RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 12:00:38)

Dani a soda bikarbona? Meni počela da se pojačava gorušica, u večernjim satima. Joj ti još malo [sm=bravo.gif]

New Mom -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 12:04:18)

Dijana[sm=smiley13.gif] Joj, valjda će brzo proći...

Dani, a jesi li probala nešto od lekova? Gelusil npr.? Mnei pali.

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 12:08:17)

I htedoh još nešto da te pitam, kako se krećeš, jel možeš da prošetaš? Ja već sada slabije, jer imam svakodnevno to stvrdnjavanje stomaka, pa malo po kući ako skuvam ili prošetam do pijace/prodavnice to mi je to i to ne svaki dan.

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 12:23:30)

Dijana, pa gde baš sada? Stvarno vam nije lako sa malom decom, ja često pomislim kako bi to izgledalo da imam jedno ili dvoje koji trčkaraju okolo.... Svaka vam čast, stvarno!

Za Srnu sam i ja juče pomislila gde li je, ali sam očekivala da se javi uveče, tad obično stigne do kompa ali nema je. Na FB nema nikakvog obaveštenja... Srna, javi se!

Jole, stavila sam sliku u temi Tapete za dečije sobe [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: Jole84
Vik okači slike tapetica da vidimo [sm=bravo.gif]

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 13:22:29)

NM od gelusila mi je muka, povracala sam a Mico soda bikarbona mi je resenje na kratke staze. I ja se slabo krecem. Danas sam prvi put posle tri dana izasla van. Ovih par dana imam obaveze a ako se ne porodim ne mrdam posle do Nove godine van. Nosim pojas i to mi zivot olaksava ali da zateze zateze

Jole84 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 14:07:34)

Dani a bademi ti beše ne pomažu? Ili Fanta par gutljaja [sm=smiley1.gif]

srna001 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 14:16:36)

Evo i mene.Dok vas iščitam treba mi 100 godina![sm=smiley36.gif]
Tu sam još 2 u 1! Nije me bilo pošto se kod nas dogodila vikend klasika, Z dobila temperaturu pa smo je u petak vodili kod dr, grlo joj je upaljeno, dobila je antibiotik.Posle toga sam trčala da uradim briseve, nadam se da će dana sposlepodne stići rezultati.Posle toga O počene da kija i da slini.Strašno.Jedini je problem što Z još uvek ima temperaturu.Bolje joj je ali t ne spada.O je otišao u školu, sutra ima priredbu, danas probu i samo razmišljam da li će i on da dobiej t,Ja sam juče imala jednu ozbiljniju bolnu kontrakciju ali je ostalo na tome.Sutra idem na redovan ctg u bolnicu pa se nadam da će me konačno i pregledati.Inače svi me ubeđuju kako će sutra da me zadrže, počev od moje mame, pa preko mm-a i sl.A ja stvarno ne vidim što bi.Jedino da moja dr ne ide na neki godišnji ali ona nije u fazonu da me muči izazivanjem porođaja ranije , barem do sad nije bila u tom fazonu.

Kako ste mi vi?Vidim krenule ste sa kupovinama!!![sm=smiley36.gif]

A da i na sve to, pošto ne spavam evo već 3. noć juče se ukočim.Šta će još da me snađe ljudi moji.Da li me je dokačila promaja ili mi beba pritiska neki nerv ne znam ali lepo leva strana u krstima i kičmi me stegla ne mogu da se pomerim od bolova.Danas je malo bolje ali sam juče htela da plačem od muke.Dok ležim ne boli me ali kako hoću da se pomerim, da ustanem ili da se okrenem to su bolovi, sve zvezde vidim.MM je par puta morao da interveniše da me podigne.

dijana1* -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 14:36:52)

Srna iste muke[sm=smiley13.gif]
Ajde da nam deca sto pre ozdrave pa da se mirne glave poradjamo. Vuk od 11 h ima 38,5. Zaspi pa ustane, pa kuka kako ga sve boli i vrati se u krevet. Sada spava i cini mi se da je malo samo spala. Veceras pred spavanje ako je bude imao stavicu mu ceipic. I on je dobio antibiotik i sirup za kasalj.
Vik nije svejedno. U pocetku su me bolest i temperature psihicki i fizicki ubijale dok nisam shvatila da je normalno da dete po nekada bude bolesno. Ali me nervira kada se pojavi temp u ovakvim momentima. Ja sam jedina koja mu i izmerim i stavim cepic bez dreke, vriske i suza. A od ostalih hoce da popije sirup. To uvek prolazi jer samo kazemo da mu je poslao dr. Braun medved ili spajdermen[sm=smiley36.gif]

Dada81 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 20:53:35)

Da pozdravim sve trecakinje.Kako izdrzavate? I ja se zadrzim dok sve iscitam,jer ne dolazim po 2-3 dana,pa se bas nakupi.
Srna i Dijana,sto pre da vam decica ozdrave[sm=smiley31.gif]
Nezgodno je to i ja gledam i trudim se da se David ne razboli,ne ide mi se kada ja trebam doktoru,a za njega mi je jos dodatan stres..
Inace,sinoc sam jedva zaspala kako mi je bilo tesko disati,strasno. stigao mi mail od nase RR da sam 34.nedelja,a sutra idem i na kontrolu.Ne znam da li da pitam doktora da me pogleda dole (on to ne radi od pocetka trudnoce) imam uporan sekret i da pitam da li sam se otvorila?!Neobicno mi je i to sto mi ''krckaju'' i pucaju kosti karlice kada god ustajem u toku noci i ujutro iz kreveta,desava li se vama to? Meni sa Davidom nije,ima bas dosta razlike.

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 22:02:30)

Meni isto pucaju kukovi i karlične kosti, naročito ako ležim na jednoj strani pa hoću da se okrenem na drugu, dok se iskotrljam, samo puca!
Mene i kolena jako bole, valjda od težine.

IZVORNA PORUKA: Dada81
Neobicno mi je i to sto mi ''krckaju'' i pucaju kosti karlice kada god ustajem u toku noci i ujutro iz kreveta,desava li se vama to? Meni sa Davidom nije,ima bas dosta razlike.

smeško -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 22:23:48)

Pozdrav, drage moje! Napokon smo izašli iz bolnice da malo uživamo zajedno. Pisaću u temi o porođajima i cr svoje iskustvo i ukratko šta se dešavalo u porodilištu i o putu od ushićenja do grčevite borbe za život. Ljubim vas sve! iz svog iskustva mogu reći samo da je pozitivno razmišljanje pola oporavka.

Dada81 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (16.12.2013 22:51:14)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Meni isto pucaju kukovi i karlične kosti, naročito ako ležim na jednoj strani pa hoću da se okrenem na drugu, dok se iskotrljam, samo puca!
Mene i kolena jako bole, valjda od težine.

IZVORNA PORUKA: Dada81
Neobicno mi je i to sto mi ''''''''krckaju'''''''' i pucaju kosti karlice kada god ustajem u toku noci i ujutro iz kreveta,desava li se vama to? Meni sa Davidom nije,ima bas dosta razlike.

E,bas tako Vik,svaki okret u krevetu i ustajanje,strasno..verovatno pripreme,sta li. A, ti si dupla mama,ukoro,ako Bog da,(usput,sve hocu da kazem ,skidam kapu vama duplim mamicama)i kilaza ti je normalna sa obzirom na sve sto i bebice trebaju.I dobro ti je sto se kreces,citala sam. Uvece noge na nesto visoko obavezno.

Smesko,lep oporavak i dalje! I neka je samo sve proslo dobro[sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 7:58:54)

Pozz i od mene juce popodne sam stigla kuci i od ove moje cerkice ne stigoh da vam se javim, jos uvek sam 2u1.
cekam, sve se smiril, kontrakcija nema,ctg su[er,otvorena 2 prsta,i eto pustili me... prepakovala sam kesu shvatila da nisam stavila casu tako sam sa casom kompletirana[sm=smiley36.gif] mozda se zbog case i ne porodih... hihihihii,
ali stvarno sam bila nespremna, neofarbana,ne izpedikirana,jedva one veceri stigoh da se obrijam da me ne seckaju tamo,
sad idem do frizera,pedikira i do zene za cupanje obrva i posle sam spremna.....
vidim i ovde i svasta i nista,ali svi 2u1....mi kad krenemo bice dnevno po par bebaca.... verovatno cu popodne ili ujutru kad ispratim malu u vrtic da okitim jelku i onda sam komletna...

mirkam -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 8:34:02)

Dobro jutro...
Dijana, Sesilija, vi bas rijesile za zavrsavate [sm=smiley1.gif]
A Biserce? Ona je najbliza bila.
Dado81, mene kukovi nocu bas bole, narocito kada dugo lezim na jednoj strani. Kao da mi utrnu pa onda muke da se okrenem. I svremena na vrijeme ledja, narocito krsta..to kad zaboli bas ne prestaje lako, dzaba mijenjam polozaje.

srna001 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 15:35:32)

Evo i mene da vas obavestim o novonastaloj situaciji.Bila sam jutros na CTG-u i on je pokazao regularne tonove i da nema kontrakcija, međutim onda me je dr pregledala i jedva pobegoh kući.Otvorena 2 prsta, grlić stanjen na 0,5 cm.Rekla je da je ovo bez problema za indukciju ali sam ja insistirala da me puste pošto želim da krene prirodno a i u 17h imamo priredbu kod sina u školi.Osim toga i dalje sam ukočena.Rekoh joj da je tako bilo i sa Z da me je pustila kući pa sam se posle tri dana vratila sa bolovima.Zezale me i ona i babica da sam pobegla sa stola.Rekla mi je da se vratim u petak ako do tad ne krene pa da završavamo.I tako...Inače imam utisak da me je malo rašrafila tokom pregleda pošto me od tad sve boli i krsta i donji stomak i osećam kako mi beba sve pritiska.Videćemo...samo da završimo uspešno priredbu.Inače Z je od antibiotika dobila gljivice pa sad i tu muku imamo.Vodili smo je na kontrolu odmah joj prekinuli antibiotik i mažemo joj neki lekić kao mastilo.Užas! O kija i dalje ali manje tako da je kod nas ludnica.Kuća u haosu, nestajala nam voda danas!Žurka

viking -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 15:43:08)

Ajde Srna, navijamo sa krene samo do petka!
A ti si sad ozdravila skroz?

Smeško, drago mi je da se na kraju sve dobro završilo, jedva čekamo detaljniju priču [sm=bravo.gif]

srna001 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 15:49:27)

Ako ne računamo kičmu koja me boli toliko da se jedva okrećem u krevetu i to da me bole žlezde na vratu jesam ozdravila sam :-))))

Biserce -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 17:25:28)

Dan!
Ja ceo dan nesto briskam po kuci, bas sam naelektrisana, sa mm ne mogu ni preko tel da komuniciram a kamoli ovako. Ceka zadnji tren za sve i nervira me sto sve uradi do pola. Juce je preko k podizao dno krevetca i ogradu koja spada uz recenicu: "samo mi reci zasto mora da znam zasto se mucim" i samo ga urnisao, sad fioka ne moze da stoji nego je na podu, dusek mi nije izlupao pa sam ga ja besna usisavala, i sredila krevetac i prekrila, a fioka...pojela bih je! Bas me nervira! Obecao je da oriba kupatilo od poda do plafona i svaki dan odlaze,, sporet nije ocistio jutros a menjao cunkove, nemam pojma sta mu je, uopste nije takav, uvek je sve radio detaljno i do kraja. Jedva cekam da se porodim i sama odradim sta mi treba a ne da slusam njegovo gundjanje. Planirao je da uzme sl dane kad se porodim ali dok sam u porodilistu da moze da 'doceka goste' a to sto cu biti nesposobna da hodam a kamoli da brinem o dva deteta boli ga uvo! Kako sam besna!!!
Sutra idem sa Vasom kod mojih da pomognem oko slave.

dijana1* -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 18:03:03)

Drage moje jaja sam se porodila. Stigao nam je Kosta[sm=smiley1.gif]
Sesilija jutros dok sam cekala da me prime citam da si zaboravila casu i setimse da sam je i ja zaboravila[sm=smiley36.gif] samo sto sam se ja porodila.
Biserce, Srna brzo ce to kod vas. Zelim vam lak i brz porodjaj. Srna meni je juce ceo dan noga bila ukocena, od dupeta pa skroz dole. Bukvalno sam sepala.
Sva sreca pa mi Vuk nema temp. Juce je imao ceo dan 38,5 i uvece 39. Eto sve mi se sklopilo i presrecna sam[sm=smiley1.gif]

srna001 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (17.12.2013 18:25:47)

Sad sam se uspaničila.Bole me obe žlezde pod vilicom i imam t 37.2?Da li da paničim?

Jao Dijana sad sam pročitala!!!!Divno čestitam!!!!Kako je počelo?

Sesilija 83 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (18.12.2013 8:17:32)

Pa dobro Dijana kako beza case?? Misim stvarno nema smisla[sm=smiley36.gif] cestitam ti i ovde...
kod mene sve po starom,juce sam se sredila komplet od glave do pete,
i pripremila za cerku stvari koje ce tata i baba da joj oblace u vrtic kad ja odem u porodiliste za svaki dan po komplet oprema na posebne ofingere i objasnila sinoc tati(cak ima i poseban sa nalepnicom "za slikanje sa deda mrazom",
inace dok sam bila u bolnici tog jutra baba je spremila za vrtic i kad me je muz pokupio iz bolnice mi svratimo po nju i ja se blago sokiram, moje dete obuceno kao iz cirkusa trenerka koja joj se okratila do malo ispod kolena,majca sa flekom od cvekle,i pocepane carapice, znaci stvari uzete ne iz ormara nego iz kutije koja stoji u komodi i gde odvajam male stvari pa kad se napuni ja izbacim....
Ja kazem vasp, hehe mama je bila u bolnici pa je od jutros baba osmislila styling.. kaze ona ma sve je ok videli smo odmah da nesto nije u redu i pretpostavile smo da ste otisli u porodiliste.... joj muko moja.....

mirkam -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (18.12.2013 8:55:31)

Dobro jutro [sm=kava.gif]
Ja juce bila na pregledu kod mog dr, pa u DZ na CTG prvi put.
Sve je bilo ok, dr mi dao da prikupljam polako nalaze za carski. Danas ce mm da mu odnese onaj papir sa CTG-a. Sestra u DZ sto mi ga je radila rekla mi je da ima nekih malih kontrakcija, mada ja nista ne osjecam. Nije valjda za brigu to?

Powerpuff Girl -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (18.12.2013 9:26:31)

Srna, ti nisi Odbegla mlada, vec Odbegla porodilja [sm=smiley36.gif]
Navijamo onda da do petka budes skroz zdrava i prava (neukocena), pa da tvoj porodjaj bude najbolji do sad i potvrdi da je treca - sreca!

subotičanka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (18.12.2013 9:27:34)

Dijana,čestitam od srca.Da je živ i zdrav mali Kosta.

subotičanka -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (18.12.2013 9:38:24)

Vidim da nisam jedina koju bole kukovi i kičma.Bol je toliko jak da ponekad ne mogu korak jedan da napravim,a nekad me ne boli ništa danima.U petak idem prvi put na komisiju za bolovanje,nadam se da me neće odbiti jer se u principu ne žalim na ništa drugo osim na to.Još uvek radim,ali mi je sve teže i teže.Gripa me je prošla,ali mi je ostao ovaj odvratan kašalj pa ne mogu da spavam,od naprezanja me bole stomačni mišići i naravno kukovi.Držite mi palčeve za bolovanje,ovde kod nas su baš rigorozni,vraćaju trudnice na posao ako smatraju da im nije baš jako teško.Ja svakako planiram da raduckam po potrebi jer sam privatnik pa moram biti prisutna,ali ne mogu više istim tempom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>