedan dan,a obično mi traje 6-7 dana.Zakazala sam u petak 30.07. kod ginekologa,a do tada bih volela da čujem vaše mišljenje. Da li je moguće da sam trudna i pored tih blagih krvarenja?Hvala unapred na odgovorima i želim svim trudnicama brz i lak porođaj,a onima koje to još nisu da što pre zatrudne
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 9:49:29
|
|
|
|
Anoniman
|
mila dobrodosla. ukoliko ti poslednje dve menstruacije nisu "normalne" mislim da moze da bude trudnoca ali ne mora da znaci. dobro je sto si zakazala lekara. mozes uraditi i test trudnoce i videti. koliko su trajale te zadnje dve?
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 10:17:35
|
|
|
|
Zwončica
|
Baš krvarenje je trajalo samo jedan dan obe poslednje menstruacije 20.06. i 18.07.,a braon iscedak par dana pre i par dana posle menstruacije,ja bih jako želela da sam trudna pa se bojim da nije sve ovo na psihičkoj bazi,pošto sam po ovim forumima videla da psiha može svašta da uradi,pa mogla bih i test da uradim pa šta bude
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 10:27:06
|
|
|
|
Anoniman
|
jedan dan kazes?hm...to je cudno. moze da bude i promena vremena i sto cuda. uradi ti test a naravno idi i kod lekara cisto da vidi da li je sve ok i da pitas za misljenje. lepo je sto zelis dete ali nemoj toliko da se plasis...ni te psihe o kojoj pricas.. samo polako.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 10:42:23
|
|
|
|
Zwončica
|
Hvala OTI,videću da već sutra ujutru uradim test,pošto sam čula da se radi sa prvim jutarnjim urinom,da li imaš neku preporuku za test koji je najbolji,pošto imam drugaricu koja je radila test i pokazao joj da je trudna i mi već proslavljali kad sutradan lekar uopšte nije video trudnoću,tj.nije je ni bilo Pa ne bih da se to i meni desi
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 10:43:29
|
|
|
|
Anoniman
|
testovi nisu 100% sigurni..mada su prilicno pouzdani. ja sam do sada kupovala Baby rapid...mada svi su oni isti.. ajde javi nam sta je bilo.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 11:06:30
|
|
|
|
smeško
|
Zdravo Zwoncice! Dobrodosla! Kako je Oti i rekla, ta krvarenaj mogu biti posledica i menstruacije i malog komesanja hormona i visokih letnjih temperatura. Mnogim devojkama se javlja bas leti. Najbolje je da kupis test. Ja sam koristila isto Baby rapid. Oni imaju plocicu i test traku. Ja sam koristila plocicu. Jeste malo skuplja, ali mi je laksa za rukovanje. Nakapas pet, ili koliko vec pise, kapi urina u obelezenu kockicu, stavis na ravni i cekas. Test traku moras da drzis u ruci i da sve vreme vodis racuna da je dovoljno i ne previse uronjena. Sto se tice psihe, opusti se, mlada si, bice sve u redu. Javi se i naravno, zatrazi i strucno misljenje.
< Poruku je uredio smeško -- 26.7.2010 11:07:22 >
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 26.7.2010 11:18:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Jejoo, posto te vidim i ovde .. nadam se da ces biti ok i doneti prave odluke IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: Jejaaa! Napisala sam 16 s' jednim razlogom! Mislim da je sada nebitan! Dete, ajde da ti lepo batalis ovu pricu. Prvo, nisi iskrena. Drugo, deset puta sam ti ja a i zene rekla da ides kod lekara. Kakva frka od ginekologa? Veruj mi da to nije nista. Uostalom zena si...i treba da krenes. Ako ti nije frka da imas seksualne odnose, nije frka ni lekar. i najdobronamernije da ti kazem: mislim da jedna mlada devojka koja ima 16 odnosno 18 godina - koja ne prati kad je dobila menstruaciju - koja jos nije bila kod ginekologa a ima problem nije dovoljno odgovorna i zrela da ima dete i da bude trudna. Necu da ispadne da ja sudim kome je rano a kome nije ali...i za tebe i za tvoje buduce dete je bolje da sacekas malo. Volela bih da je sve ok sa tobom ali ovo sto sam ti napisala sasvim je dobronamerno.
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 27.7.2010 8:52:42
|
|
|
|
Zwončica
|
E drage moje uradila sam jutros test i negativan je Uzela sam taj Baby rapid koji ste mi preporučile.sada mi samo ostaje da čekam petak da čujem šta će mi ginekolog reći zašto su mi menstruacije bile tako čudne i onda nastavljamo sa pokušajima da napravimo našu slatku,malu bebicu
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 27.7.2010 11:56:15
|
|
|
|
pahulja76
|
zwoncice i javi sta je bilo kod dr
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 11:56:43
|
|
|
|
eni26
|
Sinoc odem u wc i na vesu BRAON tragovi ...Ja se sokiram i kazem OOO ,Ne opet... i ne docekam ja jutro ,nego odmah u hitnu..Ona kaze pa trebala sam cekati jos,to je normalno.. neka ti ,samo ti mene pregledaj ..kazem da je tako pocelo zadnjom trudnocom i da se kobno zavrsilo.. i pregleda me ginekoloski ,kaze to je normalno da se pojavi i da vecina zena ima taj problem. da je to do sluzokoze materice i da izbacuje staru krv od pre.. uradila mi je i ekografiju,ona kaze da sam 4 nedelja,plod je "dugacak" 2mm.. i sve je u redu,da ne brinem,ako se ponovi vise puta i da je veca kolicina tog braon iscedka ,tad mogu da se javim ili ako bas pocne crvena krv ..ufff, presekla sam se sinoc ko nikad. A samo sam se toga plasila ovih dana i bas to me snadje..
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 12:01:33
|
|
|
|
dunja RR
|
Eni lepoto, molim se da bude sve ok
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 12:04:33
|
|
|
|
bebironcic
|
Encik,bitno da je sve ok,a da si se prepala,verujem ti...ja navijam za tebe i bebca
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 12:05:02
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Eni lepoto, molim se da bude sve ok hvala draga puno... nadam se da cu izgurati ovo do kraja
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 12:06:24
|
|
|
|
eni26
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Encik,bitno da je sve ok,a da si se prepala,verujem ti...ja navijam za tebe i bebca hvala bebi moja
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 13:05:50
|
|
|
|
Biki34
|
Moj savet ti je da obavezno uzmes utrogestan(ako ti dr. vec to nije preporucila) i samo mirovanje dok to ne prestane...
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 13:08:23
|
|
|
|
smeško
|
Eni, samo smireno. Ja sam izgubila prvu trudnocu zbog krvarenja, nisam mirovala. Znam da si sada uplasena. Ako si u cetvrtoj nedelji, onda mozda sitno krvaris u vreme kad bi inace dobila menstruaciju. Takodje, desava se kada se mesak gnezdi u materici. Meni se krvarenje desilo u petoj ili sestoj nedelji i dobila sam progesteron, pa ne bi bilo lose da i njega proveris. Nemoj odmah da se nerviras, jer je nervoza samo pogorsava stanje organizma. Probaj da mirujes i da se konsultujes sa svojim doktorom koji ce ti voditi trudnocu. Nije svako krvarenje opasno, ali se svako proverava. Ja sam, cak prokrvarila i sa crvenom krvlju i posle pojacane doze progesterona je prestalo. Naravno, morala sam da lezim. Doktor se nije toliko uzbudio, rekao da je da danas skoro svaka zena prokrvari po neki put u toku trudnoce. Dakle, samo mirno. Ne nerviraj se, ali idi kod lekara. Implantacijska i krvarenja u vreme ocekivane menstruacije brzo prestaju, ali ne treba se zezati sa krvarenjima zbog nedostatka progesterona, jer se ti lekovi lako nalaze i lako resavaju problem, a bez njih bude cupavo. Znaci, jos jednom, to nije nista neobicno ni strasno, ali pitaj svog doktora. Javi sta je rekao
|
|
|
|
RE: Krvarenje u ranoj trudnoći 11.8.2010 13:43:12
|
|
|
|
pahulja76
|
eni ne znam da li si citala ranije postove al evo ukratko cu ti napisati, meni se tako u III mes. pojavilo "to" braonkasto na vesu i to dosta al ovog puta sam odmah isla kod lekara jer sam prosli put imala spontani u 8.ned. i to me je mm odvezao u front i iako je sve bilo ok zadrzali su me 3-4 dana u bolnici i pratili, uradili sve moguce testove i analize pa su me tek onda otpustili kuci. jedino st osam u ovoj trudnoci odmah po utvrdjivanju pocela da pijem (a kasnije su mi rekli da je bolji efekat kada se koristi vaginalno) utrogestan i koristila sam ga sve do IV mes. tako da je to braonkasto trajalo samo taj 1 dan i vise ne. Ne brini, sve ce biti ok, samo miruj, i razmisljaj pozitivno
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?