Anoniman -> RE: Kamperski vodič za porodilište (6.12.2011 9:34:06)
|
JA sam sve to uzimala u apoteci i podmetace i oktanisept (rivanol je isto ne treba ti i jedno i drugo). Za masazu grudi ja sam uzela happy mama neko ulje. Ako ces na cr, ne trebaju ti podmetaci. Nosi samo minimum u porodiliste a sve sto mislis da ce ti zatrebati stavi na vidno mesto i donece ti posle. Posle CR obicno se ne doji tako brzo kao posle prirodnog, mislim da ces sa bebama biti tek posle dan ili cak dva, pa ne treba forsirati mleko do tad ili se moras izmlazati. Pazi to sa grudima kod cr moze biti zeznuto, jer mleko nadolazi i od unete tecnosti a ti ces biti na infuziji. Za bebe ne nosi nista dok ti ne kazu, samo spremi. U koju bese bolnicu ides, zaboravila sam. Na porodjaj nosis sama svoju torbu i ne trpaj nista sto ce ti mozda zatrebati, trebace ti torbekanja koju ces morati da secas. A pola od toga ti nece ni ttrebati samo ces teze da dolazis do onoga u tobi sto ti stvarno treba. A ipak ces se poroditi, nece biti bas zgodno. Mleko kod prvorotki obicno krecu za 24h ali ni tu nema pravila.
|
|
|
|