Ushtipak -> RE: Postporodjajna depresija (28.8.2014 11:59:00)
|
Hvala vam puno na podrsci! Pretpostavljam da ce proci ovaj najtezi period. Ja mrsavim, izgubila sam 9 kilograma od porodjaja, brze od toga i ne smem, jer dojim bez dohrane, ali sad mi je ostalo jos 7 kilograma i nikako, vec skoro mesec dana vaga se ne pomera. Ali to je za neku drugu temu, naravno. Moj problem u vezi sa izgledom je sto sam do pre tri godine izgledala veoma lepo, a pritom se bavim poslom u kome je izgled vazan. A sad sam skroz propala fizicki, nisu samo kilogrami, stomak mi izgleda jezivo, taj rascep misica je gadna stvar, naduvena sam kao da sam tek porodjena, kao recimo da sam u 5,6 mesecu. Zaista me to potresa. Za kucu jedva da imam i snage, samo radim najosnovnije. Ne kuvam, osim vikendom ponekad, a lepo kuvam i ranije me to opustalo i radovalo. Nemam sta da obucem jer mi je sve tesno, a para naravno niotkuda da se bar nesto kupi dok ne ratim liniju, i onda obucem najsire, najrazvucenije stvari koje imam, pa izgledam kao da sam posla da skupljam karton i staro gvozdje, a ne kao elegantna, sredjena, lepa i vitka zena kakva sam bila do skoro. Sto je najgore, u mojoj glavi ja i dalje tako izgledam, jer sam navikla da tako izgledam, i kad god se vidim u ogledalu, zapanjim se! Ko je ova debela, grbava, celava riba i sta radi u mojoj kuci?? Eto da se nasalim malo... Hvala na dobrim savetima, izadjem ja i sa drugaricom (doduse, moram bar jedno dete povesti), pogledam i seriju ponekad, ali mi se cini da su hormoni u pitanju jer sam tako bezvoljna. Sve mi je sivo i stalno sam umorna. Nemojte misliti da ja tako po kuci kukam i placem, naprotiv, drzim se i ustanem, i okupam ih i nahranim, i idemo u setnju, i sve po redu funkcionise. Pevam pesmice, pravim kule i garaze, vozim proklete kamione po kuci i naravno, borim se sa stalnim pravljenjem djubreta, nereda i smrada. Kako tako mala bica mogu toliko da opogane kucu, pitam se... Ako ceo dan vredno radim, i neprekidno perem, presvalcim, cistim i sredjujem, kuca je na kraju dana ista kakva je bila to jutro, kao da nista nisam radila. Stalno radim, i stalno svakog dana sve iznova. To je tako dosadno i nezahvalno. Kad mi se ujutru muz namirise, okupa, zalize kosu, zategne kravatu, uglaca cipele i poljubi me pa ode na posao, menjala bih se sa njim po svaku cenu...
|
|
|
|