jovicaa -> RE: Razgovori mama 12/13 [chat] (17.12.2013 20:42:39)
|
evo i mene.. malo virim da vidim sta piset_e.. ja standardno, deca, faks, ucenje.. kucne obaveze, malo sredjujem ormane ne znam sta mi bi[sm=smiley36.gif] klinci standardno, s tim sto je maksim bas nemoguc sa nosanjem, hranom, svim. mislim da cu ga ipak upisati u jasle, mozda mu to pomogne da se malo uredi, sto bi rekli uobroci na svim planovima[sm=jezicek.gif] i tako.. kod nas je isto opet pocela faza otimanja, tj aleks bas ima neki stav sve je moje, necu da delim i tako.. mislim da je to normalno u periodu individualizacije sa tri godine, i ja uglavnom gledam da mu objasnjavam da je sve zajednicko, i da igracke moraju da se dele. mada ne znam ni koliko je to dobro, s jedne strane treba da ima i nesto svoje, ali time se ugnjetava maksimov integritet, pa smo cesto izmedju dve vatre, pogotov zato sto maksim apsolutno tacno zna sta hoce i kako hoce.. tako da nekako balansiram.. objasnjavam i tako.... nekad to sto kaze torbica sklonim nesto oko cega se dzapaju i sl.. u principu mislim da su generalno ok. ne biju se i otimanje dolazi samo u nekim kratkotrajnim fazama, tako da sam zadovoljna.
|
|
|
|