little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (9.2.2014 17:51:32)
|
Pozdrav debelice! Vidim da se raspravlja o utrogestanu...proslu trudnocu sam stavljala do negdje 14te nedjelje, poslije nema potrebe jer ta kolicina progesterona koja se dodaje u organizam je zanemariva u odnosu na onu kolicinu koje tijelo proizvede, tj posteljica...zasto do 14te nedjelje, jer poslije posteljica u potpunosti preuzme ulogu....a sto se tice porodjaja, da li zbog toga ili zbog mog tijela, ja sam prenijela trudnocu nekih 7 dana nakon termina i tad imala indukovan porod i isto se otezano otvarala....vidjecemo kako ce biti ovaj put, ako krene porod sam i ne bude tih problema, mogla bih da optuzim utrogestan jer ovaj put nisam ni htjela da ga stavljam jer za to nije bilo potrebe... Sto se tice metformina, (glukofag, siofor, sta vec ima) ista je prica...u obe trudnoce do 13te nedjelje i isto nema potrebe za duze, jer do tada postoji rizik od pobacaja a poslije i ne toliko, mada se mora pripaziti na ishranu, al to vazi i za one pod terapijom i bez terapije tako da dodje na isto...neko ga pije i do dve sedmice pred porod, tako da Maro, ako ti ne ukinu za dve tri sedmice, sama trazi, jer je potrebno da se metformin "iscisti" iz sistema i da ne prelazi u mlijeko. E sad, nedavno sam citala da u svijetu zene piju metformin i za vrijeme dojenja, bez ikakvih posljedica po bebu a i majku ali ipak ne bih se igrala s tim... Ja nocas nisam bas spavala, Andrea je imala temperaturu citavu noc, danas je bila dobra, ali evo maloprije smo joj mjerili i opet je krenula ka gore...nadam se da cemo barem veceras malo odspavati jer ni danas nismo uspjeli da odmorimo pored nje... Cujemo se sutra debelice...
|
|
|
|