|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
27.4.2010 15:44:20   
mali leptir
Sad sam bila do wc-a i nema nista,ni kad sam piskila ni na toalet papiru,nista mi nije jasno?!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 301
27.4.2010 15:48:34   
Snelle
Ne znam šta da ti kažem, nisam lekar, ali nikakvo pa ni najmanje krvarenje u trudnoći nije dobro. Nemoj pogrešno da me shvatiš, uopšte mi nije namera da te preplašim ili bilo šta slično, ali uvek nam je lakše kada se konsultujemo sa lekarom nego da razmišljamo šta, kako......

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu mali leptir)
Direktna veza do poruke: 302
27.4.2010 16:01:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mali leptir

Neposredno pre trudnoce sam izlecila ureu i hlamidiju.Juce sam podigla rezultate brisa i hvala Bogu nalazi su negativni.Nisam krvarila posle konstatacije da imam krvi na grlicu,svi ostali rezultati su ok osim urinokulture jer imam eserihiju 50 000, sto i nije tako strasno za mene jer sam je imala u milionima i cesto mi se vraca.Ali danas,odnosno pre pola sata sa bila do wc-a i kad sau ustala vidim svezu krv,obrisem se kad i na toalet papiru ostaje trag svetlo crvene boje i malo se razvlaci,hocu reci kao da je pomesano sa nekim sekretom e sad sam se bas uplasila,ne znam sta da radim,sutra u 11 imam zakazan uz kod svoje dr?!

Koliko neposredno PRE TRUDNOĆE, draga?
Bris za test na hlamidiju se uzima duboko sa grlića ... znači moguće da je malo jače zagrabila aj da tako kažem...pa da zato krvariš?
Sveža krv ne sme nikako da se pojavi u trudnoći  naročito na početku... ne znam koja si nedelja?
Moj savet ti je da se odmah javiš lekaru i ne čekaš sutra ...
Bez panike, puno toga izgleda strašno pa se ipak reši, jer možda ti manjka progesterona ..nismo lekari naravno ali savet ti je moj kao Snelletov.Lekar odmah i bez panike ...

Direktna veza do poruke: 303
27.4.2010 16:04:56   
mali leptir
Hvala ti u svakom slucaju.Prosle nedelje su mi prilikom uzimanja brisa rekli da imam krvi na grlicu,krv sam i sama videla na onom stapicu za bris,naravno odmah sam kontaktirala doktorku koja mi je rekla da ne brinem i da to nije nista strasno i da dodjem sledece nedelje na uz po dogovoru (a to je sutra) zato sad ne znam sta da radim?!Inace 12-ta sam nedelja a krajem prosle godine sam imala jednu neuspesnu tridnocu (plod se nije razvio).Pre cetiri nedelje sam bila na uz i sve je bilo ok,dr je videla i otkucaje srca,rekla mi da je grlic bas jak i zatvoren i da ce to drzati bez problema,da radim normalno i da pijem utrogestan 3x2.user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 304
27.4.2010 16:09:19   
mali leptir
Vec sam pisala prosle nedelje o tom krvarenju prilikom uzimanja brisa,nova sam na ringeraji i na forumima uopste pa ne znam kako sve funkcionise i ko vidi moje poruke tj.kome sam odgovorila.

Direktna veza do poruke: 305
27.4.2010 16:16:14   
Anoniman
Dobro je što uzimaš Utrogestan...
Nema veze, sigurna sam da su tvoji postovi negde na prethodnim stranicama ali evo skontala sam i iz ovog poslednjeg ...
Imaš tu puno korisnih tema, gore u desnom uglu ti je pretraživač ... probaj da odeš na Forum Trudnoća... pročitaj i tuđa iskustva i videćeš da su mnoge ženice krvarile na početku trudnoće i sve je bilo ok. Konkretno ja  iz svog iskustva pravim razliku između sveže, crvene boje krvi i tamno - braonkaste krvi kao pred kraj menstruacije ... s tim da je ta prva varijanta alarmantnija.
Uradi kako misliš da treba ali i sama kažeš da si imala problem u prethodnoj trudnoći i tvoja spada u rizične, pa bi trebalo o tebi baš detaljno da se brinu ... user posted image

Samo pozitivno.
Gledaj čećše da ideš na UZ, opet iz iskutva govorim  (e jesam dosadna !user posted image )

< Poruku je uredio kaliopi -- 27.4.2010 16:17:34 >

Direktna veza do poruke: 306
27.4.2010 16:17:07   
Anoniman
I da, neka ti provere kako stojiš inače s aprogesteronom i super za grlić! user posted image

Direktna veza do poruke: 307
27.4.2010 16:24:58   
mali leptir
Procitala sam od pocetka do kraja sve na temu krvaranje u ranoj trudnoci i ne znam sta da mislim,i mene zabrinjava sto je krv svetlo crvena,ali takva je bila i na stapicu za bris a ja posle toga niti sam krvarila niti sam imala tragova na vesu,jesam tog istog dana kad sam otisla u wc i kad sam se obrisala bilo je malo braonkasto sluzavo i to je to,pitam se da nije to sve od odnosa jer sa svojim dragim nisam imala odnos od kad sam saznala da da sam trudna do pre neki dan,dan pre nego sam otisla po bris,a danas sam bas imala tvrdu stolicu i mozda je zato ta krv,evo malopre sam bila do wc i nema nista,ni na gacicama ni na toalet papiru....eto tako ja sad tesim samu sebe!Idem sad kuci da legnem i zaspim pa sta bude,sutra cu na uz pa cu videti sta je i kako,sta mi drugo preostaje,sad do svoje dr ne mogu a da idem kod nekog drugog.....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 308
27.4.2010 16:29:50   
Anoniman
Ok, pa ja sam shvatila da je to krvarenje onako pošteno ... user posted image
Biće to ok, verovatno je delom i od uzimanja brisa i od gnežđenja ploda... user posted image
Biće sve ok, brzo će sutra.Aj pa polako, skupi se, odmaraj do sutra ništa teže od kašike a i ubuduće tako ...user posted image

user posted image

Direktna veza do poruke: 309
27.4.2010 16:31:06   
mali leptir
I ne boli me nista,hocu reci stomak,valjda i to nesto znaci.....i 12-ta sam nedelja,zar nije rizik od spontanog sada mali?!Trudim se da razmisljam pozitvno,sta mi drugo preostaje!
Hvala vam u svakom slucaju!

Direktna veza do poruke: 310
27.4.2010 16:39:29   
mali leptir
Ee ne bi ja podigla nista teze od kasike da ne radimo unutrsnju izolaciju zidova u kuci,sve je u haosu,sad je faza krecenja i sredjivanja a ja sam tip koji ne moze da sedi i gleda kako drugi rade,eto u nedelju sam celi dan pomagala muzu oko krecenja,on sa valjkom a ja cetkom,a posto zivimo u potkrovlju bilo je tu dosta kosina i coskova za popraviti i posto sam se bas preforsirala juce nisam ni dosla na posao jer se nisam osecala bas najbolje......budalauser posted image Palim sad kuci....tamo ni komp nemam,hocu reci nije prikljucen jer su sve stvari u haosu.....javljam sutra posle uz da li je sve ok,da li ce biti  user posted image  ili user posted image

Direktna veza do poruke: 311
27.4.2010 16:41:13   
Anoniman
Jooj pa što ne reče da si se igrala sa valjkom, ženo draga???
Pusti posao muškarcima i shvati ozbiljno jer te telo upozorava na nešto , verovatno da O*LADIŠ MALKICE .... user posted image

< Poruku je uredio kaliopi -- 27.4.2010 16:49:15 >

Direktna veza do poruke: 312
27.4.2010 19:53:04   
caja 2
Drage moje samo da vas obavjestim da sam dobila MENSTRUACIJUuser posted image i da mi nikad nije bilo draze u zivotu,hvala dragom Bogu sto nije vanmatericna bila sam se utrtila al pravo,e sad polako u nove pohode dok se organizam malo odmori i ja naravno.kontrola poslije moje DRAGE,MILE MENSTRUACIJE pa cemo vidjeti da je sve otislo sa user posted image i da je to bila jos jedna biohemijska trudnoca.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
27.4.2010 21:04:04   
Anoniman
Cajo , biće to sve ok ...user posted image

(odgovor članu caja 2)
  Direktna veza do poruke: 314
28.4.2010 15:47:17   
mali leptir
Evo sam da javim a ujedno utesim ako neko ima slicnih problema.Bila sam danas na UZ i sve je ok,moja bebica je dobro,mrda se,dobila sam i sliku sa ultrazvukauser posted image .Naime,krv na grlicu materice kao i posle malo tvrdje stolice ili odnosa, u mom slucaju je iz razloga sto je posteljica jako nisko,zatvorila je grlic tako da pri svakom vecem naponu ili nekom "cackanju" moze da prokrvari,dr mi je rekla da to nije nista alarmantno i da ce mi se verovatno desiti jos koji put,pitala sam je u kom slucaju je alarmantno a ona kaze kad krvarenje potraje celi dan,menja se boja,ostaje na vesu u tackicama i pri tom je praceno bolovima e onda ne valja.Takodje mi je rekla da se u vecini slucajeva posteljica prilikom uvecanja materice podigne i bude tamo gde treba ali ako ostane nisko onda se mora biti obazriviji i naravno poradjaj na carski rez.Interesuje me da li neko zna nesto o tome ili je imao slicnu situaciju?Hvala

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 315
28.4.2010 15:57:10   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: mali leptir

Evo sam da javim a ujedno utesim ako neko ima slicnih problema.Bila sam danas na UZ i sve je ok,moja bebica je dobro,mrda se,dobila sam i sliku sa ultrazvukauser posted image .Naime,krv na grlicu materice kao i posle malo tvrdje stolice ili odnosa, u mom slucaju je iz razloga sto je posteljica jako nisko,zatvorila je grlic tako da pri svakom vecem naponu ili nekom "cackanju" moze da prokrvari,dr mi je rekla da to nije nista alarmantno i da ce mi se verovatno desiti jos koji put,pitala sam je u kom slucaju je alarmantno a ona kaze kad krvarenje potraje celi dan,menja se boja,ostaje na vesu u tackicama i pri tom je praceno bolovima e onda ne valja.Takodje mi je rekla da se u vecini slucajeva posteljica prilikom uvecanja materice podigne i bude tamo gde treba ali ako ostane nisko onda se mora biti obazriviji i naravno poradjaj na carski rez.Interesuje me da li neko zna nesto o tome ili je imao slicnu situaciju?Hvala

cuvaj se mali leptiru user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 316
28.4.2010 16:15:30   
Snelle
leptiricu, drago mi je da je sve u redu user posted image To o čemu ti pričaš vezano za posteljicu se zove placentra previa, ali o tome nema potrebe da razmišljaš, jer si tek na početku trudnoće, imaš ti još puno da guraš, a i takve stvari se retko dešavaju! 

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 317
28.4.2010 16:42:17   
mali leptir
user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 318
28.4.2010 23:04:16   
Anoniman
Leptiru user posted image
Eto, drago mi je da je sve ok, i biće do kraja! user posted image

Direktna veza do poruke: 319
31.5.2010 16:50:36   
angelena
Draga moja znacilo je kraj dugo mi je trebalo da se oporavim....
12-og aprila sam imala spontani u punoj 18-oj nedelji....

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 320
10.6.2010 11:52:34   
suncica01
evo da se i ja prikljucim temi.
prosle godine sam imala biohemijsku trudnocu koja se zavrsila u 5 nedelji.pocelo je samo kao blago krvarenje koje se u toku dana pretvorilo u pravu menstruaciju.
sad sam ponovo u drugom stanju,pocetak 7 nedelje,danas imam zakazan prvi uz a jutros mi se pojavio braonkasti trag na toalet papiru.toliko sam se potresla da se umalo nisam onesvestila u kupatilu. sad lezim i bojim se da odem u wc da se ne bi opet suocila sa braonkastim tragom na papiru. nadam se da ce sve biti dobro ovaj put.

svaki novi dan je nova šansa

(odgovor članu angelena)
Direktna veza do poruke: 321
10.6.2010 11:59:32   
Anoniman
Biće draga nemoj da se nerviraš to ti je najmanje potrebno..Idi dok lekara , proveri progesteron i na vreme preduzmi mere koje će ti pomoći da budeš mirnija u trudnoći.
Držim palčeve, sunčice!

(odgovor članu suncica01)
  Direktna veza do poruke: 322
21.6.2010 11:58:56   
smeško
Sta reći?
Sutra ulazim u desetu nedelju.
Prvi put sam prokrvarila u šestoj nedelji, braon, pa onda malo i sa crvenom krvlju. Posle pojačane terapije progesteronom (3x2 tablete Utrogestana, vaginalno i injekcija na 4 dana) sve se smirilo. Bilo je o.k. do juče. Ponovo se pojavio braon sekret. Ne mogu tačno da mu procenim boju, zbog vaginalnog korišćenja tableta. Trenutno ležim i trudim se da ne paničim. U petak sam išla na kontrolu, bilo je sve u redu, a već u nedelju...Jutros sam ponovo vadila Hcg i popodne nosim rezultate svom ginekologu.
Naravno, nikakva druga želja na ovom svetu, ne može se meriti sa željom žene da bude majka. Ja sam već imala jedan spontani u desetoj nedelji, a posle toga i molarnu trudnoću, završenu kiretažom.
Uplašena sam i nervozna.
Čitala sam malo komentare na ovu temu i znam da ništa novo ne možete da mi napišete. Ali...Bar znam da je ovo pročitao neko ko zna koliko je jak majčinski instinkt i koliko sve želimo decu.
Ljubim vas sve!

P.S. Htela sam kao nick da stavim Sneško (pošto imate smeškicu), ali sam pogrešno otkucala, ležim, pa je malo nezgodno.
Ne znam ni što vas gnjavim svojom pričom. Valjda zato što sam sama, suprug je do 16h na poslu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 323
21.6.2010 12:26:40   
caja 2
SMESKO cao prvo mi je jako zao sto ti se to desava ja sam to prosla 3 puta i vjeruj mi da neznam sta bi dala na ovom svjetu da tebi sad mogu pomoci,nesmijes lose razmisljati moras biti jaka jer imas zasto se boriti dok ima nade.a u uostalom neznas jos nista mozda to tako treba biti dok neodes doktoru nemoj panicariti.drzim ti figeuser posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 324
21.6.2010 12:53:00   
pahulja76
smeshko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne gnjavis nas uopste, samo nemoj da se nerviras... misli na lepe stvari dok ti muz ne dodje sa posla pa polako kod lekara... ovog puta ce sve biti ok, mora user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here