RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

mirkam -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 8:50:31)

Dobro jutro stomacici.
Dado81 tu sam,tu sam, sve je ok, i dalje stabilno [sm=smiley1.gif]
U utorak ponovo na kontrolu, pa cemo da vidimo. Dogovaram se sa dr za CR, kaze oko Bozica cemo, a meni to sad izgleda jakooo daleko.
I meni je dr. negdje prije mjesec dana dala da koristim vaginalete jer je tokom pregleda vidjela malo sekreta, pa kao preventivno, a nije mi dala da radim briseve. Polygynax sam koristila i to svaki treci dan. Nistatin daju za svaku sitnicu, al ipak bolje da sacekas svog dr ili uradis briseve. Sto kaze Dijana sto bzv da se kljukas ako ne treba.

jela 76 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 11:59:20)

Drage trudilice- trudnjače, evo i mene naopokon kod vas. Vidim da se sve više smanjujete na ovom forumu, a povećavate u porodilištu. [sm=bravo.gif]

Ja sam, po uz, ušla u 38 nedelju, tako da mi je dr. zakazao za sledeću subotu CR! Jedva čekam! Moja devojka sve više udara, imam sve češće lažne kontrakcije. Pa mi je pre par dana dr. i radio ctg, gde je zabeležena samo 1-a kontrakcija.
Sve se teže krećam, ustajem, ležim. Malo sam se primirila, da ne isprovociram nešto. Mislim i ako se desi, bože moj. U nedelju ću kod dr. na još 1 uz da vidimo bebinu kilažu. Ona inače prednjači glavom kad god bismo je gledali.
Završila sam sa svom paprirologijom oko bolovanja, briseva, uputa. Sada samo čekam... [sm=duda.gif]

Mi smo ipak veliki heroji! Kad se samo setim kroz šta sam sve prošla od početka trudnoće, s' obzirom da je u pitanju vto, prezadovoljna sam. A znam da nisam jedina.
Želim sve da vam čestitam na divnim bebama i da vas pozdravim! [sm=bravo.gif]

mirkam -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 12:19:11)

Jela76,a kada ti je inace termin?
Nesto mi se cini prerano sledeca subota [sm=zmeden.gif].Ili meni planiranje CR oko Bozica prekasno [sm=zmeden.gif]
I potpuno te razumijem po pitanju osjecanja sto si dosla do kraja trudnoce, i ja sam iz vto price..
I zelim ti sve najbolje i bebici naravno, da se prodje kako treba [sm=smiley31.gif]

buba m -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 12:37:11)

Zdravo društvo!
Jelo dobro si primetila, sve nas je manje! Ali, uskoro će nam se pridružiti trudnice iz drugog razreda. Samo neka stižui bebe!

buba m -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 12:37:59)

IZVORNA PORUKA: buba m

Zdravo društvo!
Jelo dobro si primetila, sve nas je manje! Ali, uskoro će nam se pridružiti trudnice iz drugog razreda. Samo neka stižui bebe!

IZVORNA PORUKA: Jole84

Bubo kako si,jel ne bole grudi više? [sm=smiley31.gif]

Ma malo bole, malo svrbe, malo žigaju. Najviše mi smeta što mi ta najveća cista, kao orah, smeta. Ne mogu da brus obučem, ako se namestim nezgodno, pa je pritisnem, onda baš boli. Jedva čekam da mi dođe moja devojčica da sve isisa! Ona će sve da izleči!

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 12:43:13)

Evo i mene. I ja sam zavrsila sa analizama. U ponedeljak po rezultate pa kod interniste i anesteziologa. U petak kod dr da sve to pogleda. I ja se jedva krecem. Bole me noge i ubija me kiselina. Jedva cekam da sve prodje

Biserce -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 13:03:36)

evo i mene iz bolnice, pobegoh im ali se vracam veceras na ctg. po terminu40.3, po uz38.3
radili mi uz posle mesec i po dana, posteljica prezrela, pa me dr zaplasila da ostanem, plodova voda smanjena, bebac je ok 3400+-300g, ima bolova na ctg, dala mi krv da vadim, veceras da odnesem rezultat jer kasljem kao manijak i veceras ctg pa ce da vidi hoce li me ostavljali, nisam otvorena ali kao treba da se okonca trudnoca zbog zrelosti posteljice, kao ne mora to nista da znaci a moze da bude i neki los znak za bebu...sta vi mislite???????????????????????????

Tiziana -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 13:23:03)

Ma ako nema vode i posteljica prezrela bebi ce biti bolje napolju.

Pozz,

Biserce -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 22:04:37)

Sto je ovde ovako pusto? Ja sa ctg-a, dobar je, pustise me kuci, bio drugi dr koji je rekao da je normalno da posteljica bude grav II i da bude manje pl vode. Nizi su mi trombociti pa da ujutru u lab ponovo vadim krv. Sta je sa vama? Razbezale se po slavama???

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 22:05:10)

Dobro vece...
Mene opasno zategao stomak veceras i osecam blagi bol oko pupka. Da li je to signal za uzbunu ili lazne kontrakcije? Da li da sutra zovem lekara ili cekam sl nedelje redovnu kontrolu?

Biserce -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (20.12.2013 22:18:47)

Dani, verovatno je neki bebac nezgodno namesten.pa gura ili pritiska nesto. Meni su ceo dan na sat vremena kontrakcije. Zaboli ceo stomak, stegne se i posle me ledja zabole i pusti.
Sta je sa Silvi? Nje nema u trecem?

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 1:58:58)

Meni se kao malo smirio stomak. Ne bolucka i nije tako ludacki zategnut. Evo musku opet skace.
Ne znamo sta je sa Silvi. Nadam se da odrzava trudnocu pa se zato ne javlja
Ne znam kako je i mala.bebica i njene bebe?

dijana1* -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 7:22:25)

IZVORNA PORUKA: Sesilija 83

Dijana sta radi beban, jel je sa tobom,jel doji? kako ti je rana?

Beban je hvala Bogu dobro, bio je gladan pa je zbog toga nalaz bio losiji. Rana polako popusta i sve mi je lakse funkcionisati. Bebac sisa i bas sam lepo navukla mleka. Prsti na sve strane[sm=smiley36.gif] I da ovde su bebe sa mama. Nose ih samo da ih presvuku i okupaju i naravno za pregled.
Danas idemo kuci, jedva cekam[sm=bravo.gif]
Ajmo vi stare polako, sta ste se stisle[sm=smiley36.gif]

Powerpuff Girl -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 8:49:46)

Dobro jutro, lep vikend vam zelim [sm=smiley1.gif]
Ja sam juce radila briseve, pa onda i klasican pregled (ijao, sto je bolelo) i dr sad misli da cemo mozda ipak morati carski rez, jer je simfiza nisko, misli da ce beba biti imati sigurno preko 3kg, ja sam imala klasicnu gin. operaciju sa vec carskim rezom, vantelesna oplodnja... Kad razmotri sve faktore, verovatniji je carski rez. Ali konacna odluka o tome sledece nedelje. Zato mi je bitno da sve analize prikupim do tad i da budem spremna.
Beba se slabije mrda zadnjih nedelju dana i CTG je bio malo slabiji, pa bih volela da sto pre ugleda svetlost dana [sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 8:51:01)

jutro i od mene, jos sam kod kuce, danas K ne ide u jasle pa smo budne od 7:15, ova vec doruckovala jaja a ja evo pijem 3u1,
Dijana bas mi je drago da je malac super i da idete kuci, ja kad sam sa K izlazila zvala sam mm na 5 min da vidim sto ga nema, jedva sam cekala samo da izadjem iz bolnice na vazduh uuuhh... a ostale jel ina sta novo nocas???

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 9:35:21)

Vik zeno mozes li? Ja vise ne mogu. Razpadam se, stomak kao bure. Zateze i bolucka a zeludac mi je u grlu

marijana22 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 11:39:24)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif]

Aleksa ne ide u vrtic zbog one infekcije, poludeo je u kuci po ceo dan (a i mi sa njim) juce smo ga vodili kod dr. dala nam neke kapi i verovatno nece ici ni sledece nedelje.
Sinoc smo bili kod drugara na slavi, A ostao kod mame. Sad ce spava, a mm i ja odosmo malo u setnju, posle rucka cemo kuci i tako.........
E bila juce na komisiji, bas je bila guzva, od 10.01 sam na porodiljskom. Sledece nedelje moram do dr. po doznake, pa u skolu. Trebalo bi i da odemo da kupimo poklone da deverovu decu, a nemam pojma sta cemo da uzmemo..... i sa parama smo tanki i tako......

Dijana [sm=bravo.gif] za bebu, super sto izlazite, bas me zanima kako ce Vuk da reaguje.
Srna ako citas javi kako ste, i kako je Z reagovala.

Pozdrav svima

Sesilija 83 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 13:49:49)

Jao Marijana i ja imam 4 deteta (plus moje) kojima trebam kupiti poklon za NG i odem u Dexico da im uplatim vaucere pa nek biraju sami ,i zamisli ispala vaucer moze samo preko firme,a fizicko lice ne, nemoze ni poklon cestitka ni nista od tix fazona da uplatis,bas sam se smorila... sad cu im lepo parice u kovertu pa nek sami kupuju,a mojoj cu neku kuhinjicu ali malo bolju sa sudovima i sl, ...
Inace sam malu jedva uspavala lezale smo celi sat i taman kad sam pocela da odustajem ona zaspala, a vasp kaze da u vrticu prva zaspi,zagrli flasicu sa vodom i za 2 min uveliko spava....
Sto se stomaka tice poceo je opet da me zateze,a uput za porodiliste sam juce uzela i predala ali komosija mi je tek u utorak, valjda nece pre da krene, a predhodni uput su mi uzeli prosle nedelje kad je bila lazna uzbuna....i bedak...idem da popijem jednu kafu... nesto me sve smara...

Milica cica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 16:36:39)

Joj Dani čitam šta pišeš i razmišljam šta me čeka. Koja si ti nedelja beše? Ja sam sad 25+1 i polako počinjem da otičem, stopala ,a dlanovi mi trnu, gorušicu imam samo uveče i nije jaka. Ne znam kako će biti kasnije....ajd još malo ti i Vik ste relativno blizu, a verujem da je sad najteže.

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (21.12.2013 23:51:08)

Evo i mene. Ja sam 33+2. Stomak se spustio i promenio oblik. Devojka se namestila. Ako sutra ne krene u ponedeljak idem kod lekara.
Mico odmaraj puno, blizanci su cudo. Nepredvidivi su

mirkam -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (22.12.2013 9:07:43)

Dobro jutro....
Stvarno je nesto mnogo tiho ovdje u poslednje vrijeme.
Ja samo da se javim, da vidim jeste li sve tu i usput da se pozalim da sam sinoc bila do grada u namjeri da kupim poklone za klince od zaove, i da sam se vratila kuci praznih ruku. A nisam nista kupila jer sam izdrzala cijelih pola sata da hodam! Ledja su pocela da me razbijaju kad hodam, sa nogama se ne pitam uopste, klecaju katastrofa. Bas me to smorilo, kao invalid odjednom.Do prosle sedmice sam mogla makar sat vremena da hodam, sad ni toliko. Nisam se puno kretala poslednja dva mjeseca, nisam smjela, a sad kad bih , e sad ne mogu [sm=smiley13.gif]

anajid -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (22.12.2013 9:15:02)

Danikv,zasto vec da krene?Nisam u toku?

Dani.kv -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (22.12.2013 12:27:45)

Anajid i ja sam mislila da ce blizanci da sacekaju 9. januar i da regularno udjemo u deveti. Medjutim stomak se spustio, malecka se namestila. Mene krsta i stomak boluckaju pa cu zato kod lekara da proveri stanje jer su lose namesteni da nesto ne zakomlikuju. Inace oni krupni ja matora, ma sou

marijana22 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (22.12.2013 12:57:33)

I ja sam u ovoj trudnoci bas troma. juce smo mm i ja isli da prosetamo, posle pola sata je bilo "ajd da sednemo na kafu". Danas smo isli sa A. do centra, malo prosetali, on zaspao u kolima, samo smo ga ubacili u krevet kad smo stigli. Inace i mi muku mucimo sa uspavljivanjem kod kuce i ne spava dugo, a u vrticu prvi zaspe i jos moraju da ga bude posle 2h.....

Dani samo opusteno[sm=smiley31.gif] nece bebe jos, cekaju da prodje NG, pa Bozic......... ali idi do dr. cisto da budes mirna. Mene je nocas boleo stomak, i nekako imam osecaj kao da je beba poprecno namestila. Juce kad je krenula da me sutira i levo i desno u isto vreme.

marijana22 -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 12/13 [chat] (22.12.2013 13:01:41)

A sto se tice poklona i ja uzimam za 4 dece + moje. Ali mi je problem jer su njih trojica veliki, 8. 6. i 5. razred ne znam sta da im kupim. Ajd ako neko ima neku ideju ili kupuje za nekog nek mi predlozi sta da radim..........

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>