pocahontas -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (9.2.2014 23:31:36)
|
IZVORNA PORUKA: Jeltje Ja se porodjaja najvise plasim, valjda jer nemam to iskustvo, pa se sve pitam kako cu ja to. Naravno, mnogo je lakse kad se kroz nesto prodje bar znas sta te ceka i sta mozes da promenis i poboljsas sledci put...Ja se pitam - da li cu doci na vreme, da li cu znati da guram, disem, da li cu znati kad to pocne, koliko boli...bla bla!? Hiljadu zasto, hiljadu zato...[sm=zmeden.gif] Zavidim vama koje vec znate sve...[sm=smiley1.gif] Nove poruke Jeltje kad sam prvi put bila trudna, sto se tice porodjaja vodila sam se time da je moj put do spokoja protkan neznanjem, i smatram to najboljom odlukom koju sam donela. o samom porodjaju nista nisam pitala, nista nisam citala i o tome nisam razmisljala. na forumu sam unapred citala teme o dojenju, ishrani, vaspitanju, ali teme o samom porodjaju i epiziotomiji nisam otvarala. u glavi sam se spremala za najgore, a nadala se najboljem. i proslo je hvala Bogu najbolje sto je moglo. ono sto hocu da ti kazem je da je svaki porodjaj prica za sebe i svako ga dozivi na svoj nacin, nekome je uzasno bolno, nekome manje, strah od nepoznatog je potpuno normalan, a posebno strah od bola, ali tim razmisljanjima ces samo sebi otezati, skoncentrisi se na opremu za bebe, uredjivanje sobe i takve stvari, a o porodjaju ces razmisljati na licu mesta i videces sve ce biti super, to je jedini bol koga se ne uplasis jer znas da te boli ne zato sto ti nesto fali, nego zato sto se tvoje pilence sprema da te upozna [sm=smiley31.gif] e da, ja nisam isla ni u skolicu za trudnice jer mi je bilo pretoplo i kad je sve pocelo itekako sam skapirala kako treba da disem i na kraju kako da guram[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|