Peace* -> RE: Postporodjajna depresija (29.8.2014 8:36:56)
|
Nemojte misliti da ja tako po kuci kukam i placem, naprotiv, drzim se i ustanem, i okupam ih i nahranim, i idemo u setnju, i sve po redu funkcionise. Pevam pesmice, pravim kule i garaze, vozim proklete kamione po kuci i naravno, borim se sa stalnim pravljenjem djubreta, nereda i smrada. Kako tako mala bica mogu toliko da opogane kucu, pitam se... Ako ceo dan vredno radim, i neprekidno perem, presvalcim, cistim i sredjujem, kuca je na kraju dana ista kakva je bila to jutro, kao da nista nisam radila. Čekaj, gde si tu ti? PONEKAD serija i drugaica? Nisam ni ja bila bolja, ali kad sam se trgla i odlučila da se nered rešava drugačije, i psihički sam bila bolje. Shvatila sam da ne vredi igračke sortirati. Imam ogromne kutije u dečijoj sobi, i u dnevnoj je prvo bila ogradica, a zatim sam držač za novine pretvorila u držač za igračke. Zašto, zato što je to način da za 5min potrpaš igračke unutra, da bude prividan red. A onda po nekada razvrstam. [sm=smiley36.gif] Jednostavno, ne može sve. "idemo u šetnje" je meni bio jedan extremno dosadan deo dana ukoliko starije dete nema društva. Pokušaj da uloviš drugara iz parkića, koji ima koliko-toliko normalnu mamu. I ja imam utisak da bi kod tebe mnogo pomoglo da skineš kg. Imam utisak da je to okidač, jer, kad bi skinula kg, i ti bi imala šta da obučeš kad izlaziš iz kuće, i bila bi namirisana, "stegnute kravate" i sa ponosom bi šetala gradom uz tu decu. Da sam na tvom mestu, ja bih danas krenula ili hrono, ili bih našla nutricionistu da mi napravi jelovnike, dovoljno je 2-3 jelovnika da platiš i da shvatiš logiku kako šta kombinovati. Dok nisam probala, nisam verovaala da samo ishranom (bez vežbanja [sm=smiley9.gif]) za 6-7 nedelja sa struka može otići i 10cm... [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|