|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
25.6.2012 17:06:35   
m@j@25
hsg je hsg ;), ali laparaskopija ce ti pokazati kakvi s ti jajovodi, ne brini nije strasna intervencija i mnogo je bolje da uradis laparaskopiju nego hsg

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2176
26.6.2012 5:32:31   
sandrasrki
Nadam se da cu raditi samo jednom jer koliki sam baksuz i kako mi se problemi nizu jedan za drugim nebi me cudilo da mi ponovo rade. Takav je ovaj zivot, nekom BOG DA DA SE PATI A NEKOM DA UZIVAuser posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2177
26.6.2012 8:37:43   
Snekile7
Posto mi laparoskopijom mogu videti stanje jajovoda, ukoliko se desi da su zapuseni, mogu li oni meni tada odmah produvati ili moram ici na hsg posle, mislim na produvavanje?

(odgovor članu sandrasrki)
Direktna veza do poruke: 2178
26.6.2012 8:47:10   
hanka
Sve srede laparaskopijim ne brini

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 2179
26.6.2012 8:53:19   
sandrasrki
Da li moze neko bda mi objasni kakva je procedura pose hsg sta se posle radi. I da li neko zna kako se upada u budzet za vto tj kako znae dali placa drzava ili vi

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2180
26.6.2012 8:59:16   
hanka
Sandra sve zavisi od rezultata hsg-a ako ima potrebe da se radi histeroskopija i laparaskopija onda radis,ako ne onda obicno se ceka 3 meseca za spontano zacece ili IUI ili VTO
Sto se tice procedure oko vto sa svim rezultatima nekim ne starijim od 6 ili 3 ili mesec dana odlazis na komisije i zavisi od njih

Direktna veza do poruke: 2181
26.6.2012 9:29:13   
sandrasrki
Kod mene je najveci problem moj suprug posto nema dovoljan broj spermatozoida cak ni za inseminaciju pitanje je da li cu moci i vto da radim pa sam ja cula da takvi slucajevi odmah upadaju na budzet jer kod mene nisu do sad nasli nikakav problem pa se nadam da ce i hsg biti ok. Da li mozda znas koliko kosta vto

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2182
26.6.2012 9:53:33   
Nataša1
Sandra, svi upadaju u budžet ukoliko ne mogu da imaju bebu, a može da se nađe barem mali broj spermatozoida za VTO. Ti svakako moraš da obaviš sva ova ispitivanja, bez obzira na koju VTO idete, a onda da sa svim papirima odeš kod lekara. VTO privatno košta oko 3500 evra, malo manje ili malo više, zavisi od toga koji problem imate.

Direktna veza do poruke: 2183
26.6.2012 12:08:22   
sandrasrki
Pa problem je bas u njegovim rezultatima spermograma da ne nabrajam sada sta mu sve pise u glavnom na kraju svakog rezultata pise NADJENI RETKI SPERMATOZOIDI. A doktor kod koga sada idemo je jako sumnjcav i pitao me je da li bi smo se odlucili za donorsku vto u koliko od njega nebude moglo nista. To je malo teska stvar odluciti se za tako nesto pogotovu st je moj suprug jako osetljiv po tom pitanju i krivi sebe za to.

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 2184
26.6.2012 14:19:49   
Maraj
O Boze, pa zasto bi radili donorsku vto kad tvoj m ima zivih spermatozoida... Strasno... Ipak ti menjaj tog dr

Direktna veza do poruke: 2185
27.6.2012 5:28:10   
sandrasrki
Joj ne znam, ali znam da mi nije bilo dobro kada sam to cula, ipak je to malo porazavajuce. A opet sa druge strane jedan poznati doktor koji je kucni prijatelj sa mojim roditeljima tvrdi da tu nema nikakvih problema za vto

(odgovor članu Anastazija)
Direktna veza do poruke: 2186
2.7.2012 7:28:26   
sandrasrki
Drage moje od mog hsg nema nista ni ovaj mesec zbog silnih lekova koje sam pila pa dobila bakterije. Ako ovako nastave sa odlaganjem totalno cu izgubiti hrabrost da to uradim i onako sam sva preplasenauser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2187
2.7.2012 8:31:56   
nata11
Sandrasrki i mene hvata bedak zbog HSG vise. Znam kako ti je. Meni danas, sutra krece opet user posted image a imam jos vaginaleta tako da ih necu istrosititi na vreme niti cu imati kada da obavim briseve a i mm je opet na putu tako da nemam ni auto. Jedino da na HSG odem skuterom user posted image

Direktna veza do poruke: 2188
2.7.2012 8:34:21   
Veca77
Sandrasrki, dobro je što su vam odložili HSG jer uopšte nije pametno raditi ga dok imaš bakterije. Prvo reši bakterije, pa ćeš već u sledećem ciklusu moći da radiš HSG. Veruj mi, jedan mesec gore dole ti ne tnači ništa ako već ulaziš u VTO proceduru.
Jedino što možeš je da, kada skupiš sve papire neophodne za VTO, odeš u RZZO i predaš ih. Ako ti oni prihvate, moraćeš na drugostepenu komisiju. Oni će isto odlučivati da li ste kandidat za VTO o trošku države. Ali, pošto kažeš da tvoj suprug ima retke spermatozoide, nema razloga da vas i jedna komisija odbije.

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

Direktna veza do poruke: 2189
2.7.2012 8:36:10   
Veca77

IZVORNA PORUKA: nata11

Jedino da na HSG odem skuterom user posted image

Kao u britanskom flmu "Maybe baby" gde žena skuterom ide i na postkoitalni test i na VTO, ma na sve!user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2190
2.7.2012 8:39:49   
nata11
user posted image Veco sad si me podset_ila na taj film znam da sam gledala odavno bas, cim odem popodne kuci ukljucujem ga :)

< Poruku je uredio nata11 -- 2.7.2012 8:47:32 >

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 2191
2.7.2012 8:54:36   
Veca77
Znam da je off topic, ali moram da kažem da ja taj film obožavam. Često ga puštaju na TV1000. Jako realno i pozitivno prikazuje kroz šta mi, parovi koji teško možemo da dobijemo decu, prolazimo. Za svaku preporuku user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2192
2.7.2012 8:57:30   
sandrasrki
Znam da nije dobro to raditi dok imas bakterije ali psiha je cudo, taman se jadna smirim i resim da odradim to ono se nesto desi. A sto se tice tih papira nama niko nista nije rekao za to tako da ni sama neznam sta mi sve treba. Doktor mi je samo rekao da uradim hsg pa cemo videti sta posle. Ja se nadam da nas nece odbiti posto problem nije do mene nego do supruga i on taj problem nemoze da resi vec cetiri godine.Znam samo da nam je doktor rekao da misli da nebi trebalo da bude nikakvih problema sa komisijom posto nemamo dovoljan broj ni za inseminaciju izuzev ako ne dodje do toga da mozemo smo donorsku sto ja nikako ne zelim.

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 2193
2.7.2012 9:10:36   
daca77
Drage, razumem vas u potpunosti, jer i ja HSG nisam mogla da uradim 15-16 meseci zbog bakterija. Meni su pomogle vaginalete sa laktobacilima, posebno VAGILACT i NORMOGIN. Antibiotici su sve to upropastili i poremetili vag.floru.

Direktna veza do poruke: 2194
2.7.2012 9:15:58   
Veca77
Sandrasrki, imaš listu nalaza koje moraš da nabaviš na sajtu rzzo :
http://www.rfzo.rs/download/Vantelesna.pdf
Nešto mi ne ide kačenje linka, pa sam napisala punu adresu user posted image

< Poruku je uredio Veca77 -- 2.7.2012 9:21:12 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2195
2.7.2012 12:02:50   
sandrasrki
Hvala okusacu to da nadjem pa da bar sa tim ocnem polako ako nista drugo bar da to imam spremno,pa valjda cu uskoro zavrsiti i hsg

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 2196
2.7.2012 12:05:18   
Lenka2
Devojke, treba sutra da radim HSG privatno, u maloj anesteziji, venskoj, rekli su 10 minuta samo. E sad kažu mi da 6 sati ne smem nista da okusim pre intervencije , ni vodu!
Kakva su vaša iskustva? Malo je problem na 40 stepeni izdržati to!

Direktna veza do poruke: 2197
2.7.2012 12:41:49   
nata11
Lenka ja sam sad zvala telefonom jednu privatnu kliniku da se raspitam detaljnije i rekli su samo odes sa sterilnim rezultatima i da ne treba nikakva posebna priprema. Mislim da preteruju malo sa tim da ne pijes nista, pa nek probaju oni 6 sati bez vode.

(odgovor članu Lenka2)
Direktna veza do poruke: 2198
2.7.2012 13:11:24   
erato
Draga, izdrzaces. Mora tako, da im se ne upiskis tamo kada te uspavaju...Samo opusteno, meni je pre 10 dana odradjen HSG sa tom kratkom anestezijom. Ma nista lakse, meni barem mnogo lakse od posete zubaru! Nemas brige, samo da rezultat bude ok. Jeste malo tesko da ne jedes i ne pijes nista satima, ali sve se to izdrzi za user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2199
3.7.2012 10:16:32   
wish7
ja razmisljam da uradim hsg,pa me zanima koje sve nalaze treba da uradim pre postupka?Papa test i jos neke sam radila prosle godine....mozda se to racuna u stare rezultate?

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here