little_one -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (30.11.2013 23:09:45)
|
i Ja osjetim kad ce da me zaboli, zamuti mi se vid najcesce, e sad ja tu auru nikad nisam znala da definisem....samo znam da kad se kao smrknem, pa mi tesko sve iznad obrva i ociju, znam da ce glava....a ni meni lijekovi ne pomazu, mozda da sam probala te za migrene ali nista...jedno vrijeme sam pila neofen forte, on kao nekad zna pomoci al rijetko, i par puta mi je mama davala brufen kad vise ne bi znala sta samnom....a ona je svojevremeno zavrsavala na hitnoj redovno i primala injekcije zbog glavobolja... E a onda imam slicnu verziju glavobolje sa tim zelucem...kad ne varim, e onda mama opet cesto zna da priskoci, za "bapskim" masiranjem ruke..vjerovatno su tu neke tacke....tu ona nekako izmasira na vanjskoj strani podlaktice i izmedju palca i kaziprsta nadje kao neku kuglicu i to kao "razbije" i nevjerovatno poslije toga dobijem nagon da povracam, povratim i onda odspavam ii osjetim da mi krene zeludac da vari i onda sam gladna [sm=smiley36.gif] Mico, bilo je cudno da sam se tog sjetila, da, ali me asociralo na taj bol...jer isto mi je bilo kao kod glavobolje, mene kad glava boli, boli nekako u naletima, konstantan bol koji se samo u trenutku pojaca pa popusti i tako u nedogled, tako su mi bile u kontrakcije, boli citavo vrijeme al u jednom momentu dolazi nalet jace boli samo ne u glavi nego u tijelu, ne mogu cak ni da lociram taj bol za vrijeme poroda...cudan osjecaj boli [sm=smiley36.gif] a naravno da cu proci to ponovo, eto vec na proljece, godinu i po dana nakon prvog.
|
|
|
|