|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
9.8.2012 13:00:54   
Anoniman
Drage mame. Mi krećemo od septembra u jaslice, mlađa jaslena grupa. Žaba će tad imati 15 meseci. Šta mi je potrebno od opreme osim patofni? Kontam da bi trebalo da joj kupim i koju dvodelnu pidžamu jer su lakše za obući/svući i ranac u koji ćemo staviti vodu, maramice, šta već.

Njoj je još uvek za uspavljivanje potrebna flašica sa cuclom pa makar u njoj bila voda. Nošu nismo ni kupili i sve se nadam da nas neće terati pre 18 meseci da se sa njom upoznajemo. A ja nemam pojma kakva su pravila u mlađim jaslenim grupama i kako stvari funkcionišu.

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 1326
9.8.2012 13:06:32   
*Alexx*
Pidžama kao takva ti ne treba. Trebaće ti jastučnica i majica u koju će je presvući za spavanje (mi smo tokom cele godine nosili običnu majicu kratkih rukava pošto je kod njih baš toplo i zimi).
Mesečno će ti trebati dva pakovanja velikih vlažnih maramica, pakovanje plastičnih čaša i Pavlovićeva (ali Pavlovićevu sam ja odnela samo jednom, pošto im to tako brzo ne nestaje).
Kupuješ ranac u koji ćeš joj dnevno stavljati 2-3 presvlake. Patofne ostavljaš kod njih u vrtiću. Voda ti za tamo ne treba, ali u početku nose svoje flašice dok se ne naviknu. Posle toga piju iz čaša.
Mislim da ih na nošu stavljaju od starta. Recimo, Andrej je sedeo na noši u vrtiću, kod kuće nije.

To ti je Voždovac.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1327
9.8.2012 13:08:12   
Jeca*
moja preporuka ti je i za ranac i pidzamice TC imago na trgu nikole pasica. Ima 2-3 radnjice tamo, ali imaju super pidzamice i rancice, a cene su odlicne
trebalo bi da vam u pocetku dozvole flasicu, ali vremenom, kako odmice adaptacija, ukidaju i flasice i varalice i sve sl. Sto pravdaju pre svega time da ne mogu da odrzavaju higijenu toga i time da deca treba u grupi da budu jednaka. Nama su u pocetku dozvoljavaju omiljenu flasicu sa vodom, a vremenom su rekli nema više. Ali deca brzo uče i adaptiraju se brže nego mi, ne brini. Meni je tad bio smak sveta, sad mi je to skroz ok

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1328
9.8.2012 13:08:30   
minavb
Ribizla je kupovala ranac skoro ali se ne sećam koliko je platila. Kod mene u komšiluku dečiji rančevi oko 4000din. Ja sa tim nemam iskustva, ali mi se čini da je to puno. Mi krećemo od 01.09. i baš mi je frka, što zbog bolovanja što zbog Vanje. Naš drugar iz parkića je krenuo prošle nedelje u isti vrtić i kažu da ne prestaje da plače i da ga niko ne zagrli. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1329
9.8.2012 13:10:10   
Jeca*
vidiš, nama jastučnica nikad nije trebala
pidzamica obavezno, pa oni ako je toplo ne oblače im tj obuku im samo gornji deo. Ma to će ti sve reći u vrtiću, nećete odmah ni ostajati na spavanju, pa ćeš imati vremena da sve nabaviš

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1330
9.8.2012 13:12:28   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: minavb

kažu da ne prestaje da plače i da ga niko ne zagrli. user posted image

Luku su vaspitačice grlile, mazile...i sad ga njegova češka po ruci kad se uspavljuje. Kad je bio na adaptaciji pa smo imali muku da ostane da spava, zatekla sam vaspitačicu kako ga drži u naručju uvijenog u čaršav i peva mu da zaspi. Tako da mislim da je sve to individualno tj zavisi od ljudi, kako vaspitačica tako i roditelja koje neke stvari preuveličavaju

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1331
9.8.2012 13:13:26   
cockic
vidis kod nas ne treba pavloviceva i ta majca za spavanje spava u njoj u kojoj je krenuo od kuce user posted image jer ja spakujem u rancic rezervnu kombinaciju koja mu stoji dok je u vrticu i oni mu tu majcu nikad nepresvlace sem ako je ne ufleka.

mi nosimo 2 pakovanja vlaznih maramica,pl. case,ubruse.

za spavanje samo jastucnica mislim jedna nedeljno,patofne mogu tamo da stoje i ne moraju mm vraca kuci nemam pojma zasto kaze u pekinom lokeru neko ostavlja a da od tog deteta patofne uzasno smrdeuser posted image pa mu se nista neostavlja.

kod nas je 3 pelene za ceo dan a na pocetku je bilo po 1 pa po 2 i kad je ceo dan onda je 3 kom.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1332
9.8.2012 13:40:04   
Anoniman
Hvala, cure. A kolika jastučnica treba da bude? Ili veličina nije bitna nego to samo stavljaju pod glavu bez jastuka?

Alex, Voždovac mi i treba, pisali smo Ljiljan i Diznilend koji su kod nas u kraju, a kaže mi da ima mesta u Ustaničkoj, pa ako ne odustane niko ovde kod nas moliću da je ubace bar tamo.

< Poruku je uredio gae_gr -- 9.8.2012 13:42:05 >

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1333
9.8.2012 13:42:42   
Anoniman
Cockic, je l i ti beše na Voždovcu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1334
9.8.2012 13:54:40   
*Alexx*
E, da, pelene! 3 pelene dnevno.
Dete od cockic i moj dete su išli u isti vrtić (Čika Jovu), ali mi nismo nosili ubruse, a oni jesu user posted image

Ništa se ne sekiraj, sve će ti reći kad budeš znala gde su vas primili. Onda odeš par dana pred polazak, upoznaš vaspitačicu, i ona ti kaže šta da poneseš. Znaš da ti sigurno trebaju patofne, ranac i pelene za prvi dan.
Nemoj da se iznenadiš ako vas bude više dece u jednom ormariću.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1335
9.8.2012 14:09:17   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

E, da, pelene! 3 pelene dnevno.
Dete od cockic i moj dete su išli u isti vrtić (Čika Jovu), ali mi nismo nosili ubruse, a oni jesu user posted image

Ništa se ne sekiraj, sve će ti reći kad budeš znala gde su vas primili. Onda odeš par dana pred polazak, upoznaš vaspitačicu, i ona ti kaže šta da poneseš. Znaš da ti sigurno trebaju patofne, ranac i pelene za prvi dan.
Nemoj da se iznenadiš ako vas bude više dece u jednom ormariću.

user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1336
9.8.2012 15:26:10   
Anoniman
Hvala vam drage moje! Ja uopšte nisdam planirala da Nevena sad kreće u vrtić, prvobitni plan je bio sledećeg septembra, pa u januaru i na kraju se sve preokrenulo i sad imam tri nedelje da je upišem, spremim, da se ja opasuljim šta nam se dešava i da krenemo. Možda je tako i bolje, jer nemam vremena da razmišljam previše.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1337
10.8.2012 10:50:18   
minna
Kod nas se nosi pakovanje maramica, pavloviceva, ubrus mesecno, plasticne case s vremena na vreme, jastucnica moze i ne mora, pizamu mi nikad nisu trazili, uvek spava u majici u kojoj je dosao. Patofne ostavljamo u ormaricu, mada od kad su nam ukrali prsluk i patike izbegavam da tamo ostavljam puno stvari... Ranac nismo nikad imali, a nisam videla ni da druga deca imajuuser posted image Uvek stavim kod sebe u torbu i dam vaspitacicama ili ubacim u ormaric.

A prilikom adaptacije kad je plakao vaspitacice su se bas trudile, grlile ga, ljuljuskale, pokusavale da ga zabave, sve sam to videla kada bih dolazila po njega...a on je i dalje urlaouser posted image pa je proslo...samo treba izdrzati

< Poruku je uredio minna -- 10.8.2012 10:52:31 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1338
10.8.2012 12:49:21   
cockic
da mi smo na vozdovcu sad konkretno kod jahorine,a inace sam ja odrasla u mestrovicevoj tj.brace jerkovic naselje mada i ulica je tu user posted image

ja sam isla u plavi cuperak,a pre toga jako kratko u sestre bokumirovoc rece mi mama,a i u cuperak kratko jer sam ja prelezala veliki kasalj i od tad me mama nije davala tek predskolsko ne gde u ustanickoj ne znam kako se zove baka me je vodilauser posted image kod onog doma vojske pa onda preko puta izmedju nekih zgrada user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1339
10.8.2012 13:02:16   
Anoniman
Je l Petar i dalje ide u čika Jovu? Ja sam u Kumodraškoj, iznad dušanovačke pijace, ugao Kumodraške i Ljubićke.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1340
10.8.2012 13:04:37   
Anoniman
Samanta krece u vrtic user posted image srecnooo

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1341
10.8.2012 13:15:17   
Anoniman
Hvalaaa!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1342
10.8.2012 13:19:46   
Anoniman
Gae svakako ce ti reci u vrticu na informativnom razgovoru kad je prime i kad doneses dokaz o uplati user posted image Pelene, vlazne maramice, presvlaka, jastuchnica, pidzama i patofne! Ja moram da pitam za dudu da li moze bar uz uspavljivanje user posted image
U vrticu ce ti dati i zdravstveni list deteta u decijem vrticu, kao sistematski pred polazak, vas pedijatar popunjava osnovne podatke, ime, prezime, podaci o porodjaju, mama, tata itd rubriku stanje deteta pri prijemu, tezina, visina i sl.
I sad sam se set__ila da sam i ja morala da radim bris iz nosa i grla kad sam isla sa Tamaron na privikavanje, sada mi nista ne pomenuse, videcu sa pedijatrom. Nama su dali i neki upitnik o navikama deteta ...

A ranchic nas je kostao 500 kinti i ene ga jos je u funkciji :)

A inace kad smo Tamaru premestali u drugi vrtic, vratili su nam taj karton prazan, samo je bila popunjena rubrika o stanju kad je kretala, i na nekim papiricima datumi kad je bio fizijatar, zubar i sl user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 10.8.2012 13:22:09 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1343
10.8.2012 13:30:00   
cockic
da petar i dalje ide u zmaj i ne bi ga nesto seljakala dok ne krene u stariju grupu,posto smo mi podstanari pa nam se nezna putuser posted image resili smo da ce mo u ovom kraju morati ostati bar jos godinu dana.jer je jedva prihvatio i ovo sad kad bi ga prebacila u drugi vrtic zbunio bi se i opet bi vristao 3-4 mesecauser posted image
jer ce ja mislim on svakako da se smori i kad se bude precacivao u tu stariju grupu svaka promena im je sigurno malo nezgodna i plase se neznaju sta ih ceka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1344
13.8.2012 10:01:11   
Modessty
Ja treba da odem ove ili sledeće nedelje da vidim kad treba da krenemo i šta sve treba da ponesem. Meni je najveća briga da ga nude vodom (jer on sam neće da potraži) i da ga ponude da piški, jer kad se zaigra kaže da mu se piški kad je već kasno i ne stigne do noše ili šolje. Kupili smo ranac i jedne kratke pižamice specijalno za vrtić :) jao preživećemo valjda i to!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1345
13.8.2012 10:11:30   
anajid
Mod samo napomeni vaspitacicama.Meni Andrija nije isao celi juli i sad avgust,vec mi je muka jer cemo sve ponovo prolaziti adaptaciju i ostalo.Promjenio je i grupu i vaspitacice.Juce ja nesto spomenula vrtic a on vice necuuuuuuu da ideeeeem u vrtic.user posted image

A bas je fino bio prihvatio sve,sad ce opet biti muke.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1346
13.8.2012 10:16:31   
minna
Ja vec vidim da ce opet biti muke posle odmora, mada se nadam da nece biti strasno kao prilikom prve adaptacije. Sada mu je njegova vaspitacica na odmoru, druga je na trudnickom i onda se njemu stalno menjaju i vidim da mu bas fali njegova vaspitacica. Jutros je vikao - Nece idem skolica i malo je plakao kad sam ga odvela, jedino mi pada na pamet da je zbog vaspitacice jer je bas obozavao da ide.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1347
13.8.2012 10:26:18   
anajid
I ja minna kontam da ce odreagovati,sto zbog pauze sto zbog promene vaspitaca i sobe,ali i to ce brzo proci.Ja vec vidim da Andriji jako fali drustvo i vrsnjaci,samo nije toga svestanuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1348
13.8.2012 11:02:59   
Modessty
I Danilu fale deca mnogo. Vidimo mi to već neko vreme. Dok smo bili u Vrnjačkoj banji bio je presrećan što ima društvo.
Rečeno mi je da će tu grupu u koju on treba da krene deliti na dve grupe, pa će verovatnoi toj deci malo biti problem dok se ne naviknu.
Inače se jako vezuje i za prostor i za ljude pa su mi savetovali da krene od septembra kad je njegova vaspitačica tu i kad već bude rešena ta podela grupe. On ide kod vaspitača, ne ide u jaslice. I malo mi je krivo zbog toga jer nam je u tom istom vrtiću u jaslama seka Lara. Žao mi je što neće bti zajedno a samo je dva meseca razlika medju njima. Nervira me ova podela godišta od 1. marta do kraja februara

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1349
16.8.2012 11:58:17   
lesica
E sad vec cu polako poceti da besnim oko L vrtica,treca nedelja od kako je krenula ponovo posle bolesti i mi dalje od sat vremena ostajanja nismo docekali. I nije mi jasno da li je moje dete toliko problematicno ili prosto nece da se cimaju previse,vec cekaju septembar. I taj septembar...zasto ako je toliki problem pocinju sa adaptacijom u julu i avgustu. Mislim da cu je odvesti sutra i u ponedeljak i ako u ponedeljak ne pocne malo da se menja situacija,ostavicu je kuci do septembra,a onda cu se naostriti najstrasnije. Uostalom nisam ja insistirala na tome da je iz adaptacione grupe prebacuju u grupu sa njenim vrsnjacima(tj tu su sad njena/starija grupa i srednja grupa spojene),gde sad ima preko 20 deteta.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here