RE: Kamperski vodič za porodilište (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 12:11:50)

ma ne brini, sve ces srediti, imas ti jos dosta.

vonavoj -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 12:14:37)

maslackic,nece se poroditi 16og [sm=smiley36.gif] tako sam ja spremna od 1.10..a vidi koji je datum[sm=zmeden.gif]
ja se zeznula sto sam kupila pampers 1...s obzirom da vec sada po uz ima skoro 4kg...bice joj odmah male[sm=zmeden.gif]..ma,kao da je bitno..bacicu i kupicu druge![sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 15:05:43)

Von, probaj da zamenis.

Maslackic, moj ti je savet da sve kupis cim pre, sad kad se Srb raspomami oko slava i novogodisnjih praznika, bice haos u gradu.

U gradskoj traze to malo pakovanje pelena da im se donese, i to bi trebalo da vazi samo za bebe koje nisu na frendliju. E sad, nekom traze, nekom ne.

A kad izvodis bebu, obavezno spakuj dva komada da je obuces pred izlazak.

jovicaa -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 15:07:06)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

E bravo jovice[sm=bravo.gif] To ce trebati onima kojima bude radjena epizotomija, meni nije trebalo mada ja sam ionako ponela rivanol koji nisam ni upotrebila[sm=smiley24.gif]

PE nisu ti radili epi? super!

maslackic -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 15:18:45)

u medjuvremenu mi je PE rekla da ce mi trebati pelene i ako idem u BF, tako da cu kupiti jos jedno manje pakovanje zbog zauzimanje manje mesta ,da imam za moju bebu i da im dam... nece da se baci...

hvala ti Misu

Azra_ -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 19:36:32)

Ja sam videl da ima Pampers za novorodjence Premium care od 2-5kg i 3-6kg. Deluje mi da je ovo pakovanje od 3-6 sigurnije, bar ako je beba rodjena u terminu. Sta vi kazete? Koje kupiti za porodiliste?

maslackic -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 19:38:31)

Ja kupila dvojku to je ovo od 3 do 6 kg...

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (17.11.2011 19:54:20)

Uglavnom su bebe sve 3 kg i preko. I ako izgubi 100-200g u porodilistu i dalje moze u te od 3-6 kg. Ja sam uzela te.A i moja je vec preko 3 kg a jos se nije ni ispilila

zivka -> RE: Kamperski vodič za porodilište (2.12.2011 18:57:21)

Bea!Evo ovo sam koristila u Frontu a nosila sam gomilu ...
5 mrezastih gacica-posle ih kuci peres na 6oC
4pakovanja mrezastih ulozakapapuce-
ja sam nosila one plasticne klompe-kineske -taman sam se i u njima tusirala a i u pocetku pod tusem piskila...
tanji bademantil
tanjusan neki prekrivacic za bebu -moj se mrzao i morao u inkubator! prekrivaci su im: navlaka sa carsaficem unutra-za bebe a grejanje nije radilo...
20tak pampersa-dobices i u paketicu
mali peskiric-tkaninu neku da mozes bebu da brisnes ako bljucne
pavlovic za guzanu-imaju i neke u paketicu
vlazne maramice za bebu pa taman i za tebe*a ima i u paketicu
Da! spavacice mozes da menjas kod tete u plavom tako da je apsurdno da svoje akas-niko ne nosi svoju, ponesi ako hoces radi sigurnosti..
podmetaci za krevet ti NETREBAJU-imaju kao neke krace carsafe pa i to od tete u plavom trazis...
da nesto za dezinfekciju ako ti zatreba za vecu nuzdu kao i 2 rolne toalet papira
OBAVEZNO!!! : keks i vodu! Jako smo posle gladne ...cimerka i ja smo se porodile u isto vreme-5min. razlike, smo imale apetit zbog dojenja a i potrebu za cokoladnim i plazmicom ...
ja sam nosila casu sa poklopcem a drugarica vise plasticnih...
Ja sam kapala na ulozak povidon- a dobijas i u paketicu
TRazi obavezno "sledovanje" brufena- tako lepo ti opusti ranu ...extra . One to pisu da nam daju a ...dobijes ako trazis!!!
Obavezno kese za nosenje stvari pod tus i  wc
Peskiri-ja sam 2 srednja za tusiranje i nekih 5 malih s kojima sam brisala noge a "gospodju" i stopala sa toalet papirom jer se tusiras i piskis u papucama pa kad zavrsis...
Ja sam na kraju koristila samo merimin sapun a u sobi imaju neki tecni sapun i neko sredstvo za dezinfekciju pulta za povijanje
Da! ja sam drugi-treci dan se posle piskanja "zapirala" iz male flasice sa pipom
Cesalj!
Nesto za grudi ..ali nije blam tamo nista -mozes ako bas krene(a tesko!) mleko od njih jednu tetra...ja sam ponela i sad koristim kao atlet samo kratka sa gumom ispod grudi i par tufera ali nije mi ni bilo mleka...
Dole imas i radnjicu-mislim da rade do 10h ili 9?!
Joj valjda sam ti sve napisala a mislim da jesam! Sad je treca sreca! Sad cu da odma kopiram!!!
Srecno!Poset_e- ne znam koliko ce ti trebati jer moras na hodnik ....

bea83 -> RE: Kamperski vodič za porodilište (2.12.2011 21:47:17)

Hvala Živkice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]Sve sam napisala i primila k znanju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Spremna sam za "front"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Azra_ -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 13:16:54)

Imam pitanjce u vezi sredstava za negu rane u slucaju epi. Da li postoji nesto sto smemo da koristimo za mackanje da rana bolje zarasta i da nam bude lakse? Naravno, oni tamo sredjuju ranu, ali neki dodatak... Spominjale ste octanosept, da li je on bezbedan da se koristi na svoju ruku ili samo u odredjenim slucajevima? Povidon?

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 13:19:21)

Mozes i jedno i drugo. Vidi sta ti vise odgovara. Ja imam oba a oktanisept nosim u bolnicu, pa cu videti ako zatreba jod donece mi od kuce. Svako ima drugacije iskustvo sta je za njega bolje. A najbolje je da sto vise vetris ranu. Kad si u bolnici, skloni malo ulozak i nek je rana na vazduhu. Ja zato nosim one podloge za jednokratnu upotrebu.

Azra_ -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 13:25:22)

Hvala ti Misu. Pravi si expert. Vec sad pokusavam da se setims svega sto me zanima da pitam dok se na kratko ne udaljis sa foruma.[sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 14:49:06)

Koje mrezaste uloske preporucujete? U Aksi imjua neke Venera, kakvi su oni?

ivas -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 14:58:35)

Ja zasad kupila 3 pak Vir 80, na te sam naletela, pa cu dokupiti jos. Mada mama je bila sa mnom u radnji i sva je bila u fazonu: 3 pakovanja?! Pa sta ce ti toliko?! Ne krvari se bas toliko! A ja ovde citam da se nosi minimum 4 pakovanja, a nekim zenama treba i po 7! Pa sad ti budi pametan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Donosice mi naknadno, to najvise mesta zauzme u torbi.

Azra_ -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 15:13:26)

Ma i ja necu nositi mnogo, kupice mi ako treba i doneti da ne pretrpam torbu.
A jel nosite onaj brus za doilje u porodiliste ili vas to ceka za kuci? Da li se u porodilistu uopste nosi brus? Meni bi bilo nezgodno bez njega, ili bar neki mekani top...

maslackic -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 15:16:39)

sestra mi je rekla da uzmem ili Vir ili Niva ali neke od te dve vrste je tesko naci kod nas.

ja sam za sad kupila 5 pakovanja Vir.

bez obzira koliko se krvari ,ja mrzim uloske ,pogotovo ove mrezaste...kada bi mogli tamponi da se koriste bila bi najsrecnija [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 15:18:29)

Uzmite te Vir80 ili Niva. A za pupak su najbolje niva gazice. Ja sam uzela mislim 6 pakovanja. 2 nosim sa sobom, a ostele ce mi mm donositi i dokupiti po potrebi. Svakom treba razlicito.

Mislim da ti brus za dojilje ne treba, ali stavi ga na vidno mesto da ti donesu ako ti zatreba. Nosi minimum stvari, a sve sto mislis da ce ti mozda trebati stavi na deciju komodu, tako sam ja, pa ce lako naci da donesu ili da kupe.

Ta krv nije kao menstrualna i nece da se zadrzava na obicnim uloscima, a mrezasti su u sustini vata u mrezici i jedino oni upijaju. I potrebno je posle porodjaja sto vise set_ati, da sve to sto pre izadje. To zovu lohije, ima tema ali ja nisam isla, nesto mi gadno [sm=smiley36.gif] Sestra mi je rekla sta sve da radim.

maslackic -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 15:26:51)

Kapiram ja da krv nije kao menstrualna ali tamponi su zakon [sm=smiley1.gif] za inace ne za posle porodjaja

smeskicTB -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 20:16:01)

Uzmite te Vir80 ili Niva. A za pupak su najbolje niva gazice. Ja sam uzela mislim 6 pakovanja. 2 nosim sa sobom, a ostele ce mi mm donositi i dokupiti po potrebi.

a koje mrezaste gacice su najbolje?

maslackic -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 20:21:35)

Ja sam uzela OVE mogu da se peru i iskuvavaju... druge koje sam videla su nekako landarave [sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 20:29:59)

ja sam koristila boni mrezaste uloske,bili su oko 65 din. u merkatoru i zadovoljna sam,kad nije bilo njih mm mi je uzimao niva

PoisonEve -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 20:51:09)

Super su! Ja sam njih kupila!

zivka -> RE: Kamperski vodič za porodilište (4.12.2011 23:38:56)

I ja!
Prala sam ih dosta puta!

smeskicTB -> RE: Kamperski vodič za porodilište (5.12.2011 17:34:04)

dobroo je..ima ih u aksi, kada budem isla u naavku!
hvalaaa maslackiiice!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>