|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/13 [chat]
20.11.2013 12:06:38   
Janncica
Mi smo sad bili kod doktora.S kaslje i kaze da se malo krci.Dala nam inhalacije berodualom na 8 sati. user posted image Plus,su nam stigli rezultati urinokulture i ima enterokoku. user posted image
Da poludis samo.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1051
20.11.2013 12:23:40   
jole82
Uff bre Janncice user posted image
Ništa mora sve po protokolu..vidim i antibiotike dobio za "živinu"
Da nam drugarić što pre ozdraviuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1052
20.11.2013 12:28:42   
viktori
jancice imas pp

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1053
20.11.2013 13:57:33   
jole82
I Teodora ima Tuser posted image ..nije strašno 37,5...al opet...ne znam od čega je ...samo molim Boga da nije ovaj stomačni ...tako je deverovoj počelo, prvo T pa proliv i povraćanje...a moj pametni muž, ljubi ga majka, morala majka u nedelju da ga vidi ili da crkne da mu da jbnu tortu za rođendan i on je pokupio stomačni tad od njih...dolazi sad kući javio se...a šta će biti sa T..videćemo...uhhh..Ne znam šta trenutno osećam...

Enyoj the silence!

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1054
20.11.2013 15:11:58   
Misha i Ljisha
evo moja dusa paja. Ja oterala mm rekoh idi osisaj se i idi kod majstora za kolauser posted image da bih mogla Dunju napolje da izvedem a da on ne sizi

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1055
20.11.2013 15:18:08   
Rosita
Pčelice, držimo fige da mališa što pre ozdravi!

Jole, da T ne dobije nikakvu pošast. Uh što me nerviraju ti bolesni gosti i domaćini user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1056
20.11.2013 15:32:10   
little_one
Uh da nam djecica brzo ozdrave! Sezona je viroza, pa nije ni cudo sto lako sve pokupe. Mi sutra trebamo na slavu, pa ne znam kako cemo proci, nadam se da nece biti viroznih.

Inace, da kucnem u drvo, dijete mi je uvijek zdravo, izlazimo redovno i napolje i medju ljude ali srecom smo zdravi. E sad pitanje je da li smo zdravi, da li u hodu bildamo imunitet ili ga uopste ne bildamo...ili ce biti kad krene u vrtic, viroza za virozom...sta vi kazete mame...sta je ovdje gore, da se djeca razbole ili da se ne razbole...jer kad tad moraju proci neke viroze i stvoriti imunitet...bas nisam pametna oko toga...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1057
20.11.2013 15:40:15   
vikiveki
Evo ja završavam ručak...dečaci su stigli iz vrtića, dovela ih je kuma.Baš sam se brinula da li će hteti sa njom da se vrate pošto su navikli da dolazi neko od nas, ali je sve ispalo super jer je kuma skoro pa član naše porodice deca je obožavaju.
Jedva čekam da se Viki vrati iz škole da vidim kako je prošla iz matematike i likovnog...iz likovnog danas treba da šije ručno srce i da ga posle napuni vatelinomuser posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1058
20.11.2013 16:05:54   
jole82
Ma LO ja nemam problem da se T razboli...ona kreće u aprilu i u jaslice..tek će tu biti svašta i sve mora da se prođe....mislim naravno da nije prijatni ni malo kad ti je dete bolesno, al namerno izlagati dete (sem kad su boginje u pitanju) nije humano...i mi stalno negde zujimo idemo u šetnje bar tu po kraju kad ne idemo nigde dalje...vidjamo se i po kućama sa raznim ljudima i decom...problem je kad neko ćuti da je bolestan i zarazi ti dete jer je stoka...a konkretno je kod mene po sredi inistiranje da odemo do svekijevaca gde je svekar bolestan...jer dosla je tetka iz amerike koja ce tu provesti ostatak svog zivota i mora odma da se dodje da onavidi T..pa mislim stvarno...i zove me danas sveki koja kaze kako se super osecala i sinoc kad smo otisle ma u roku od pola sata njoj je poceo proliv i imala je 30 stolica za noc...jeste hoce to za pola sata tako, a pre toga se sjaaajno osecaš...prica meni koja sam u zdravstvu..ma vazi...znači ćutala je sinoć da joj je loše i uzimala Teodoru i cmakala je i pevala joj u facu i kad smo otišle krenula joj groznica i prolivi...A pri tom je par puta bukvalno otela tetki iz rukuuser posted image E to je problem sto bi ona kao baba trebalo malo bolje da se poinasa a ne iz sebicluka da je vidi krije da joj je lose...e pa sad nece T videti do nove godine...za kaznu..ne sto T ima t nego sto su bezobrazni i sebicni...user posted image ...

Enyoj the silence!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1059
20.11.2013 16:14:37   
vikiveki
user posted image Jole u potpunosti te razumem, i ja sam imala takvu svekrvu,zato je sada bivšauser posted image ,koja mi je popovala za sve a najveći je ekspert bila po pitanju vaspitanja dece,što je moj fah,jer završila sam 4 god srednje za med.sest. vaspitača zatim 2 god više za vaspitača i onda 4 god faksa,dipl. pedagog,i ona meni kaže kako ja ništa o vaspitanju neznam, a ona jedva završila pravni faks.
Ne daj se Joleuser posted image i zaštiti T šta god da ti kažu dete je najvažnije

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1060
20.11.2013 16:18:46   
majared
Joooj, terajte me zene sa foruma, prasina nece sama nestati. Bebac je kod babe u sobi, ne cuje se izgleda je zaspao a ja umesto da iskoristim i nesto odradim sedim za kompom. Ali neeeeeeeeeeeemoguuuuuuuuuuuuu vise, umorna sam kao pseto, sve me boli od tabana do vrata (tako mi i treba kad bebac spava kod mene u krevetu). Odoh

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1061
20.11.2013 16:39:46   
pocahontas
ja nekako mislim da oni moraju to proci, mislim na prehlade i viruse i koliko god mi od toga bezali, ne mozemo pobeci...mi smo u oktobru (prvi talas virusa) isli na deciji rodj.u igraonicu, rizikovali, i pokupila je nekki virus, jesam pop.z...al sam onda ukapirala da je ne mogu drzati pod staklenim zvonom.. jole tvoja situacija je drugacija, mislim da bi babe i dede morale da vode racuna da ne budu sa bebom ako su bolesni, to se ipak moze izbeci...

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1062
20.11.2013 16:40:02   
jole82
Pa da Poc...tako i ja isto mislimuser posted image ...samo si ti konciznije objasnila...vidiš da sam danas fijuuser posted image

Ma sve je oko T kako ja kažem (čak se ni mm ne pita tu mnogouser posted image )..tu nema zbora....al evo jednom popustim zarad mira u kući..ajde da ispoštujemo tetku...kad ispade posle da tetka nije ni insistirala nego naravno sveki-ljaki...

Sad je T zaspala..jela je samo supu i nalivala se posle vodom..tačno zna da joj treba voda trenutno više nego klopa...i spala joj je malo t..sad nek odspava...malo da odmori...al ide noć i moje dežurstvo jer eno ga mm u karantinu sa 39 t...i on je dobio supu i pogled popreko..al ćuti i on zna da je zas*ao stvar...nek mu sad temp ..dovoljna mu je to kazna...

Inače pre nekih 2 sata...više sama sa sobom pričam..i kažem naglas o Bože samo da T bude dobro i uzmem je u ruke, poljubim i kažem joj Budi dobro, jel hoćeš? Ajd klimni glavom il aplaudiraj, neki znak, da znam da ćeš biti dobro (ko da ona to može da zna i da utiče..nego ja više prolupala) kad zzzvrrrr neko na vratima...Ja otvaram kad ono pop user posted image Kaže jeste me vi zvali, pošto vidim u čudu me gledate? ...da skratim zvali ga ljudi isto prezime isti broj stana al zgrada pored....eto možda znaka da će biti dobro..da je ovo možda od zuba..iskreno se nadam...

< Poruku je uredio jole82 RR -- 20.11.2013 16:42:34 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1063
20.11.2013 16:41:33   
little_one
Jole razumijem te, ne znam da li si me shvatila, i ja sam jako protiv toga kad se cuti da je neko bolestan a zna da imas malo dijete...to sto se vama desilo je grozno, i ja bih na tvom mjestu poludila...nego, pitam se ja, da li se moze steci imunitet bez razboljevanja...mislim, daleko od toga da bih isla i izlagala namjerno dijete virozama.

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1064
20.11.2013 16:46:57   
vikiveki
Jole,biće T dobro i sama znaš...a sva sam se naježila na tu tvoju priču o popu...da čovek poveruje da ipak nešto postojiuser posted image
Moje devojčice još nema,svaki čas treba da stigne npa da ručamo...ne volim da mi jedemo a da ona posle sama jede,volim kada svi lepo sednemo i ručamo...tako sam i decu navikla..evo je zvoni moja princeza

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1065
20.11.2013 16:50:00   
jole82
Pa pazi LO nisam imunolog...al tripujem da može..u smislu...da ipak na nekom nivou postoji imuni odgovor ako se dete susretne sa npr virozom, al nema burne reakcije, nego je prosto njoj imunitet "jači" i on odmah reši stvar da tako kažem i nema puno buke oko toga i kodu se vodi aha taj i taj virus je bio idemo dalje...dok neko drugo dete umesto samo da curne malo nosić, dobije i upalu uha i bronhitis i šta ti ja znam...Ne znam sad jel sam bila jasna il sam opet zbunilauser posted image
Možda i ja lupetam...al nekako mi logika takva..jer kako je moguće npr da se mm svaki put razboli u sezoni ili kad se sretne snekim bolesnim, a ja reeetko, čak se ni od njega ne zarazim...mislim ja očito imam već imunitet..al ni tvoja malena nema 2 meseca pa da kažeš nema imunitet...
Al verovatno se u jaslicama deca "brže" razbole, jer smo mnogo blizu unose se u face, svi žvaću igračke pa malo razmene, spavaju jedni do drugih i veća je verovatnoća nego na ulici usput da pokupe...
Al se nalupetah sad...a možda sam u pravu ili ne...samo iznela razmišljanja svoja..

Enyoj the silence!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1066
20.11.2013 17:00:33   
adulence
iscitah sada sve....jao jole dusa me boli,bice T dobro a onda da se vidimo pod hitno!!!!nema groznijeg osecaja nego kada je tvoje dete prehladjeno,ali to je valjda u sklopu odrastanja,a za sveki nemam komentara ,ali ne sumnjam ja da ces ti da dovedes sve u red!!!

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1067
20.11.2013 17:04:26   
nina26
Uskacemo kao padobranac, ali moram da prokomentarisem, Jole to samo ti mozes da kazes ''o Boze, i posalje ti popa na vratauser posted image Da nam Teica brzo ozdravi, a i Janncicin Suser posted image

Zene, ja nemam vremena da pisem, Z je postala nemoguca, skoro je prohodala, kad smo same, samo hoce da se zanimam sa njom, ne zna sama da se igra, a ja ne znam sta cu pre, rucak,ciscenje itd...ali, vas citam s'vremena na vremeuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1068
20.11.2013 17:11:54   
jole82
nina user posted image samo ti nama svrati pa kad god možeš

a da za popa..to stvarno može samo meni da se desiuser posted image Nadam se iskreno da će popova poseta biti pozitivna stvar..znaš ono nije kom je namenjeno nego kom je suđeno..i još se obratio T pošto mi je bila u rukama...ono što popovi govore ne znam tačno kako ide...al bilo je u stilu Da vam Bog dragi da zdravlja, sreće i blagostanja...
Pa sad videćemo...Eto ne odoh u crkvu od T krštenja, a pop mi sam došao ("greškom")...Pa vićemo ishod posete
U svakom slučaju ponoviću "Bogče ima blokče" user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1069
20.11.2013 17:54:55   
vikiveki
To za imunitet Jole mogu reći iz iskustva...ima dece koji svaki dan idu u vrtić i kada epidemija i razne viroze vladaju,oni dolaze i zdravi su...a ima i dece koja nemogu da sastava tri dana uzastopno u vrtiću,i ja mislim da to zavisi od imunitete i same ličnosti jer svako je priča za sebe.A zapazila sam još nešto da deca što duže idu u vrtić stiču jači imunitet,npr ono dete koje već godinu dana ide u vrtić nekad se neće razboleti od neke viroze, dok će se njegov drug koji je krenuo pre mesec dana sigurno razboleti
Mi ručali i sada odmaramo...posle mm vodi V na trening

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1070
20.11.2013 19:43:32   
Tiziana
Bebe valjda imaju imunitet od svojih mama do godinu dana..Ne samo one koje sisaju,vec sve.Cini mi seuser posted image
A to sa imunitetom i vrticem je tacno.kad krenu to je strasno koliko se cesto razbiljevaju,ali je svaka naredna godina vidno bolje.vec npr tokom trece godine u vrticu razbole se jednom,dva puta..naravno ima uvek dece koja su osetljivija pa kod njih to bude cesce,ali vecina nakon prve godine u kolektivu vec izgradi solidan imunitet,a vec naredne su super..

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1071
20.11.2013 19:51:06   
Janncica
Jole user posted image drzim fige da je temp od zubica.
mm i ja smo imal stomacni virus sa dijarejom i povracanjem.I bilo je grozno.J je samo par puta kakila,a S skroz zaobisao.A bojala sam se kako ce njima biti kad su mali.Nema tu pravila.
Meni je J sa dve godine imala bas los imunitet.te zime je svake dve nedelje bila bolesna.A nije isla u vrtic.Vec je bilo price o operaciji treceg krajnika.Ali smo nekako popravili imunitet i sad je super.
verovatno zato i savetuju da ko moze ne daje dete do trece godine u kolektiv.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1072
20.11.2013 20:03:19   
jole82
Hvala J...da i S što pre poubija te kokoške user posted image
T ima 37 al je ovako ok...nadamo se da je od zubića..ipak nisam htela da rizikujem da izlazimo danas posebno na ovu vetruštinu,,,

Enyoj the silence!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1073
20.11.2013 20:16:21   
Anoniman
Vece mamike!!!
Sta radite?
Ja uspavljujem F,pa cu i H pa navratih da vidim sta ima novoga! user posted image

(odgovor članu Janncica)
  Direktna veza do poruke: 1074
20.11.2013 20:24:55   
Janncica
Jole do 37,5 se kod dece racuna da nije povisena.Tako sam procitala na sajtu Tirsove bolnice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here