doktorkakristal -> RE: Postporodjajna depresija (20.8.2015 13:10:20)
|
NATASICE jos te drmaju hormoni,jeste te malo uhvatila i depresija ali za sad nije strasno ako obavljas sve poslove pa makar i na silu,a da je tesko tesko je,brate mili ko jos voli da sedi zatvoren u stanu ili kuci sa dvoje male dece sam,a pri tom se sve vrti oko rutine vezane za njih,ja te totalno razumem i shvatam,ja npr bez obzira sto mi je dete sad veliko,mislim nije beba vise opet me uhvati nekad nervoza jer ona popodne bude nepodnosljiva pa moram da smisljam kako da nam upotpunim dan i tako se vrtim u krug,onda gledam da kad je kod mojih ili kod oca ja izadjem i provedem se malo za sebe,ti za sad ne mozes jer je beba mala,ali ces moci uskoro da nadjes vreme i za sebe,savet je da se strpis kad naidje tesko kazes sebi da ce proci pa ces uskoro moci da odvojis bar sat za sebe ,jer ce neko da uskoci i pricuva decu,onda ce vec biti lakse,svakome je potrebno da se restartuje,ja se divim zenama koje kazu da su im deca bukvalno zivot i da su srecne i zadovoljne sto su sve njima podredile,ja nisam takva ,volim svoje dete naravno ali volim i sebe i zelim vreme i za sebe,moj zivot nije stao onog momenta kad sam postala majka,ako osetis da ti je sve teze,ako primetis da se periodi placa ponavljaju odes lepo psihijatru po neki antidepresiv,ako vec ne dojis to ce te vratiti u zivot bar za pocetak dok malo ne stanes na noge
|
|
|
|