|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
21.8.2012 19:30:52   
LillyT

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Tako da ja mislim da je jaaaaaaako vazno ono sto oseca mama te mame trudite se da budete pozitivne jer cete tako najvise pomoci vasoj deci, u suprotnom, ja sam ubedjena da deca osecaju nase strahove i dileme

Sa ovim se itekako slažem.
Lara je plakala tek posle 9 meseci od polaska, kada je stigla nova grupa. Na početku nešto malo, eto ni ne sećam se više. Od petka je na godišnjem i u subotu je tražila da je vodimo na posao, ide joj se kod Bilje (vaspitačica). Ja njoj stalno govorim kako je to njen posao i da svi moramo na posao i kako je njen nabolji, jer uživaju na terasi koja je puna dušeka pa se tu igraju baš dosta od kada je ovo lepo vreme. Ona se baš lepo prilagodila, ali eto plakala je kasnije nego ostali. Ništa to ne znači, možda je to samo roditeljima teže, jer ako dete ne plače odmah, onda im bude odjednom čudno, što sada neće da ide. Ma jaslice su čudo, ja nisam verovala, ali su se kod Lare pokazale jako korisne (na stranu sline).

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1376
21.8.2012 19:58:31   
gagana83
Ja sam, cini mi se jedina kojoj nije tesko pao polazak deteta u vrtic user posted image
Mozda zato sto je kod nas islo to skroz spontano. Jednog dana smo kroz razgovor sa vaspitacicom dosli na ideju da je ostavimo u vrtic i kroz par minuta je vec bila tamo. Krenuli u park a zavrsili u vrticu user posted image (vrtic nam je odmah preko puta kuce) Prvi dan je bila tamo sat vremena. Posle par meseci je je prci put spavala u vrticu.
Pomoglo je i to sto se Una vrlo brzo adaptirala i sto se prvog dana nije ni okrenula za mnom kad sam je ostavila.
Posle par dana(kad je ukapirala sta je snaslo) se desavalo da zaplace, ali je to kratko trajalo.
Nekoliko dana je problem bio rucak, ali je i to brzo proslo.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1377
21.8.2012 22:24:37   
purplish
Mi tek od ponedjeljka krecemo u vrtic ali nekako mislim da mi takodje nece biti zao dijete staviti u vrtic...zapravo predstavljace mi pravo zadovoljstvo da je vidim na mjestu gdje ona nije centar univerzuma user posted image . Vjerovatno bi mi bilo tesko da ima godinu, pa da mora u jaslice...ali ovako sa 3 godine zna vec sve reci, odavno smo ostavili pelene, itd., pa ako nesto i ne bude u redu uvijek mi moze reci.

Brinu me samo ove bolestine sto su cockic i New Mom spominjale. New Mom bas mi je zao zbog vaseg iskustva user posted image . Nadam se da mi necemo bas svaku mogucu bolest pokupiti.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1378
22.8.2012 8:32:33   
Modessty
Ćerka moje drugarice za dve nedelje puni 3 godine. U ponedeljak je prvi put bila u vrtiću do spavanja. Plakala je što ide kući i ne ostaje još. U utorak je već ostala ouno vreme i tamo i spavala! Blago njima!!
Ja bi baš volela da Danilo to lepo prihvati.

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1379
22.8.2012 15:31:44   
lesica
L je danas spavala i rucala u vrticu user posted image i to bez plakanja. Jedino nije dozvolila vaspitacicama da joj promene majicu za spavanje i da joj one skidaju patofne,vec je sama skinula obucu i legla posto su je pustile da proseta po sobi i uveri se da svi spavaju,onda je legla i zaspala bez problema. Nakon dremke je cutala mirna u krevetu dok svi nisu ustali,onda je obavila na nosi posao i rucala tako sto je sve smazala i posle trazila jos supe.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1380
22.8.2012 17:26:03   
vonavoj
bila sam na prvom roditeljskom za jaslice,joj,nekako mi bi zao kad sam videla gde ce bitiuser posted image ..i kad sam cula kako vaspitacica prica da ce biti plakanja (svesna sam toga)..kaze najbolje je da se ne pozdravljate sa decom,nego ih dovedete,dobro jutro i dovidjenja..nema ljubljenja sa decom,mama ce doci,i tih pricauser posted image ...tako deca lakse podnesu!
inace T ce tek godinu dana 18.11. a pocinjem da radim 11.10...ne znam od kad da je vodim u jaslice,da se privikne,..rano mi je od 1.9. kad pocinje godinauser posted image .
Mislim da nece biti velikih problema,jer voli decu,raduje im se,ima ritam spavanja otprilike kao sto je i u vrticu,sad spava jednom dnevno oko 12-13,zavisi kad ustane! Jedino sto nece prohodati,pa ce jadna biti na poduuser posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1381
22.8.2012 18:46:59   
mihi

IZVORNA PORUKA: Modessty

Ćerka moje drugarice za dve nedelje puni 3 godine. U ponedeljak je prvi put bila u vrtiću do spavanja. Plakala je što ide kući i ne ostaje još. U utorak je već ostala ouno vreme i tamo i spavala! Blago njima!!
Ja bi baš volela da Danilo to lepo prihvati.

Ovako se moj stariji sin adaptirao bez problema,

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1382
22.8.2012 21:43:32   
cockic
von a nisi mogla da produzis neki mesec na komisiji?bas je mala dusica.moja jetrva mi rece kad bude drugo davala trudice se max da produzi ona je pocela kad je mali imao 13 meseci da radi a krenuo je u vrtic sa punih godinu.ali kasano je prohodao bio je na podu duzi period mislim da je prohodao oko 16 meseca.

ja sam petra sa 16 dala u vrtic ali on je hodao od prvog rodjendana,da mi danas vaspitacica rece da je jako pametan i jako zivahno dete,ja reko takav je do 21h uvece kaze cudo obicno posle vrtica pljafnu od umora a peka ne on je na pocetku ubrzo bio umoran ali zato sad moze u ponoc da legneuser posted image kaze voli da se penje na stolice i stolove zato je sav u modricama.
a onda posto najduze ostaje u vrticu danas ga ja uze oko 17h ona kaze da joj pomaze da redja stolice jednu na druguuser posted image on je kao mali vezbao da vuce balone vode po kuci sva sreca pa nezakaci kilu.mada to smo prestali da radimo odavno.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1383
22.8.2012 21:52:56   
jovicaa
meni je vaspitacica rekla da ce mi dete SIGURNO plakati i praviti frku kada krene u vrtic, kao da je to pravilo.
a nas vrtic je na raspusti i tamo nema nikog, ne znam kada ce otvoriti, pa da vidimo sta i kako i da li je upao uopste

don't shit where you eat :))

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1384
22.8.2012 22:13:48   
vonavoj
cockic,ne znam za komisiju..mozda nesto i uradim,jer idem kod fizijatra 18.9...pa cu pitatiuser posted image ..nije mi palo na pamet,ali eto,dala si mi ideju!user posted image
rano je,ali sta da radim,moram da pocnem da radimuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1385
23.8.2012 9:14:39   
Modessty
Mi danas bili na dogovor sa vaspitačicama i krećemo u ponedeljak! Danilo je hteo da ostane sa decom user posted image
Mene sad hvata frka i panika. Vaspitačice su ok. I nisu rekle ništa o plakanju, samo to da će prvih dana biti tu dva tri sata.
Ja od ponedeljka uzimam bolovanje

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1386
23.8.2012 9:29:56   
cockic
von ali samo da znas da papire moras da podneses za komisiju 15 dana pre isteka porodiljskog naj kasnije tako je barem bilo kad sam ja sa malim isla.mada moze da se uzme i obicno bolovanje u trajanju od mesec dana na sebe ili dete.ima dosta kombinacija npr produze mesec dva,pa onda obicno bolovanje pa stariji odmor pa malo jos obicno bolovanje.i onda valjda ispadne nekih 4 meseca dodatka.a ko ima veze na komisija ma dobije i vise od 2 mislim da je max 3 odjednom a ako je veza recice dodji opet pa jos jedan i onda tek ovo sa obicnim bolovanjem i odmorom.moja cimerka iz porodilista sa sinom ostale smo u kontaktu i ona je produzila od 1 aprila do septembra.bas je izvukla maksimum.a ja sam sve ispucala do 1 jula a isteklo mi je 27 marta porodiljsko.mada ja nisam morala drugacije da produzujem jer sam ostala trudna pa mi je bilo dovoljno.mada sad sa lenom videcu maksimumuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1387
23.8.2012 10:20:57   
vonavoj
khm,valjda cu imati vremena,istice mi 11.10.a idem 18.9..moram odmah da trazim...
mozda i mogu da dobijem,jer Tiki nece da se oslanja na noge...samim tim ce kasnije i prohodati user posted image
ma kod mene je na poslu haos..to mene brine,da mi ne naprave problem ako se ne vratim na vreme...*bem ti privatnike!user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1388
23.8.2012 10:39:32   
maslackic
Von i ja cu morati tako rano da petrud am u vrtic...bas mi je krivo, a najgore mi je sto ako iskrsne nesto da se razboli ili tako nesto nemam ko da je pricuva...user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1389
23.8.2012 11:32:23   
cockic
ma kod privatnika se nikad ne zna kad ce radnik dobiti radnu knjizicu,ja zato produzi odmah sa drugim trudnickim.a sad za sledecu godinu cu videti ja za trece imam dve godine prodiljsko i 9meseci trudnicko svidja mi se idejauser posted image vala za 3 godine se mozda nesto promeni.

malo se salim malo istina jos mi je rano da pricam da ce mo i trece ne mogu sama da ga pravim sta ako mm neceuser posted image onda i ja krecem na posao sledeceg marta nadam se bar nekom produzetku komisije i stariji odmor i dosta mi jeuser posted image pa u nove radne pobedeuser posted image

a kad se razbole malo mame malo tate bolovanje i neki put babe sta da se radi.mada moj savet je da to prilagodjavanje jer ce kretati bas mali da mama ne radi bar nekih 15-20 dana dok dete se nenavikne.mada i ne moze drugacije jer oni prvih par nedelja ostaju skraceno.
meni je peka ostajao prvo 1h pa ona do 11:30h tad je rucak.i onda se odmah razboleo pa sve ispocetka.tako smo se mi seckali sa vrticem do novembra a septembar je posao.malo isao malo ne.ja kazem mm da sam ja radila tj nisam ostala trudna ne znam ko bi njega cuvao kad je vise bio bolestan nego zdrav a kod privatnika bolovanje to ti je radna knjizica u najavi znam ja kako su mojim koleginicama sa decom pretili kad otvore bolovanjeuser posted image ma uzas

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1390
23.8.2012 19:13:10   
lesica
L je danas utrcala u sobu,i kao tek-tek mi mahnula i zalupila mi vrata pred nosom. I ruckala je i trazila nosu i zaspala sama bez problema... I nije htela kuci pa sam ja morala da je cekam jos pola sata da moja gospodjica ne bi propustila "Meda Misko" user posted image Sve mi nesto zvuci da ce vrlo uskoro da mi izjavi da vise voli vaspitacice od mene user posted image user posted image A do petka je urlala i ostajala samo po sat vremena,a onda promena-u ponedeljak je ostala do uzine i nakon tog svog prvog obroka tamo vise nece kuci user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1391
24.8.2012 10:25:04   
maslackic
mene brine, a do sada o tome nisam razmisljala, sta se radi ako dete ima neke posebne potrebe u ishrani? npr, alergiju? Treba li da nosim klopu ? verovatnpo ce mi vec i reci ali ja rekjo da pitam...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1392
24.8.2012 10:33:11   
minavb
Roditelji nose hranu. Meni će biti dozvoljeno da nosim ono što Vanja može da jede kao zamenu za ono što ne sme i odbija, samo lekar mora da mi napiše preporuku.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 1393
24.8.2012 10:33:32   
cockic
ma kazes im tamo,mada ne znam kako to bas ide,ajde ako je u dorucku kravlje mleko nece joj dati.a od ruckova obicno bude buranija,spanac i panirani oslic,djuvec,paprikas sa mesom,pasulj.. i tako nekoliko ruckova vrte i oni,ni njima ne pada nista drugo na pamet user posted image
pa kad ti maslackic predajes papire za upis?ni ja ne znam kad cu jer ja se nadam da cu produziti do marta mislim da bi mogla ne gde u januaru da se raspitam.tj ja cu vec pitati pekine vaspitacice onako informativno jer ni ne znamo u koji ce mo nju vrtic.
mada ako ubedim mm za trece onda lena sedi samnom kuciuser posted image nece ici u vrtic sigirno do pred drugi rodjendanuser posted image

Direktna veza do poruke: 1394
24.8.2012 10:35:35   
cockic
vidi nisam znala da se nosi hrana za decu sa alergijamauser posted image kod peke sam na zidu videla da ima pise za dvoje dece da nesmeju mleko i kikiriki....
sta li se tu nosi ?mislim od hrane

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1395
24.8.2012 10:37:39   
cockic
kad sam mislila u dorucku mislila sam u tecnom stanju da ga pije a ono sto je uz to ako sme valjda bi joj dali.
mada ona ni preradjevine tipa sunka ili sta vec jer nebi smela,mislim jer ima mleka?
posto im je dorucak obicno takav kuvano jaje,neki kao senvic sa krem sirom,kacamak...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1396
24.8.2012 10:38:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Roditelji nose hranu. Meni će biti dozvoljeno da nosim ono što Vanja može da jede kao zamenu za ono što ne sme i odbija, samo lekar mora da mi napiše preporuku.

To u NS u Radosnom detinjstvu ne može. Nemaju posebnu ishranu za alergičnu decu, a ne dozvoljavaju da se donosi, tj, čitaj, dete ne može ići u taj vrtić.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1397
24.8.2012 10:44:32   
cockic
tash pa ja se iznenadi sad kad mina napisa da se nosi mislim da ni u nas ne moze,ali stvarno ne znam sta im daju za alternativu ako je dorucak kacamak sa mlekom a dete ne smeuser posted image ne moze valjda da ostane bez dorucka?mislim da imaju oni nesto za decu sa alergijom na km.jer koliko ja znam u pekinoj grupi ih ima kazem ili 1 ili 2 i to na broj od 26 koliko je bilo upisano.a sad ih ima manje par se ispisalo par presko u starije grupe mislim da je njegova grupa sad oko 16 mada nikad vise nije ni islo.tj nikad broj od 26 nije bio na okupu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1398
24.8.2012 10:51:55   
Modessty
moja kuma živi u Žarkovu i dete joj tamo negde ide u vrtić. Vrtić je otvoren prošle godine. Kaže da im u petak daju papirić sa menijem za sledeću nedelju i tada roditelj može da kaže da dete nešto od toga ne sme da jede i onda se traži zamena za taj obrok za to konkretno dete.

Rekla mi je drugarica koja je vaspitačica u Nišu da se vaspitačici i trijažnoj sestri obavezno napomene da li je dete alergično na nešto

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1399
24.8.2012 11:03:02   
cockic
e da za taj papir jelovnika za svaku nedelju imamo i mi ali nama nesto i netreba pa nam niko i ne daje nego se zakacim na sajt vrtica i procitam sta je jelovnik za tu nedelju.
taj papir stoji na panou u vrticu i pise sta imaju koji danuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Mladeži kod dece: Kada je potreban pregled?
Mladeži su uobičajene promene na koži, prisutne kod većine ljudi, uključujući decu. Iako su obično bezopasni, roditelji ...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here