Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 9:38:28
|
|
|
|
ivaMark
|
Dobro jutro. Big mum, mojoj bebi su sve babe i dede jos uvek zivi ali... baba (mm mama, nije bila dva meseca da je vidi, a prolazila je ovde, isla u crkvu, dva puta dolazila do vrata ali nije ulazila, zuri), svekar zivi u Austriji i kada dodje preca mu je rakija i sve ostalo nego da bude sa bebom (a i sta da ocekujem od njega kada su se on i svekrva razveli kada je mm imao sedam meseci-nasao covek drugu (vesticu inace), moj tata ne moze da dodje od posla, jedino mama moja sto dodje i bude ovde po mesec dana. Sestra moja je samo jednom bila (dok se nisam porodila) a kada se beba rodila niko od mojih nije dosao.... Strasno! Ali neka, beba ima mamu i tatu. Zazik, lepo napisa Sanjica26.. i mojoj sestri je mala svasta govorila... najzesce je bilo: necu da zivim sa vama! Mislim da tada nije imala ni 5godina. Dijance, samo strpljivo sa sikenjem... moja je pocela da coka tek desetak dana posle porodjaja. Sve vas
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 9:55:38
|
|
|
|
zazik
|
Vikiveki pogodila si u metu. Tačno si rekla one reči koje ja nisam mogla pronaći. Kao da muči sebe, tera nas od sebe, zbog nekog osećanja u koje ne mogu proniknuti. A juče sam je ostavila u vrtiću sat duže, jer je to tražila, da se igra sa decom, i kad sam došla rekla je da me je čekala i ljubila me i mazila. Za tatu kaže da je najjači na svetu i njen tata sve može. I tako svake nedelje druga priča. Doktorkakristal, u pravu si. Toliko je volim da nekad mislim da ću se ugušiti. Plakala je puno kad je počela škola, jer sva su deca u ulici puno starija i molila me da ide u vrtić. Kopali smo i rukama i nogama da je upišemo, a sad veći deo dana razmišljam koliko je sati i kad će ona kući. Jedina želja mi je da je izvedem na pravi put, ali voleću je i braniti šta god da se desi u budućnosti. svaki roditelj voli svoje dete, ali kad dobiješ dete posle šesnaest godina i to na način kako je Mimi došla, to je poseban osećaj. I žena koja je za nas bila zadužena, rekla je da je odradila veliki broj usvajanja, ali i dalje ne može da pojmi kako se oseća usvojitelj kad konačno dobije svoje dete. Svi mi govore da samo na dobrom putu, da se ne brinem. Možda sam stvarno paničarka. Ne znam više. Vidim ovde da su moji problemi slični sa problemima drugih roditelja i to mi je olakšanje. Daće Boig da bude dobro. Kad nas je sve skupa dovde doveo, vodiće nas i dalje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 10:30:32
|
|
|
|
lokica77
|
Jutro i od nas, svima koji danas slave srecna slava mi jutros standardno K spava, ja cituckam, pijem kaficu i ne znam sta dalje. Danas nista ne radim, nista ne spremam idemo ceo dan na slave, a moja mama ce cuvati K pa ce ona spremati za njih dve, a ja prosto ne znam sta bih sa slobodnim vremenom
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 10:57:00
|
|
|
|
jole82
|
Ola mamitas Srećna slava svima kojima slave adulence nasmeja me za ivu i njeno spavanje...pa oće to tako... zazik šta ste sve prošli, ne sumnjam da ćete se izboriti..proces je svakako dug i treba puno i živaca ali samo zapamti da sve to što radiš (posebno doslednost i principijelnost počevši od osnovnih higijensko dijetetskih navika pa na dalje) radiš upravo za njeno i fizičko i mentalno dobro..i time se vodi..a da je teško, verujem da jeste, ali nije i nemoguće Dijana ljubi nam drugara malenog (mnogo je sladak onako ko kiflica) Mi ćemo posle T doručka u mini nabavku pa do kume na kafu. Lep dan mame
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 11:56:30
|
|
|
|
Torbica
|
Poljubac i od mene! Srecna Slava svima koji slave. Zazik, jedna od one dve se zove Vesna Siljic, pa se mozes posavetovati, psiholog koji se bavi decom koja su na hraniteljstvu ili usvojena. (Za drugu kuma ne zna napamet, kad nadje gde je zapisala, javicu) Mi cemo kod kumova (mi smo ih vencali) na Slavu danas. Ljubim vas
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 12:12:15
|
|
|
|
big mum
|
DD mame Srećna Slava svima koje danas slave. Trkosava,Torbica i svi ostali hvala na podršci .Znam sa je moja Sofia jako sretno djete i da je ne pogađa to što baka nije došla na priredbu a osjećaj za dedu nema.Znam da smo mm i ja centar njenog svjeta kao i njih dvoje našeg.Ali onako dođe mi teško kad vidim kako bake a pogotovo deke grle ,ljube svoje unučiće a moji to nikad neće osjetiti Odo uspavljivati Strahinju,pa pa
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 12:19:03
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobar dan,ja samo da poželim srećnu krsnu slavu onima koji slave ,a drugoj polovini koja ide na slavu želim lep provod Ja pravim pahuljice od papira kada završim,uslikaću i staviti u odgovarajuću temu
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 12:19:14
|
|
|
|
dijana1*
|
Molim vas za savet! Sada je bio pedijatar i odveli su bebu da mu daju infuziju pa ce mu poslepodne ponoviti nalaz. Problem je sto je na danasnjem nalazu imao povisene hematokrite. Dr. me tesi da je moguce da je bio gladan pa de je zbog toga. Ali meni je sve nesto sumljivo. On je rodjen u utorak u 13:10 , tek sada ce 48h od rodjenja i izgubio je oko 200 g. Rekao je ako nalaz i dalje bude povisen ide na intenzivnu. Znate li ista o ovome? Izludecu do veceras
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 12:43:28
|
|
|
|
big mum
|
Dijana kao prvo sve čestitke Žao mi je aki zaista ne znam ništa o ovome.Samo znam da je normalno da bebe gube ma kilaži prvih par dana doik se ne uspostavi pravilno dojenje i zbog gubitka MEKONIJUMA tj prve stolice. Moja Sofi je rođena sa 3050GR i u prva tri dana je izgubila 300gr zbog fiziološke žutice.Tad su djeca letargična više spavaju manje sisaju pa samim tim gube na kilaži.Drugi dan po rođenju smo napustili porodilište da bi se treći vratili na vađenje krvi iz pete ta neki test i utvrđeno je da je Bilirubin u porastu.I odmah smo primljeni na dječije odjeljenje gdje smo proveli 7 dana.Prvih par dana je išla svaka 2h po 2 h pod lampe.Kad je malo ojačala počela je da sisa sama i napreduje. Jedino ti mogu savjetovati NUDI MU DA SISA ŠTO VIŠE,jer će samo tako potaknuti veću proizvodnju mlijeka.Sisanje ide po principu ponude i potražnje.Pij što veće količine bilo koje tečnosti i NEMOJ SE SIKIRATI-sve će to biti OK SRETNO MILA MOJA
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 13:11:01
|
|
|
|
big mum
|
Zaboravih napisati. Ne znam da kako je kod vas u porodilištu ali kod nas rade po Baby Friendly programu tj bebe su stalno sa mama osim kad idu na presvlačenje i preglede.Babice pomažu prvorotkama oko dojenja i generalno sve žene "tjeraju" da drže bebe kraj sebe i doje. Ponovila sam i ponoviću to 1000xako treba -SVAKA ZDRAVA ŽENA MOŽE DA DOJI SVOJE ZDRAVO DJETE-to je činjenica.Mi smo sisari i priroda je podesila majčin organizam da može da prehrani svoje mladunče. Samo što kod nekoga to ide malo teže isporije i majkama treba pokazati kako.MNOGE SU NARAVNO UPLAŠENE i ustrahu za djete pod pritiskom okoline olako posežu za AD. Treba vjerovati u sebe A sve zlonamjerne komentare ignorisati. I da NEMA NEKVALITETNOG MAJČINOG MLIJEKA!!!!!
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 13:21:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dijana sve cestitke draga!, Pa vidim da uvecan hematokrit nije bas tako ni redak, desava se u oko 5 % slucajeva a nemaju bas pojma zbog cega. Ima teorija ali ne definitivnog konsenzusa. Mislim da ne bi trebalo da bude opasno, u smislu dugotrajnih posledica, imaj poverenja da drze stvari pod kontrolom. Sto se kilaze tice, nije to nikakav problem tj normalno je, moj mali je izgubio za 48 h oko 350 gr !! rodjen je veliki sa 4065 i to je jos uvek bilo prihvatljivo posto je unutar 10 % sto se smatra normalnim. Uopste nije dohranjivan, ovde to u principu ne rade u porodilistu. Taj dan je usledila prekretnica. Vec na otpustu, cetvrti dan imao je 3 900...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 13:38:27
|
|
|
|
dijana1*
|
Maslacak , big M hvala vam. Dr. je rekao da mu se beba cini suva i bledunjava i da je izgubio oko 200 g. Pa to povezuje sa povisenim rezultatom. Sada prima infuziju ako bude los nalaz ponovo ide na intenzivnu pa na poluintenzivnu. To mi se uopste ne svidja. Zvuci mi da i nije naivna stvar u pitanju. Daj Boze da bude sve uredu i da mu posle infuzije bude bolje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 13:43:56
|
|
|
|
jovicaa
|
dijana bice sve ok, ne brini
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 13:47:04
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pa ne znam draga, Mozda doktori imaju jos neke dodatne argumente da ne pricam napamet, ali 200 gr stvarno nije veliki gubitak na tezini. Ako nije dohranjivan. Rodjen je sa 3 200 zar ne, znaci jos uvek ste unutar 10 %. Sa druge strane, bolje je da su oprezni, nece mu skoditi da ga pazljivije nadgledaju i kontrolisu za svaki slucaj. Znam da se brines, to je neizbezno, ali bice sve ok sigurno
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 14:01:28
|
|
|
|
dijana1*
|
Sada mi je bio dr. i rekao je da je nalaz u labar. ali da rezultat pada i on se iskreno nada da ce sve biti uredu. U toku dana ce raditi jos neke nalaze i u 19h cu sve znati. Svaka mu cast kako je dobar. Njegova smena je zavrsena i covek se i presvukao ali je sacekao da vidi da kakav ce biti nalaz pa da mi javi. Uglavnom za sada pada i verovatno je beba bila gladna. Uffffff sada mi je mnogo lakse.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 14:31:13
|
|
|
|
Ana RR
|
Dijo mogu misliti koliko brineš ali verujem da će sve biti kako treba.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 15:30:41
|
|
|
|
jole82
|
Dijo biće to u redu posle infuzije..hoće hematokrit da bude viši kad se dehidrira..moguće stvarno da nije dovoljno jeo a u mleku ima i vode je li...čim je izgubio 200 g...al nije to strašno što reče i dr Maslačak...i naravno samo ga nudi da coka..oni to iz predostrožnosti i bolje tako da ga malo revitalizuju infuzijom, pa će i on biti jači posle toga i moći će bolje da vuče... Poslah čestitke konačno Dete mi dremnulo čitavih 12 minuta u kolima, a budna je od 8 jutros...to je sve što je spavala danas...i evo je vršlja već 20 min po krevecu, kao ne spava joj se pravi se velika..ccc Odoh krš i lom da rasklanjam, pouključujem mašine pa i neki ručak da pravim..
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 17:42:12
|
|
|
|
zazik
|
Dijani1 puno lepih želja i da kriza brzo prodje. Hvala svima koji su čestitali Slavu. Moji gosti se polako razišli. Tata hrče na trosedu, Milica je dobila nove pečate od krompira, vodene boje i mušemu i biće mirna narednih dvadeset minuta. Mašina pere. Meni se prispavalo, pao mi pritisak. Sad ću još malo kupati Dovište, slabo je spavala u vrtiću, pa se nešto mislim da se i ja uvučem u pidžamu. A ona od svega, traži burek za večeru hahahaha. Uhvatila sam ujku da ode. Čini mi se da će sa mnom biti ko nekada: 19.15 - Laku noć, deco!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 18:06:10
|
|
|
|
Rosita
|
Vecer. Mi bili na kontroli sa devet meseci, pa D sad malo drema. Bas je bio dobar, nije plakao :) Sav nam je nekako lazy day. Mm navaljuje da damo D ribu, al cika pedijatar veli ne do godine.Za citruse je fleksibilniji, moze da se proba malo pa da se vidi. Zazik, srecna slava! Dijana, drago mi je da ide na bolje, bice sve ok! Sad cemo da zovemo komsije na kafu, kad D odrema. Pozdravcic.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 19:22:08
|
|
|
|
Zemunka85
|
Pozdrav mamice i od nas. Nemam vremena nista da citam, navatali smo neki gaaadan virus, nije nam dobro. Bas se malena pati, odlepicu vise. Nadam se da ce se oporaviti do Dea Mraza, jer ovih par dana je bila bas bas lose i umorna je, neispavana .. imamo jos tri dana, drzite nam fige :D. Masemo vam ...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 20:03:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Cao cure, ja samo da mahnem! Mrtva sam, upala sinusa i grla a i T ima upalu grla i Temp uzassss
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 20:38:44
|
|
|
|
doktorkakristal
|
gde ste drustvance vidim zavladao neki virus drzite se procice,kod nas se razisli gosti bilo i dece jao ugnjavili su Doru,sta cu nisam mogla da je skroz odbranim ,okupala sam je i nahranila,sad sedim i cekam napad grceva
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 20:45:43
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
A moja kad ne spava dva sata tokom dana odvali se od spavanja. I ja krecem.posle hranjenja mapad grceva. I to je uvek uhvati nocu.
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 19.12.2013 21:41:03
|
|
|
|
Torbica
|
Anck, da brzo prodje Zemunka, pisala sam ti. Odoh, ljubim vas
|
|
RE: Razgovori mama 12/13 [chat] 20.12.2013 0:59:52
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobro veče,ja samo da se javim...skoro smo došli sa slave,deca su se izigrala i čim smo došli odma sam ih sredila i sada spavaju.Stigla sam malo da isčitam prethodne postove i vidim da je Dijanin bebac bolje tj. da mu ultati opadaju.kako reče Big mum,dijana nemoj se nervirati i što više sisaj svoga bebca i ja mislim da će biti sve uredu. Premorena sam pa ću vam sada poželeti laku noć.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?