RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Olga75 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:33:03)

Adulence , to je neki limfni cvor , ne znam da li si imala neku virozu onih dana ili ces imati
ali svakako idi da ti to neko pogleda

New Mom -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:36:51)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Adulence , to je neki limfni cvor , ne znam da li si imala neku virozu onih dana ili ces imati
ali svakako idi da ti to neko pogleda

Htedoh isto da napisem.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:36:56)

IZVORNA PORUKA: adulence

Jao misho hit si napipala sam sebi ,a ne ivi....anck kao da ceo taj deo ispod zavrsetka kose bas na vratu ne iza uha...znaci skroz gornji deo vrata...misho nadam se da je salce,kod mene ga bar ima

hahaha ajao ja kapiram sve vreme Ivi. Izvini ja ovde po kuhinji tamo vamo pa i citam stojecki i kucam ahahhaha...

E znam sta to moze biti
ne brini idi kod dermatologa ali recice ti da to nece otklanjati moj tata to ima. Zaboravila sam kako se to zive fibri nesto....

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:37:24)

Hvala oga...svakako idem ali reko da se malo umirim jer me bas neka frka uhvatila...ja sam pomislila da to nije zbog nosanja ive i ja stalno pogrbljena...svakako idem pa cu vam javiti...

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:42:12)

Zene a taj limfni cvor jer se to samo povlaci ili?hvala vam svima...

New Mom -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 10:44:45)

Ako je neka viroza, sam ce se povuci kad prodje.

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 11:20:59)

Adulence, evo i mene, do 1 cm se smatra da je ok, onako prstom kad opipas, sve preko toga je uvecano, to zovu reaktivni limfadenitis - dakle limfni cvor je odreagovao na nesto u blizini. Regija vrata, usiju, ukazuje da se tu nesto desava. Ne mora da znaci da ces biti bolesna, mozda ti se organizam izbori a limfni cvor povuce. Uvek gledaju regiju koju drenira cvor, pa znaju u kom predelu se nesto desava. Ja sam mom bebcu napipala pazusnu letos - i povuklo se samo od sebe. [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 11:34:17)

Di ste zene, evo i mene ( joj sad se setih, imam ja tamo kod mojih roditelja nekog dedu komsiju Milosava, otpratila njega deca u selo kad su bili mladi i napravilu zurku, al Milosav se vratio uvece iznenada i zatek"o ih pa povik"o- ko je ovo sijelo zvao, da Milosav nije znao? [sm=smiley36.gif]), ju sto meni lutaju misli, al to je moje drugo ime, nego rekoh ja vama, ja sve tako, al ne zaboravim ni jednu od misli nikad [sm=jezicek.gif].

Moj baja se probudio u pola 6, e to mi je najgore vreme. Sat ranije ili sat kasnije mi je ok. Da je sat ranije imao bi nocni podoj, a sat kasnije normalan prvi jutarnji, ovako sam ga malo razvlacila da bismo se iole pomerili ka nekom normalnom vremenu za prvi jutarnji... bre, mrkli mrak u to doba. Sinoc kad sam usla u sobu oko 12 on se naravno probudio, al nije bilo velike frke, dadoh mu da sisa. A budi se tako sto se dovodi u cetvoronozni polozaj i ustaje, ja mislim da nije ni svestan skroz sta radi. Danas ce biti dug dan. Tata nam na putu. Sami smo nocas. Joj, bice sve ok, je l tako [sm=smiley1.gif]?

Adulence, daj muzu nek juuuubi da plodje [sm=smiley1.gif]. Bice ok.

Caos svima.

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 11:35:37)

BAr dan mamice
mama micki srećan vam najsrećniji dan [sm=bravo.gif]
adulence rekoše ti žene..verujem da nije ništa ozbiljno..nego nako u prolazu...jel si prala kosu, pa napipala..
T je kao dobro..normalno spavala, samo što joj je smanjen apetit[sm=smiley13.gif] mleko pije duplo manje, evo sad palentu koju obožava je pojela jedva 5 6 kašikica..i juče je mrljavila, al ne ovoliko..temp nema...nije htela ni puno vode da pije juče...ne znam da l sam se istripovala da manje piški...mislim ima u pelenama al ne koliko inače, mada kažem nit jede nit pije ko inače..jel može to zbog toga? nisam pametna..a ovako je ok, sem što malo njače al to je više zato što ne može da uradi ono što je zamislila....jel moguće da je ipak neki viruščić iako nema temperaturu[sm=zmeden.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 12:39:48)

Zenice evo mene iz dz ,besna kao ris posto nisu hteli da me prime i nije ih zanimalo sto sam sa bebom...bice valjda sve ok...

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:10:48)

Jole, moguce je, bori se, pa ce se i izboriti. Ni ne treba da trosi energiju na varenje, ne sekiraj se, Nek jede koliko joj prija, sutra ce vec biti bolje videces.[sm=smiley1.gif]
Adulence, a da nemas neku bubuljicu u blizini?
Zene, kaputic je san snova, jako sam zadovoljna! Samo da otvorim rupice za dugmad i dugmad da prisijem! Bas sam srecna! [sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:14:14)

Torbi nemam bubuljicu ono sto mene brine je sto to nije kuglica nego je siroko kao da imam oteknutu tracicu ne znam kako da objasnim...

Torbica -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:16:36)

To je to, kao jaje, duguljasto. Tako se pipa limfni cvor, on i nije okrugao skroz. Glatko, pokretno pod prstima.

adulence -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:19:23)

Pa da tako nekako i ne boli me...mene strasno boli vrat u poslednje vreme jer mi je iva teska i nosam je ili hodam sa njom...pa pomislih da mi se nije upalilo od pogrbavljenosti

Anoniman -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:20:59)

jole, da joj ne raste neki zubic?

majared -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:24:10)

Poludecu, danas je dan kada mi nista ne ide od ruke. M se prvo usrao - pesvukla, pa se polio sokom iz flasice - hajde sve Jovo nanovo, ovaj put od glave do pete, pa kmezi vec dva dana, valjda mu rastu zubi. U medjuvremenu je i bljucnuo dorucak srecom ne na sebe nego na poseljinu. Sad sam mu skuvala rucak da bih utvrdila da je tikvica gorka [sm=smiley29.gif].

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 13:35:26)

Joj kseno..njoj stalno rastu zubi[sm=smiley36.gif]...ja više ne znam..te četvorke se više ili trojke nemam pojma koje će pre...al ona stalno balavi i stalno glođe, pa mi to nije neki reper..ja pipam redovno nema ništa, a sve je onako mekano, kao da je otečeno...bem li ga više...
Evo nije htela palentu, kočila se ko otrov da joj dajem..a posle sam joj ponudila mleko i popila je 150..
Sad smo bile u komšiluku kod kumova...i onaj mali drndoš danas, bio gladan pa poče da plače a T kako on kmekne tako i ona ponavlja i kad se rasplakao, poče i ona da plače..ko da se razumeju pa vadi svoju dudu i daje mu i mazi ga..[sm=smiley36.gif]o Bože...da smo znale da snimimo ono...
Evo sad je zaspala...
Uhh adulence, baš su stoke..nemoj brigaš ako ne boli il nešto protrčava ili stvarno ako ti je budžica sa strane na kojoj najčešće nosiš Ivu..i ako ti je baš uz vratnu kičmu, pa onako što bi se reklo u samom korenu lobanje..oće tako da se malo naduje i nuhalni ligament odnosno sam pripoj..pošto opisuješ da je kao traka, a bude i kao kuglica bliže lobanji..može da boli u pokretu posebno kad savijaš glavu, a na dodir ne boli..al ako te ligament boli(onako na pokret) onda moraju da te bar malo boluckaju i mišići vrata...oće to od nošenja ili posle pranja kose ako si prala nad kadom, pa još plus ako te malo pičnula i promajica. Moje 6. čulo kaže da ne brigaš [sm=smiley31.gif]

pocahontas -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:29:26)

a zasto te nisu primili? sta su ti rekli?! ja bih odmah otisla kod zastitnika prrava pacijenata, pa to je majku mu 5 min da te neko pregleda i ako nemas zakazano..stvarno sramota.
jole mozda joj samo naisao period,malo zubi, malo promena vremena...ja uvek krivim zube i vreme[sm=smiley36.gif]
mama micki srecan rodjuuus![sm=darilo.gif]

Olga75 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:42:15)

pa nisu je primili verovatno jer nije zakazala ili jer njen izabrani lekar ne radi
pravila su pravila
uvecani limfni cvor nije urgent , tako da zastitnik prava pacijenata na zalost ne moze da pomogne [sm=smiley13.gif]
ma ,ajte , dete sa neoverenom knjizicom - palaca se participacija , istaknut cenovnik
a kao deca , trudnice i porodilje i blablabla
banana
niko nece da mu skidaju sa plate , svako ima nekog da hrani [sm=smiley13.gif]
otisli smo , ne jos zvanicno ali jesmo i to odavno u pm
i to je to
imas para leci se - nemas para , jbg , sta cu ti
i jos ako naletis na baksuza ( a svugde ih ima ) saosecanje , ljudskost , briznost
to ovde postoji samo u tragovima

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:45:42)

Dobar dan mame,ja se evo vratila sa komosije..i zaključili mi bolovanje[sm=hudicek1.gif] kažu imaš pravo da se žališ li neznam koliko to traje...zato sam nazvala direktorku i objasnila joj situaciju i žena mi je rekla da za te dve nedelje mogu da koristim godišnji koji nisam letos ceo iskoristila...tako da sam taj problem nadam se rešila..Ja otišla da kažem to mojim koleginicama ,kad tamo i moja sobna otišla na bolovanje...radi sama devojka koja je došla mene da menja...strašno,znači i da počnem prekosutra da radim kako mi je komisija odredila ja bih radila sama.Toliko o pričama svih da će mi pomoći i poštedeti me posle operacije ,nema toga ovo je okrutan svet
Adulence i ja mislim da ti je to verovatno limfna žlezda koja se uvećala..a to da te nisu primili verujem ti,nema tu milosti,i sama sam puno puta to iskusila

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:51:42)

Olga svaka reč ti je na mestu...i ovde je tako...samo se moliš bogu da se ne razboliš nešto ozbiljnije jer onda si nadrljao,em što po doktorima moraš da se vucaraš nego i skidaju ti od plate skoro pola...tako kada ti je novac najpotrebniji oni ti ga uskraćuju,a kad si na bolovanju gubiš prava i na putne troškove i još neke stimulacije...strašno kakav nam je sistem

jole82 -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:52:49)

Poc[sm=smiley36.gif]
Nego sad se israla ko grlica...al liči na kakicu kad je bila samo na mleku..dakle nije nikakva voda nego onako ređa kašica...al ga opisah slatko[sm=jezicek.gif] a faktički poslednja 3 obroka(od sinoć) su joj samo mleko..mislim da ovo nije proliv, tripujem da bi bili još ređe..tako da se nadam da je od toga..nema t, ne kuka...balavi i njače...i curi joj leva nozdrva[sm=smiley23.gif]

Evo konačno je sad jela pileću supicu sa malo mesa tikvicom i šargarepom plus pirinač...
Kuvam joj kompot, pošto vodu nešto bojkotuje danas, pa ajd nek pije taj sokić iz kompota i posle banana sa kojom jabukicom...bem mu miša više..
Znam da ov nije ništa alarmantno..al znate kako ide, svakom je njegova muka najveća...

Anoniman -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 15:57:40)

vikiveki, jbg, i logicno je da se ne placaju putni troskovi kad si na bolovanju jer nemas troskove puta do posla. ali barem vama se placa bolovanje. ja idem na ugovor i placaju me, naravno, samo kad radim. ako se razbolim ili nesto slicno, u najboljem slucaju nadoknadim casove kad se vratim, a kad bi trebalo biti nesto duze (kao npr. kad sam se porodila), jednostavno gubim te pare. A obicno ne ostvarujem ni pravo na nadoknadu od biroa.

jole, i ta redja stolica moze biti od zuba.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 16:01:33)

Viki dobro je da si popricala sa direktoricom.

Jole moram primetiti da se ti stalno nesto zalis[sm=smiley36.gif], mislim ja se zalim na temperaturu u kuci (citaj muza) i uspavljivanje/nespavanje mog deteta al tebi stvarno svaki dan nije nesto po volji. Da nisi ti jedno matoro dzangrizalo??[sm=jezicek.gif]

D spava. Otisli majstori. Mm duze radi ja cu sad nesto da prevedem jednoj ucenici a kasnije mi dolazi sestra od strica da joj pomognem oko matematike i engleskog isto. Nadam se da cu opet na miru prevesti ova 4 teksta i da sem oja guzica nece buditi.

Sutra ce mi doci drugarica iz Ruskog Krstura sa svojim sinom, jeeeeeeeeee...Imacemo drustvo ceo dan. Malo da se izdivanimo. Nismo se videle sto godina. Mozda cemo posle cak i zajedno do grada da se nadjemo sa jos jednom drugaricom. Videcemo u svakom slucaju necemo biti same. Trebalo bih negde da uglavim i jedan privatan cas verovatno cu ga staviti rano ujutru pa da sam posle mirna.

Odoh da prevodim pre nego sto se guza probudi

vikiveki -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (3.12.2013 16:02:11)

Jole ,ovo kako si ti opisala T minuli rad(čitaj kaku) rekla bi da to nije proliv,već samo obična stolica koja je takva zbog mleka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>