jole82 -> RE: Razgovori mama 11/13 [chat] (30.11.2013 22:25:50)
|
Da što pre prođe temreratura viki, a LO malenoj da što pre izbuju do kraja zubići...nama se spremaju 4-ke...Prvih osam zuba oset___ili nismo, al sad ima nalete kako izbijaju, da se zaplače preko dana a danas se i udarala poglavi sa leve strane i baš su joj suze krokodilske tekle... a ta 4. nam je trenutno aktivna baš je naduveno..NJoj još nisu ni malo probili, al imaju te nalete od pola dana i to obično popodne, pa onda par dana ništa i onda opet glodanje kukanje njakanje..doduše nije se budila noću...al njoj tek treba da počne zub da se pomalja..videćemo kako će to biti pošto ona sad kuka a još nema ništa..i zna šta je gelić pa samo kad vidi tubu ona zine i smiri se...traži da joj namažem.. Od zubića joj je to sigurno, ne verujem da je glavobolja... nego to njima užasno smeta i osećaju se bespomoćno i uplašeno kad se desi takav bol... A migrenu mi ne pominjite..moja migrena je punoletna..pošto je imam od 12. godine..isto zatvaranje u hladnu mračnu sobu, povraćanje, jednom mi se desila pareza facijalnog nerva od migrene, pa sam izgledala ko čudo-polovina lica mlitava, ko oni što se šlogiraju...u trudnoći me je poštedela...svega nekoliko puta..i moram priznati da od porođaja je migrena dosta podnošljivija,,dal mi je stvarno lakše ili jednostavno pošto sam po ceo dan sama sa T pa ne smem da se opustim i moram da preguram dan i sa migrenom..ko će ga znati...moraću i ja nešto uradim po tom pitanju samo da neđem nekog dobrog, pošto nema kod kog dr nisam bila i EEG radila (imam izmenjen neki talas koji je karakterističan kod migrenoznih napada), pila sam i eftil pa amizol stalno-minimalne doze, a analgetike po potrebi i to samo amigren, a par puta sam morala i trodon da primim ili manitol sa clometolom plus injekcija diklofena..Strašno je to i bukvalno ko nikad nije doživeo napad migrene, ne može, ali ne može ni da shvati taj bol..mene kad ne boli glava, ja čak ne mogu ni da zamislim tj da evociram osećaj te "količine bola" ali kad me zaboli glava imam osećaj da me taj bol nikad neće proći i tako iznova i iznova..Ko je doživeo shvata me.. Nego vidite da boli glava...čim sam se ovoliko raspisala[sm=smiley36.gif] T pajki baš se umorila danas..mm mi sredio auto tj uzeo nov akumulator, pa sam sad mirna.... jedino njega nisam menjala sad na redovnom servisu, rekli mi kao može još...sreća te me izdao isped zgrade...zamišljam da sam bila negde..ssmoorrr... LO sad vidim tvoj post...ja mislim da ti je to migrena..eto moja je dijagnostikovana više puta..meni jako liči nato tj to je to..vidiš da se i ja patim ceo život..i moja mama je imala i baba..al pošto su obe imale prvo hašimoto pa takvu hipertireozu da morali skroz da iim odstane štitne, tad je prestala i babu i mamu posle 10 godina od babe, da boli...ja za sad imam samo hašimoto i neke čvorove po štitnoj i mogu da očekujem svašta u narednim godinama...eto ako budem operisala štitnu, javiću da li nema više glavobolja...pošto je tako bilo i babi ''''''''84 i mojoj mami ''''''''95.-operacija...i u životu ih više nije "napala migrena"...ko zna kakve to veze ima
|
|
|
|