|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ]
5.2.2014 13:58:09   
Jeltje
Lavice28, vidim da si ti 26+5, a ja sam 26+6...ahahah. Koja slucajnost. Kad ti je termin, verovatno 09.05? Meni je 08.05. user posted image

Dunja RR, thanks za informaciju iz prve ruke. Sad cu i ja polako do apoteke da ga uzmem. A moram i vitamine, jer mi je nestao Ogestan. Pitam se da li da predjem na Elevit ili nesto drugo!?

Nimfa, nadam se da ti je dobra kafica...hahha user posted image Draga, drzim ti fige i polako...brzo ce taj 18.02. user posted image

user posted image user posted image user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 251
5.2.2014 14:02:45   
Lepterija
Dobro si upamtila, bila sam u decembru 17 dana u bolnici, krvarila sam pomalo zbog odlubljivanja plodovih ovoja kod jednog ploda. To je sraslo, hvala Bogu, nema vise ni u tragovima. Inace trudnoca mi je OK. Ja se nisam strogo pazila ni posle VTO, samo 2 dana odlezala u Leskovcu. Kuci ne podizem tesko. Medjutim, imam probleme sa kostima karlice, ja vec 10g. imam artrozu kukova i kolena, pa sad i tupla trudnoca, kad zaboli, bas boli. To me sprecava da mnogo radim savijena i da mnogo setam. Sat vremena hoda plafon.
Posao nemam u zemlji Srbiji. Napustila sam ga u BL i 7g. cekam u Sokobanji i sad kad sam posla na VTO, oni zovu da radim. E pa nisam ni razmisljala, ovo mi je prece. I sad sam mogla od januara (ja sam uciteljica inace), ali nisam htela da prihvatim, ipak sam ja rizicna trudnica, ma kako se osecala.
Evo poslednjih dana nekako mi se izdigao stomak, popunila ga materica i ja bas slabo osecam bebe i nekako sam se ufrkala zbog toga. Ja uopste ne znam koliko treba da se osecaju u ovom periodu user posted image

IZVORNA PORUKA: Jeltje

Lepterija,

To je to, dali su ti zbog hemoglobina, jer je za njega donja granica 120...a tebi je 100, meni je 90 :(...Ja se nadam da ce mi kada ispijem ovu Tothemu i uradim ks sve biti ok, pa necu morati nista vise da pijem...
Inace, kako si ti? Znam da si ono bila u bolnici i da je posle sev bilo ok...KAko se osecas? Jel mirujes ili skitas?

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 252
5.2.2014 14:18:53   
lavica28
Jeltje hehe, jeste 09.05. user posted image ! Samo je bebac napredniji za dve nedelje,tako mi je doktorka rekla na poslednjem UZ. Malo smo veci ali kaze da je to sve u redu! E da smo u istom gradu pa da budemo zajedno u porodilistu user posted image

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 253
5.2.2014 14:29:12   
Milica cica
Pozdrav ženiceuser posted image
Jole super za krevetac, mi smo kupovali neke stvarčice, ali još ništa krupno.
Lepterija i ja pijem Heferol, a gvožđe mi je sada 111, ipak je ispod donje granice, a bilo mi je 104.

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 254
5.2.2014 15:04:51   
lavica28
Zenice, od jutros me kao malo zaboli od pupka jedno 30cm ulevo dole pa stane, i tako od jutros. Bebac se mrda i rita.. Valjda taj bol nije nista jer nije konstantan, ja racunam to se samo siri valjda stomak, ili sam mozda neki misic malo isteglauser posted image Sta vi mislite?
Ne brinem, ali bolje da pitam, mozda je neka imala nesto slicno

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 255
5.2.2014 15:05:04   
Jeltje
Milice,

Mislim da ti je to hemoglobin 111, a ne gvozdje...Gvozdje ne moze da bude toliko visoko. Inace, kako podnosis Heferol?

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

Direktna veza do poruke: 256
5.2.2014 15:16:29   
degu
Lavice meni se 2 puta desio taj bol oko pupka i nailazila sam da je to normalno kao i sve ostalo user posted image
Vidim pisale ste o trudničkom išijasu. Kad se to javlja? Ja od početka imam problem s leđima, toliko da mi se noga koči kad hodam, pa baš moram da pazim jer nekad nemam osećaj u nozi. Bole me krsta i trtica jako. E sad to nije stalno, nekad manje, nekad više.
Inače konačno je došao malo lepši dan user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 257
5.2.2014 16:09:30   
dunja123
drage moje drugarice, ja sam od danas na bolovanju. Presekla sam, vise nisam mogla da se nerviram sto ne uspevam da budem na dva mesta u isto vreme. deca su stalno nesto bolesna i vrti se sve u krug. Danas sam kolege za pozdrav pocastila kolacicem a vama sam napisala recept da vas pocastim. Evo sad sam sa decicom i odspavala i osecam se kao da je to sve bilo jos pre neki dan ili barem juce. Ceo dan smo se igrali kockicama i pazlama. Morala sam da se odmorim malo:) Nadam se da mi sad sledi uzivanje. Prvi put kad sam se pocela da pratim ringeraju bila sam uplasena, tuzna i trebalo mi je samo da me neko saslusa, a sad sam tu i da ja cuejm vas i ako mogu i nekim svojim iskustvom vamam pomognem. Hvala vam devojke za sve i nadam se da cu vas uskoro bolje upoznati

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 258
5.2.2014 16:15:33   
dunja123

IZVORNA PORUKA: Lepterija

Evo poslednjih dana nekako mi se izdigao stomak, popunila ga materica i ja bas slabo osecam bebe i nekako sam se ufrkala zbog toga. Ja uopste ne znam koliko treba da se osecaju u ovom periodu user posted image

Lepterija, ja bebu osetim kad se najedem( iliti rucam), pa onda legnem i umirim se. Posle nekih 20 -30 minuta krene da se migolji. Probaj tako

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 259
5.2.2014 16:23:39   
New Mom
Bem li ga, ova tema se vise ne da ispratiti.user posted image I imam osecaj da je nesto bzvz i da pisem.user posted image

Trudnice, stoga samo jedan user posted image za sve!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu dunja123)
Direktna veza do poruke: 260
5.2.2014 17:24:24   
Jole84
Joj iskrena da budem i meni je ovo malo previše user posted image Dok pročitam šta je koja napisala,zaboravim šta da odgovorim i kome,baš mi nešto zbrkano user posted image rasejana trudnica user posted image
Lavice nadam se da ti se pridružujem u školici ovih dana user posted image
Jeltje ja sam za gvožđe koristila Ferrum one što se grickaju i bilo mi je baš loše od njih,stolica katastrofa....pa sam sad prešla na neki sirup po preporuci apotekarke i mnogo ga bolje podnosim a ukus mu je slatkast,inače je za decu. Šta ima novo kod tebe,kako leđa? Ne brini,doći će dan kad ćeš i ti da sređuješ,ja sam možda i poranila,al lakše mi je tako,i finansijski i psihički.
Mici nije krevetac user posted image nego krevet za mene,a krevetac neću još,rano mi. Jel si ti počela s pripremama? user posted image
Gde nam je Vik,sutra je veliki dan user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 261
5.2.2014 18:20:11   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: Jeltje

Milice,

Mislim da ti je to hemoglobin 111, a ne gvozdje...Gvozdje ne moze da bude toliko visoko. Inace, kako podnosis Heferol?

Da,da hemoglobin ne gledam šta pišemuser posted image Odlično ga podnosimuser posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 262
5.2.2014 18:23:36   
Milica cica
Uh iskrena da budem ni ja se ne snalazim najbolje od kada su spojene teme, mislim da baš i nije najbolja ideja da sve bude spojeno. Što kaže Jole prosto zaboravim šta sam kome htela da napišem. Možda ne bi bilo loše da se ponovo vrati ono po tromesečjima.
Vik držimo fige za sutra i mislimo na tebeuser posted image

Direktna veza do poruke: 263
5.2.2014 20:40:03   
viking
Hvala ženice drage, sutra sam na programu prva, dakle oko osam, što je super, da ne budem gladna i žedna ceo dan user posted image
Inace sam super, jos uvek nemam tremu, ali je zato mm ima za nas cetvoro. Pita ga kuma "koji je plan za sutra?" a on odgovara "Plan je da preživim!" user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

Direktna veza do poruke: 264
5.2.2014 20:42:04   
pocahontas
jooj Vik diiiivnoooo i srecno!!!user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 265
5.2.2014 20:48:12   
Lepterija
Srecno Vikuser posted image user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 266
5.2.2014 20:51:35   
dunja RR
Vik srećno, čekamo najlepše vesti ujutru user posted image user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 267
5.2.2014 20:58:13   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: viking RR

Hvala ženice drage, sutra sam na programu prva, dakle oko osam, što je super, da ne budem gladna i žedna ceo dan user posted image
Inace sam super, jos uvek nemam tremu, ali je zato mm ima za nas cetvoro. Pita ga kuma "koji je plan za sutra?" a on odgovara "Plan je da preživim!" user posted image

Joooooj mama Vik!!!!! user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 268
5.2.2014 21:03:16   
Milica cica
Svaka ti čast Vik koliko si izguralauser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 269
5.2.2014 21:12:35   
mamica 91
Vik svu srecu ti zelim sutra user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 270
5.2.2014 21:25:03   
lesica
Vik, user posted image Jooooj user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 271
5.2.2014 21:31:54   
17 joka
Vik, konačno dođe i taj najlepši dan, puno srece user posted image user posted image user posted image user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 272
5.2.2014 21:33:20   
viking
Hvala, ljubim vas sve user posted image user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 273
5.2.2014 21:37:19   
Verolina
Vik, tvoja trudnoca je prosla ocas poslauser posted image
I da dodam, dabogda te sutra poradjao najzgodniji doca od svih docauser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 274
5.2.2014 21:48:32   
viktori
Vik mislimo na vas! user posted image

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

jupi

KOLIKO STE KILOGRAMA DOBILI U TRUDNOCI?

od 10 do 15 (57%)

od 16 do 20 (28%)

od 21 do 25 (9%)

vise od 25 (6%)

Ukupan broj glasova: 161

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here