Anoniman -> RE: Krvarenje u ranoj trudnoći (18.11.2011 12:14:14)
|
Soni[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Ono što će ginekolog preporučiti kod svakog vaginalnog krvarenja u trudnoći (nakon što se isključi izvanmaternična trudnoća ili neprikladan nalaz gestacijskog mjehurića) je slijedeće: mirovanje, sintetski progesteron – gestagen, lijek iz skupine benzodiazepina - diazepam, koji između ostalog smanjuje i tonus mišićja (tako i mišićja maternice) i djeluje smirujuće, neki od analgetika (koji se propisuju i ako nema bolova, jer preko nekih biokemijskih procesa smanjuju krvarenje), neki od preparata željeza (kojega trudnice i inače trebaju uzimati, jedino će se možda povećati doza, ovisno o laboratorijskim nalazima), kontrolni ultrazvučni pregled kroz otprilike tjedan dana (provjeriti nastavlja li se trudnoća uredno) i eventualno provjeriti razinu βHCG-a u krvi („hormon trudnoće” – važno je pratiti adekvatan porast njegove razine u serumu). Jedan od glavnih lijekova je upravo sintetski progesteron - gestagen, koji se dok traje krvarenje uzima na usta, per os, a nakon što krvarenje stane, ili postane oskudnije, isti se lijek stavlja u rodnicu. Doziranje je različito – odluku o tome prepustite ginekologu. Također i nakon što se vaginalno krvarenje zaustavi, preporuča se nastavak liječenja gestagenskim preparatom barem do 12-og tjedna, ili i dalje, što također ovisi o procjeni ginekologa. Ovo sam nasla na sajtu "ZDRAVO BUDI-VAGINALNO KRVARENJE U RANOJ TRUDNOCI" procitaj moze biti od koristi[sm=smiley1.gif] srecno soni [sm=bravo.gif],raduj se svakom novom danu i misli samo na dan kada ces ugledati svoju bebu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ja sam prvi UZ imala u ponedeljak i dr.je zadovoljan tadila sam betu i to je ok..samo nemoze tacno da utvrdi da li se radi o dva ploda ili..reci cu kada nesto vise saznam,a sledeci UZ imam 25.11. pozdrav idem na posao[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|