|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
16.8.2012 13:48:05   
purplish
Mi smo napokon, poslije vise od 2 godine cekanja uspjeli doci na red za drzavni vrtic, do sada ju je cuvala jedna divna teta. Zvanicno krecemo 27. avgusta, i buduci da je jako zivahna i voli djecu, a bogami se zna i odbraniti user posted image , mislim da je druga djeca nece maltretirati.
Medjutim ja bih se za mjesec dana trebala poroditi, pa me zanima da li je neko ovdje imao iskustva sa novorodjenom bebom i djetetom koje se tek prilagodjava na vrtic? Interesuje me da li bi beba mogla uticati na to da se sporije prilagodi na vrtic, zatim kako se izboriti sa bolestima iz vrtica i malom bebom... Nisam znala gdje bih postavila ovo pitanje, pa se nadam da sam pogodila temu user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1351
16.8.2012 20:29:14   
cockic
purplish zbog male bebe je nezgodni samo zboog prehlada kad starijem detetu krene nosic tek rodjena beba je bas mala za te prehlade.kaze obicna prehlada nepricam o nekim malo ozbiljnim prehladama.kazu deca posle tri godine imaju bolji imunitet slazem se,ali prehladice se zakace cesto jos ide jesen i zima kad su infekcije jos vece.
ja iskreno sina nisam davala u vrtic mesec i po dana od kad sam se porodila a zato cim je krenu ona je slinava.svaki kontakt bebe i bate ili seke je neizbezan meni je dr stalno pricala sklonite ga od nje ali kako osecao bi se ko trinesto prase tek tad.a njima svakako nije lako.tako da od tad on nju stalno ljubi mazi...sad se bas maze i ljube da kazem da se nadam da ce ona ojacati svoj imunitet tako kad je u kontakntu sa batomuser posted image i da njen vrtic necu osetiti sto se tih prehlada tice kao sa njim on je bas bio bolesljiv prvih 3-4 meseca.

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1352
20.8.2012 12:56:09   
purplish
Hvala cockic user posted image . I meni su pale na pamet bolesti koje klinci donesu iz vrtica, ali valjda cemo pregurati i to nekako. Samo se nadam da beba nece na neki nacin uticati na prilagodjavanje starije na vrtic. Za sada se raduje vrticu, pa cemo vidjeti kako ce to sve na kraju izgledati. Juce je nekoj djevojcici koju je upoznala rekla da ide u vrtic jelen (a vrtic se zove Bambi user posted image )

< Poruku je uredio purplish -- 20.8.2012 12:57:13 >

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1353
20.8.2012 13:16:56   
cockic
user posted image

ma nece biti problema za prilagodjavanje vrtica i bebe meni je sin krenuo kao sto vec rekoh mesec i po dana od porodjaja bilo je super i njemu i nama njih iritira kuci kad mama vise vremena provodi sa bebom.mislim da je i bolje da idu u vrtic.a kad su oba deteta tu tesko mama moze bebi da se posveti maximum jer starije se bas grabi za vise paznje.mada beba i nezna li jako je tesko uskladiti hranjenje bebe uspavljivanje kad je starije tu.nama su i dalje vikendi pakleni ne na se ko vise vristi.
mada on nju sve vise cacka i hoce da udari.mada ona je vec stala na nogice pa kad je vidi i on stane pored nje ali je grub. grli je mazi ali bas grubo.bitno da ona njega bas voli stalno mu se smeje.a voli i on nju na malo cudan nacin user posted image

ja kazem kad je strije dete kuci mama malo moze da se posveti bebi,a ovako sam im se posvetila jednako isto kad je peka bio u njenom uzrastu.njemu je sad i zanimljivije da je u vrticu sa decom svog uzrasta user posted image mislim da negresim kad bi trece opet bi isto uradila tj.do porodjaja bi ona bila kuci a onda bi krenula u vrtic.

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1354
20.8.2012 21:41:52   
minavb
Danas sam isla u vrtic po ugovor i da se dogovorim za adaptaciju. Plakala sam na putu do vrtica, i od vrtica do parkica gde me cekao Vanja.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1355
20.8.2012 21:49:12   
lesica
Mina user posted image
Bice to ok,ako je moja L (ovo nisam naglas izgovorila) pocela da prihvata,i Vanjica i svi ostali drugari ce bez problema da se prilagode.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1356
20.8.2012 21:55:26   
New Mom

IZVORNA PORUKA: purplish
Medjutim ja bih se za mjesec dana trebala poroditi, pa me zanima da li je neko ovdje imao iskustva sa novorodjenom bebom i djetetom koje se tek prilagodjava na vrtic? Interesuje me da li bi beba mogla uticati na to da se sporije prilagodi na vrtic, zatim kako se izboriti sa bolestima iz vrtica i malom bebom... Nisam znala gdje bih postavila ovo pitanje, pa se nadam da sam pogodila temu user posted image

Razlika između mojih je 23 meseca. Kaća nije išla u vrtić oko porođaja, ja sam morala da ležim i bilo mi bezveze da ide u vrtić (nije bila neko vreme pre toga bila zbog nekih prehlada), pa onda kao ajd' da je ne šaljemo dok beba ne napuni bar 2 meseca. I tako ti mi nju pošaljemo pre 3 nedelje, ona super tamo, malo se nekako otkravila sa ponašanjem, ja presrećna, kad epilog - urinarna infekcija, stomatitis aftoza, herpes (ona), temperatura, ekcem i čudan osip (beba), a ja sa simptomima od oboje. Tako da, moje mišljenje, da sam mogla da to ponovim - nikad!

Ali opet, tvoja ćerka je starija godinu, trebalo bi da je bolje izgrađenog imuniteta od moje.
A što se tiče prilagođavanja, mi nismo imali problema, jako joj se svidelo što tamo ima nove dece. Ipak sam ja sa bebom dolazila po nju, stalno joj naglašavala prednosti vrtića, nisam naglašavala da smo beba i ja same kući itd.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu purplish)
Direktna veza do poruke: 1357
21.8.2012 9:26:51   
Anoniman
E pa desilo se i to da se Petra raduje vrticu nakon mesec i 11 dana . Juce je prvi put otisla vesela i md kaze da je utrcala u svoju grupu , to je ponovila i danas user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 1358
21.8.2012 9:34:36   
Modessty
jao mene i dalje drma nervoza... približilo se i nama!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1359
21.8.2012 9:35:47   
minavb
Ja ne volim da idme u vrtić.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1360
21.8.2012 9:41:12   
Anoniman
Vanja ce voleti user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1361
21.8.2012 9:48:15   
minavb
Nadam se. Vaspitačica sa kojom sam juče pričala je simpa, ali Vanja će biti kod drugih koje ću upoznati na adaptaciji. Dozvoliće mi da mu donesem namirnice koje bi jeo kao zamenu za ono što ne sme ili ne jede. On voli decu, i vidi se da mu fali njihovo društvo, ali mu ponekad smeta buka. Ima u parkiću jedna VIšnja, ima godinu dana. Prišunja se iza njega i drkne, a on se jadničak odmah rasplače. I drugu decu rasplače njena drka. Srećom, ona je u drugom vrtiću.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1362
21.8.2012 9:50:32   
Anoniman
Visnja lujka user posted image
Ako voli drugu decu , volece i vrtic videces user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1363
21.8.2012 9:57:03   
cockic
meni petar kad je krenuo nije voleo vristao je jedno 4 meseca ali malo je isao malo prekidao.a onda kad je krenuo u martu hteo je nije se bunio tako je i dalje ja se nadam da je ta faza urlanja prosla.

neko kaze da ako neurlaju kad krenu onda kasnije ne vole da idu,evo od moje jetrve sin je isao bas super nije plakao ali zato sad bas kaze place a i on je krenuo proslog septembra kao i moj petar a isao je bas redovno.ne znam od cega to zavisi da prvo hoce pa nece.

ribizla nadam se da ce Petra da demantuje ovu decu koja su volela pa ne vole da idu u vrtic user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1364
21.8.2012 10:00:23   
Anoniman
Petra je imala period adaptacije sto bi oni rekli skolski primer , plakala je svaki dan mesec i po dana i prestala , tako su mi rekli i tako je i bilo , a spomenuli su i decu koja u pocetku ne placu pa placu kasnije i rekli su da je tako teze i za roditelje i za decu ali ne moze da se izbegne jer to zavisi od deteta ..

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1365
21.8.2012 10:06:20   
Modessty
i meni je to jedna vaspitačica rekla da je teže kad deca ne plaču pa kasnije krenu sa plakanjem. Takva se deca kažu teže prilagode.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1366
21.8.2012 10:07:00   
cockic
e super ipak je i ona plakila,definitivno bolje ranije nego kasnije.

pa ona planira da ga ispise posto je user posted image ,ja joj kazem svaka cast.nije lako ni sa stomakom juriti dete po kuci a tek kad se porodi bice joj veselo sa dvoje male dece.bas kazem hrabrost je ispisati i cuvati i bebu i dete od dve i po godine.a ona tek planir da ode na trudnicko i da ga ispise kad bude 6-7 mesec a po meni kako rastes sve ti je teze.
ja i kad bi treci put ostala trudna lena bi bila sa mnom kuci do dva meseca pred porodjaja i posle bi je upisala user posted image jer predpostavljam da ce proci ove decije bolesti pored bate koji joj donosi prehlede svake dve nedelje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1367
21.8.2012 10:07:34   
Anoniman
Ne brinite , stvarno sve prodje user posted image

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 1368
21.8.2012 10:10:15   
Modessty
ko je ono pisao da je plakao od vrtića do kuće? Čini mi se Lesica. E tako ću i ja! Zato ću da uzmem bolovanje nedelju dana, pa dok je dete na adaptaciji i ja ću biti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1369
21.8.2012 10:10:30   
Anoniman
Ja sam Petru upisala tokom leta samo zato sto sam bila trudna , sad mi je veoma tesko kad je ona kuci sve vreme i ne bih ni u ludilu pristala na to da bude sve vreme sa mnom .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1370
21.8.2012 11:47:13   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: Modessty

i meni je to jedna vaspitačica rekla da je teže kad deca ne plaču pa kasnije krenu sa plakanjem. Takva se deca kažu teže prilagode.

a da utesim i te mame, Luka nije plakao ni na pocetku, uopste (samo 2-3 dana kad smo pokusavali da ostanemo na spavanju, bilo mu je tesko da se uspava bez mene), ali na adaptaciji nijednom nije zaplakao. Vaspitacica je rekla da ce mozda tek "da ga stigne" kasnije, medjutim to se nije desilo. Dopao mu se vrtic, lepo se igrao, odlicno prilagodio od starta i tamo je sad ko domacin obzirom da nikad nije puno izostajao, evo sad prvi put maltene, zbog boginja. Tako da ja mislim da je jaaaaaaako vazno ono sto oseca mama te mame trudite se da budete pozitivne jer cete tako najvise pomoci vasoj deci, u suprotnom, ja sam ubedjena da deca osecaju nase strahove i dileme

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1371
21.8.2012 11:48:06   
lesica
Evo i nas iz vrtica sad. Od sutra ce probati da ostane na spavanju. Inace moje dete je skroz cudno...od juce vise ne place,malo se pobuni kada treba da udje u grupu ali mi ne da da je ja uvedem,vec sama ulazi i zatvara vrata.Danas je bila i na dorucku i na uzini i dorucak je pojela,za uzinu je samo sok popila i jednu sljivu. I kada smo izasle i krenule kuci,ukukala se i krenula da se vraca nazad-sad odjednom hoce u vrticuser posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1372
21.8.2012 12:03:46   
Modessty
trudi'u se da budem mirna i pozitivna...videćemo

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1373
21.8.2012 12:35:34   
cockic
jeco tiker je cudan koliko ima tvoje detence meni ono lici i na 4 i na 1 user posted image tako da ne bi znala sta je od ova dva

kad je krenuo u vrtic mislim koliko vec ide ?user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1374
21.8.2012 17:10:34   
Jeca*
ne znam sta mi je sa tikerom, ne mogu ni da ga promenim user posted image
Luka je 01.08. napunio 4 godine, a inace u vrtic je krenuo sa 13 meseci

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here