|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
30.8.2012 14:44:30   
anajid
Draga Mod pa dete je tek krenulo u vrtic.Ti ocekujes od deteta od 2,5 godine da za 4 dana prodje adaptaciju?Au,nemoj biti tako nestrpljiva.Evo moj sin ide godinu dana,sada je imao prekid od 2 meseca i jutros je plakao kad sam ga ostavljala.

Zvala sam posle kolegicu kaze da nije hteo doruckovati.Neki dan je plakao malo na spavanju.

Samo polako,navici ce se,budi mu podrska,stalno pricaj,pricaj,pricaj....

Kad se ustali raspored i on shvati da cete DOCI svaki dan po njegauser posted image onda ce prestati.Samo treba strpljenja.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1451
30.8.2012 14:46:33   
Modessty
sad si me podsetila da kad ga pitaš kako je u vrtiću on kaže lepo i onda obavezno kaže kako se obradovao kad je mama došla po njega. To mu je glavno u celoj priči da je mama došla i da se on obradovao kad je video mamu.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1452
30.8.2012 14:47:43   
minavb
Pa to nije prava adaptacija, user posted image
Vanja kreće u jaslenu grupu, ovde se do pune 3 ide u jaslenu grupu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1453
30.8.2012 15:00:17   
Anoniman
Mod, to je sve normalno. Koliko dugo ne radiš?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1454
30.8.2012 15:01:26   
Anoniman
Ja recimo uopšte ne planiram ja da navikavam Marka na vrtić, već dadilja.
Mislim da je to mnogo frustrirajuće za majku i da je zbog toga i deci teško.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1455
30.8.2012 15:02:55   
Modessty
samo ove nedelje. ali već se brinem kako ću sledeće nedelje. treba da izlazim da bi otišla po njega, jer ako deda bude io biće katastrofa ima da im plače ceo dan. Neznam šta ću! Da idem po njega pa da ga vodim kod mojih. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1456
30.8.2012 15:05:08   
Anoniman
Ja bih pustila dedu da ide. Ne može zauvek da plače. 

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1457
30.8.2012 15:06:55   
Modessty
hoću da izbegnem babu i dedu koliko mogu. A izgleda da ne mogu! Od utorka mi kreću treninzi i čuvaće ga tri puta nedeljno uveče. Hoću da iz vrtića ide pravo kući.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1458
30.8.2012 15:10:06   
Anoniman
Pa kad se navikne na vrtić ići će pravo kući, zar si ti zaista mislila da će da se navikne za 5 radnih dana?
Do koliko sati radiš? Kako misliš da ga pokupiš u podne ako radiš do 15h?

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1459
30.8.2012 15:11:51   
Modessty
izaćiću s posla pa ću da se vratim, da odsedim do 15h. videću.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1460
30.8.2012 15:13:25   
Anoniman
Često deca više drame sa mamom nego sa nekim drugim, zato kažem da bih ja pustila dedu, da vidiš šta će biti. 

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1461
30.8.2012 15:13:53   
jovicaa
kod nas je malo drugacije. meni je vaspitacica rekla da bi bilo dobro ako smo u mogucnosti da ga prvi dan ostavimo samo 2 sata.. znaci AKO MOZEMO... tako da smo mi resili da ga prve nedelje vodimo na 2-3 sata, tj ja cu ici po njega, a od sledece nedelje ce ostajati do 2 i mm ce ga uzimati posle posla... osim ako ne bude bas pravio neku tragediju, a znam da nece.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1462
30.8.2012 15:17:41   
Modessty
prve nedelje ostavlja se dete na dva sata. POšto je u suštini miran i ne plače sve vreme nego samo ujutru i kad ga treaju da jede, vaspitačica je rekla da ga ostavim do ručka. Pošto nije ručao nismo ga ostavili na spavanje. Sutra će isto biti do ručka. Verovatno i cele sledeće nedelje, odnosno dok ne bude počeo tamo da jede. Makar doručak da jede. Neće da ostavljaju gladno dete na spavanje.
Ja sam mu jutros dala doručak oko 7h, ali ipak ogladni do 12. A kad je gladan i umoran on je lud načisto!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1463
30.8.2012 15:34:07   
jovicaa
mod procice i ta faza privikavanja.... ali ja mislim da ce i vama i njemu biti lakse, ako krenete da ga ostavljate puno vreme, da presece... e sad zavisi od deteta.. na pr aleksandar nikad ne ruca pre spavanja, tako da njemu to ne bi bio problem.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1464
30.8.2012 15:43:45   
Modessty
i danilo ne ruča pre spavanja, ali jede voće, keks.... I doručkuje oko 9 - kad je kod kuće. Ali on tamo neće da doručkuje, pa da ne bi bio ludo dete, onda mi vaspitačica rekla da mu slobodno dam da jede pre vrtića. Inače ustaje oko6h. I zamisli da ništa ne jede do 15h!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1465
30.8.2012 15:44:23   
purplish
Evo i mi smo ovog ponedjeljka krenuli u vrtic, pa da ukratko napisem i nase iskusvo:

1. dan- nije plakala kada sam je odvela cak se odmah pocela igrati jer smo dosli poslije dorucka, medjutim kada sam dosla po nju vristala je, plakala i nije me htjela pustiti. Nista nije jela

2. dan- pocela je plakati cim je vidjela vrtic i non stop govorila necu u vrtic, i nemoj me ostaviti mama (najgori rastanak od svih, osjecala sam se kao da sam je na neki nacin izdala). Kada sam dosla po nju, plakala je dosta manje nego 1. dan; ponovo nista nije jela

3. dan- pocela je plakati cim je oci otvorila tog dana, nije cak htjela ni iz kuce izaci i ponovo je govorila necu u vrtic. Kada sam dosla po nju "plakala" je cijelih 15 sekundi i prestala. Ovaj put je i doruckovala i rucala u vrticu.

4. dan- malo je plakala kada smo dosle posto njena teta jos nije bila stigla u vrtic. Kada sam dosla po nju, bila je nasmijana cijelo vrijeme. Opet je i doruckovala i rucala, ali je ovaj put jela sama...i pronasla je novu drugaricu user posted image . Kada smo se vracali kuci rekla je: svidja mi se vrtic

Sve u svemu napredujemo i primjecujem po njoj da se polako sve vise oslobadja. Nemam nikakvih ocekivanja sto se tice plakanja, prestace kada bude spremna. Sa tim sam se pomirila odmah na pocetku i odlucila da ne uzimam previse k srcu svu tu dramu. Ipak je za nju sve ovo velika promjena i treba joj samo vremena da udje u rutinu.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1466
31.8.2012 14:28:00   
sanji
I mi krećemo od ponedeljka pa se psihički pripremam! Purplish mislim da će i kod nas biti ovako!Do sad smo 3-4 puta svraćali do vrtića i nisu htele kući, tasko da frku očekujem tek drugi dan, kad shvate da će tamo ostajati same!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1467
31.8.2012 14:33:39   
Modessty
I Danilo je hteo da ostane u vrtiću kad smo svraćali u dva navrata, ali sad je druga priča kad mama nije tu.
Danas je plakao kad smo stigli u vrtić, ali je hteo da teti pokaže zube (trijažnoj sestri) i sam je utrčao u sobu da se nije ni okrenuo da vidi gde sam. bio je miran. Čak je za vreme ručka sedeo za stolom, a jeo je samo hleb. Nije ostao na spavanju i nije plakao kad me video, već je požurio da uzme svoj ranac i da izadje iz sobe.
Sad ide vikend, pa ćemo videti kako će od ponedeljka. Sledeće nedelje sam na odmoru.
Danas sam se rasplakala kad sam svratila kod snajke i brata. Stisle me brige i obaveze i pukla sam načisto!

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1468
31.8.2012 14:50:29   
sanji
Pa dobro je to Mod! Znam da tebi sad tako ne izgleda (Verovatno ni meni neće sledeće nedelje user posted image .) ali vi u principu dobro napredujete. Još nedelju dana tim tempom i biće sve O.K.
Ja se samo plašim da ne stvore neki otpor pa da se to oduži u nedogled. Bratanac i kumče su mi nabili strah. Bratanca sam danima vodila (često odmah i vraćala) i u životu nisam čula da dete može toliko da urla. A kumče su privikavali 2 meseca. Čak su i kod psihologa išli da provere da li greše u nečemu, ali je ispalo da je on prosto takvo dete. Sad obožava da ide!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1469
1.9.2012 13:59:46   
cani
Mi krecemo isto u ponedeljak.U cetrvrtak sam isla da pitam sta sve da mu ponesemo i oci su mi se napunile suzama i vaspitacica je skoro dosla u iskusenje da me tesi.Verovatno se pitala ako je majka ovakva kakvo li je tek dete.A nadam se da ce on biti mnooogo bolji od mene.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1470
2.9.2012 21:37:34   
Anoniman
Mi sutra krecemo, u cetvrtak godinicu punimo, bicemo na sat vremena, pa mic po mic :)

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1471
2.9.2012 21:51:15   
Anoniman
Malisani srecno sutra , da budete dobri user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1472
2.9.2012 21:56:11   
Anoniman
Srećno sutra drugari mali! Neša sutra kreće posle mesec dana raspusta, i samo priča o novim mališanima i kako će on da ih uteši ako budu plakali user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1473
2.9.2012 22:07:11   
jovicaa
nek nam je sa srecomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1474
2.9.2012 22:15:57   
minavb
Jojuser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here