doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (19.12.2013 9:11:31)
|
Dobro jutro,Dora jes sinoc opet imala gadan napad grceva zato nisam ni pisala,caj od kima sam davala ne pomaze,pije onaj hipp caj,mada eto ni to ne pomaze,ponovo sam joj dala kapi espumisana,vristala je blizu tri puna sata i na kraju jedva jela i zaspala,spavala do pola sedam jutros,kod nas je slava,tj moji slave ,a mi smo kod njih ZAZIK ja o vaspitavanju dece ne znam puno jer moja Dora ima tek 2 meseca,misljenja sam da je stvarno tesko pravilno vaspitati i sopstvenu decu a kamoli dete koje je patilo i imalo iza sebe tezak period ,ona je u specificnom periodu ,secam se da je Frojd objasnjavao neke stvari koje se desavaju oko 4,5 godine,to ce ti psiholog bolje objasniti ,sto neko rece ona jos ne moze skroz da zaboravi njen predhodni zivot kod tih hranitelja bez obzira sto je zivela u losim uslovima,za nju su to bili jedini uslovi za koje zna,sad malo glupo poredjenje ali cula si za Stokholmski sindrom,gde se zrtva veze za svog mucitelja,psiha je komplikovana stvar,mislim da ona prvo nije ni navikla da bude potpuno srecna,mislim da je bune osecanja koja oseca kod vas,da se plasi mozda da je to samo trenutno,da se tim stavom prema tvom muzu ona u stvari brani da ne bi bila povredjena,bez obzira sto je mala nije iskljuceno da razmislja i rezonuje kao mnogo starije dete i sama si rekla da je bistra.Ti si velika i hrabra zena i preguraces ovaj period sigurna sam,posavetuje se sa jos nekim,vodi se pre svega svojom intuicijom,kao njena majka tacno ces znati sta treba u datom trenutku,bez obzira sto je nisi rodila sigurna sam da je osecas kao da jesi.
|
|
|
|